Skip to main content

Påsk i sagornas Weserbergland med ridshow på Fürstliche Hofreitschule

Råttfångaren i Hameln. Foto: Deutsche Märschenstraße

Avkoppling vid floden Weser i Hameln. Foto: Deutsche Märchenstraße

Riduppvisning på Schloss Bückeburg. Foto: Fürstliche Hofreitschule Schloss Bückeburg

Prinsen av Bückeburgs anrika ridskola, Fürstliche Hofreitschule. Foto: Fürstliche Hofreitschule Schloss Bückeburg

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Weserbergland är synonymt med sagor och sägner. Det är också en härlig naturidyll och ett kulturellt eldorado. Om floden Weser är regionens hjärta, så är de idylliska korsvirkesstäderna, renässansbyggnaderna och de romanska kyrkorna dess vackra anletsdrag. Välkommen till det färgstarka Weserbergland!

Vi bor i Råttfångarens stad Hameln och gör en utflykt längs den Tyska sagovägen. En imponerande ridshow till musik på anrika Schloss Bückeburg kröner vår påskhelg!

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss 
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Hameln)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (dag 2)
 • 3 middagar
 • Inträde till museum och kungliga stallen Schloss Bückeburg
 • Biljett till hästshow på Schloss Bückeburg inkl dryck och snacks
 • Guidad stadspromenad i Hameln
 • Inträde o guidad visning Museum Schloss Fürstenberg
 • Utflykt längs sagovägen med promenad i Bodenwerder och Höxter

Tillägg

 • Enkelrum 850 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Hameln

  Via Öresundsbron och genom Själland tar vi oss snabbt och smidigt ner till Lolland och färjan till Puttgarden. Ombord får vi tillfälle att äta lunch. Med uppehåll för fika går vår resa vidare mot Niedersachsen. På kvällen nalkas vi så vårt slutmål, den trivsamma staden Hameln, vida berömd genom sägnen om Råttfångaren, och 4-stjärniga Mercure Hotel Hameln, där vi ska tillbringa en festlig påskhelg. Middag.
  Ca 81 mil fr Göteborg & 54 mil fr Malmö.


  Avkoppling vid floden Weser i Hameln. Foto: Deutsche Märchenstraße

  Hemorten-Hameln
 • DAG 2: Påskafton. Utflykt Tyska sagovägen

  Idag ska vi göra små nedslag längs den natursköna Tyska sagovägen, Deutsche Märchenstraße, som sträcker sig 60 mil från Hanau i söder till Bremen i norr. Vägen löper mellan idylliska platser och städer med koppling till de tyska folksagor som odödliggjordes av Bröderna Grimm. Vi följer floden Weser söderut och kommer strax till pittoreska Bodenwerder, hemvist för Baron von Münchhausen – baronen med de osannolika berättelserna. Münchhausen var tysk, men stred på rysk sida i två fälttåg mot turkarna. Många av stadens sevärdheter är uppbyggda runt denne "fabuleringens mästare". Under en stadspromenad får vi veta mer om hur baronens upplevelser blev till berömda skrönor.

  Vi fortsätter längs med Weser och kommer via Polle, som förknippas med Askungen, till Hans och Gretas Höxter, där vi stannar till för en promenad och en gemensam lunch. Här får vi också höra mer om klostret Corvey, ett Unesco världsarv grundat av benedektinmunkar år 822. Ett par mil längre ner för floden tronar Schloss Fürstenberg, ett praktfullt slottskomplex i Weserrenässans. Här ryms ett museum dedikerat Fürstensbergs berömda porslinstillverkning med anor från 1747 – en guide visar oss runt. På trevliga vägar tar vi oss tillbaka mot Hameln och en väntande påskaftonsmiddag.
  Ca 14 mil.


  Råttfångaren i Hameln. Foto: Deutsche Märschenstraße

  Påskafton. Utflykt Tyska sagovägen
 • DAG 3: Påskdagen. Hameln & ridshow

  Första halvan av dagen tillägnar vi Hameln och Råttfångaren, som enligt sägnen huserade i staden i slutet på 1200-talet. Under en guidad stadspromenad får vi veta mer om denne hämndlystne spelman och hans ”påhitt”. Vi får även tid att på egen hand flanera och ta del av den mångfald av vackra byggnader som pryder staden samt tillfälle att äta en bit mat, alternativt njuta av en båttur på Weser.

  Vi beger oss så till det magnifika renässansslottet Schloss Bückeburg, som varit i familjen Schaumburg-Lippes ägo i över 700 år. I slottsparken ligger Prinsen av Bückeburgs anrika ridskola, Fürstliche Hofreitschule, som under barocken var beundrad över hela Europa. Påsken till ära anordnas en ridshow med smäckra hästar, eleganta kostymer och sofistikerad koreofgrafi, till ackompanjemang av musik framförd på historiska instrument! Våra biljetter ger även inträde till slottsmuseet och de kungliga stallen. Efter föreställningen går bussen tillbaka till Hameln. Kanske lockar ett dopp i poolen innan middag?


  Riduppvisning på Schloss Bückeburg. Foto: Fürstliche Hofreitschule Schloss Bückeburg

  Påskdagen. Hameln & ridshow
 • DAG 4: Hameln-Hemorten

  Vi lämnar efter frukost Hameln och så småningom även Niedersachesen. I Lübeck får vi tillfälle att äta lunch. Efter ett stopp för inköp går färden via Rödby-Puttgarden åter till Sverige.
  Ca 54 mil till Malmö & 81 mil till Göteborg.

Karta

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 995:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 995:-
2/10Berlin - Världsmetropolen, 5 dfrån 6 750:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo