Skip to main content

Nyår på riddarnas Malta

Citadellet i Rabat/Victoria på ön Gozo. Foto: viewingmalta.com

Vackra vyer från Malta. Foto: viewingmalta.com

Stormästarpalatset i Valletta. Foto: viewingmalta.com

Hamnen i pittoreska fiskebyn Marsaxlokk. Foto: Clive Vella/viewingmalta.com

Den forna huvudstaden på Malta, Mdina. Foto: William Attard McCarthy/viewingmalta.com

Den magnifika interiören i St John´s Co-Cathedral. Foto: Rene Rossignaud/viewingmalta.com

Grand Harbour i Valletta. Foto: Clive Vella/viewingmalta.com

Hamnen i Vittoriosa. Foto: Clive Vella/viewingmalta.com

Den spektakulära Blå grottan på Malta. Foto: Mario Galea

The Grand Harbour, Valletta. Foto: viewingmalta.com

Traditionella fiskebätar, luzzus, i Marsaxlokk. Foto: viewingmalta.com

Kusten vid Valletta. Foto: viewingmalta.com

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Fenicier och kartager, romare och araber, korsriddare, fransmän och britter – alla har de någon gång varit Maltas herrar. Och alla har de satt sin prägel på detta vackra örike, som består av tre bebodda öar; huvudön Malta, den lite mindre Gozo och den mycket mindre Comino. Med 4-stjärniga Maritim Antonine Hotel & Spa i pittoreska Mellieha på Maltas nordvästsida som bas firar vi in det nya året i stor stil med nyårsmiddag och livemusik!

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Valetta t/r inkl flyskatt

 • Bussresor på Malta

 • Båtresa till Gozo t/r

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (5 nätter Mellieha)

 • 5 frukostar

 • 1 lunch (dag 1)

 • 4 middagar

 • 1 nyårsmiddag inkl öl/vin

 • Nyår: Underhållning/dans till levande musik & nyårsskål

 • Vinprovning med tilltugg (4 viner)

 • Utflykt till Marsaxlokk med marknad

 • Utflykt till Mdina

 • Heldagsutflykt till Valletta & ön Gozo

 • Inträde till St John’s Co Cathedral, The Malta Experience, Citadellet i Rabat/Victoria och Megalithic Temples of Ggantija

Tillägg

 • Enkelrum 1.895kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Malta-Marsaxlokk-Mellieha

  Vid lunchtid räknar vi med att landa på Maltas internationella flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare till den idylliska fiskebyn Marsaxlokk. I den lilla hamnen ligger små färgglada fiskebåtar, luzzus, för ankar. Vi slår oss ner och njuter av en god lunch – kanske bjuds vi på nyfångad fisk? På söndagens marknad får vi tillfälle att köpa lokala delikatesser och myckat annat. Vi sätter så kurs mot Mellieha på nordvästsidan av ön. Här, på 4-stjärniga Maritim Antonine Hotel & Spa, ska vi bo under hela vår vistelse och även inta våra middagar. Ca 3,5 mil med buss.


  Traditionella fiskebätar, luzzus, i Marsaxlokk. Foto: viewingmalta.com

  Flyg till Malta-Marsaxlokk-Mellieha
 • Dag 2: Valletta & The Malta Experience

  Denna dag tillägnar vi den praktfulla huvudstaden Valletta, som uppfördes åt ordensriddarna efter den stora belägringen 1565. Bakom en ogenomtränglig ringmur med bastioner gömmer sig breda renässansgator och trånga trappstegsgränder, sandstensfärgade furstepalats och förfallna palazzi som tycks kontemplera en svunnen tid. Stadens hjärta, gatan Trig Ir-Repubblika, domineras av den storslagna katedralen St Johns's Co-Cathedral, vars bländande vackra interiör är en visuell lovsång till de mäktiga ordensriddarna. Här ser vi bl a Caravaggios mästerverk Johannes Döparens halshuggning.

  Vi ser även utsidan av Stormästarpalatset, byggt på 1570-talet och under mer än 200 år hemvist för Stormästaren, Johanniterordens högste ledare. Nu för tiden är palatset säte för presidenten och parlamentet. Från trädgårdarna Upper Barrakka Gardens bjuds vi en tjusig vy över hamnen Grand Harbour och städerna Senglea, Cospicua och Vittoriosa. Vi avslutar med att se bildspelet "The Malta Experience", en resa genom Maltas historia. Efter lite tid för egna strövtåg vänder vi på seneftermiddagen åter till hotellet. Ca 4,5 mil.


  Den magnifika interiören i St John´s Co-Cathedral. Foto: Rene Rossignaud/viewingmalta.com

  Valletta & The Malta Experience
 • Dag 3: Nyårsafton - Mdina & nyårsfest

  På förmiddagen bekantar vi oss med öns pärla, den forna huvudstaden Mdina, också känd som "Den tysta staden". Innanför de tjocka murarna och vallgraven tycks tiden ha stått stilla och de eleganta palatsen bebos fortfarande av anrika maltesiska familjer. Utanför ligger det moderna Rabat, som innan araberna uppförde muren, tillhörde samma koloni som Mdina.

  Under ett besök i en vinkällare får vi prova fyra lokala viner, ackompanjerade av maltesiska specialiteter såsom ost, bigilla - gjord på mosade bönor, brödet ftiras, kapris mm. Den frodiga grönskan i San Anton Gardens, öns vackraste botaniska trädgård, sätter punkt för dagens utflykt; på eftermiddagen är vi åter i Mellieha. På kvällen sätter vi oss så till bords för att ta del av en dignande nyårsbuffé inklusive öl, vin och alkoholfria drycker. Ett liveband underhåller och spelar upp till dans. Vid tolvslaget skålar vi i mousserande vin. Ca 4 mil.


  Den forna huvudstaden på Malta, Mdina. Foto: William Attard McCarthy/viewingmalta.com

  Nyårsafton - Mdina & nyårsfest
 • Dag 4: Nyårsdagen

  Dagen är fri för bad, avkoppling och egna aktiviteter.


  Vackra vyer från Malta. Foto: viewingmalta.com

  Nyårsdagen
 • Dag 5: Gozo med Rabat/Victoria & tempel

  En båtfärd på 25 minuter tar oss till grannön Gozo, som är grönare och har en lugnare atmosfär än Malta. Under överfarten passerar vi den lilla paradisön Comino, som fått sitt namn efter kryddan spiskummin och räknar färre än tio invånare.

  Vi sätter kurs mot bedårande Dwejra Bay, Gozos mest fotograferade plats. Väldiga grottor, lodräta klippor och klippformationer modellerade av väder och vind fyller oss med förundran. Färden går därefter vidare till öns huvudort Rabat/Victoria för ett besök i citadellet, vars nuvarande byggnad uppfördes på 1600-talet sedan den ursprungliga, romerska, forcerats av sjörövare.

  Undre dagen besöker vi även det förhistoriska tempelområdet Ggantija, som tillsammans med ytterligare sex megalitiska tempel på Malta finns upptaget på Unescos världsarvslista. De två templen här byggdes omkring 3600 år f. Kr. och 3200 år f. Kr, vilket gör dem äldre än både Stonehenge och de egyptiska pyramiderna! Efter ett stopp i den måleriska fiskebyn Xlendi lämnar vi så småningom åter Gozo och vänder tillbaka till Mellieha. Ca 6 mil.


  Citadellet i Rabat/Victoria på ön Gozo. Foto: viewingmalta.com

  Gozo med Rabat/Victoria & tempel
 • Dag 6: Mellieha-flyg hem från Malta

  Om våra flygtider tillåter det får vi tid att njuta en stund av Malta även denna dag. Under dagen lyfter vi mot Skandinavien. Ca 2,5 mil med buss.

Resekalender
22/6Vandring i Cornwall & Devon (fr Göteborg), 8 dfrån 17 095:-
23/6Vandring i Cornwall & Devon (fr Köpenhamn), 7 dfrån 16 595:-
23/6Vandring i Cornwall & Devon (fr Stockholm), 7 dfrån 16 595:-
4/7Hönö & Öckerö, 1dfrån 1 095:-
12/7Ut i det blå - en hemlig resa, 3 dfrån 4 745:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo