Skip to main content

Passionsspelen i Oberammergau 2022 (buss)

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Foto Passion Play Oberammergau 2020

Dom St. Marien och St. Severi-Kirche i Erfurt, vackert upplysta. Foto: Thüringer Tourismus GmbH

Dom St. Marien och St. Severi-Kirche i Erfurt, vackert upplysta. Foto: Thüringer Tourismus GmbH

Mainau från ovan. Foto: Achim Mende/Mainau GmbH

Mainau från ovan. Foto: Achim Mende/Mainau GmbH

Vy från Mainau över Bodensjön. Foto Shutterstock

Slottskyrkan i Wittenberg. Foto: Christof Herdt/DZT

Slottskyrkan i Wittenberg. Foto: Christof Herdt/DZT

Vart 10:e år, ända sedan 1634 har man i den bayerska alpbyn Oberammergau uppfört Passionsspelen - ett spel till minne av Jesu lidande. Detta som tack för att byn skonades från pesten. 2020 är det åter dags! Människor från jordens alla hörn kommer för att se detta märkliga skådespel, som egentligen är ett passionerat drama i glädje och smärta. Rollerna spelas av byborna själva och folk från bygden. Flera år innan varje spelår repeterar de och låter hår och skägg växa. Det är en gripande upplevelse att vara med! Missa inte denna chans – det är 10 år till nästa spel!

Vår resa bjuder även på en vistelse vid den vackra Bodensjön med utflykt till Lennart Bernadottes underbara blomsterö Mainau, och besök i Erfurt!

Guide på resan är Ingrid Johansson.

Avresa från Skåne.

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst Kassel. (M)
Dag 2: Bussresa till Bergenz. (F,M)
Dag 3: Utflykt till blomsterön Mainau. Gott om tid att strosa runt. (F,M)
Dag 4: Buss till Oberammergau. Se den 42:a upplagan av Passionspelen. (F,M)
Dag 5: Färd till Erfurt. (F,M)
Dag 6: Promenad i Wittenberg. Hemresa. (F)

F=Frukost    M=Middag

Bor du långt från Malmö?

Tjuvstarta semestern genom att bo på centrala Teaterhotellet i Malmö. Du vaknar pigg och utvilad och sen är det bara att promenera i lugn och ro till vår påstigningsplats i Malmö.

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Malmö.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa i helturistbuss
 • Väg, bro och färjeavgifter
 • Logi i 2-bäddrum m dusch/wc (1 natt Kassel, 2 Bregenz, 1 Oberammergau, 1 Erfurt)
 • 5 frukostar
 • 5 middagar
 • Inträde till Mainau
 • Biljett (kat 1) till Passionsspelen

Tillägg

 • Enkelrum 1.845 kr (fullbokat!)
 • Enkelrum 5.845 kr (fullbokat!)
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Kassel

  Innehållsrika och minnesvärda dagar ligger framför oss då vi under morgonen och förmiddagen i rask takt tar oss mot färjelägret i Rödbyhavn. Från Puttgarden har vi ca 45 mil till dagens slutmål Kassel, där vi ska inkvartera oss på 4-stjärniga Wyndham Garden Kassel, som är utrustat med pool och bastu. Efter att ha tilldelats våra rum serveras vi så småningom en välanrättad middag. Ca 65 mil från Malmö.

 • DAG 2: Kassel-Bregenz/Dornbirn

  Efter frukost fortsätter vi söderut genom Hessen. Förbi kulturklenoden Würzburg och idylliska Rothenburg ob der Tauber, självklara ”hållplatser” på den s k Romantischer Straße, går färden vidare genom Bayern och sedermera Baden-Württemberg. Längs med färdvägen görs stopp för lunch.

  På eftermiddagen korsar vi så gränsen till Österrike och närmar oss strax Bregenz, vackert beläget vid Bodensjöns östra strand med alperna som kuliss. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga Hotel Messmer. Bregenz är vida berömt för den i juli och augusti årligen återkommande teater- och musikfestivalen ”Bregenzer Festspiele”. Säkert lockar en skön promenad innan vi sätter oss till bords. På resan den 21/7 bor vi istället på 4-stjärniga Vienna House Martinspark Dornbirn i Dornbirn, 1 mil söder om Bregenz. Ca 50 mil.

 • DAG 3: Utflykt till blomsterön Mainau

  Ackompanjerade av storslagna vyer tar vi oss efter frukost utmed Bodensjön mot Konstanz – där Martin Luthers föregångare Jan Hus dömdes till döden och brändes på bål – och vidare till blomsterön Mainau. Ett veritabelt blomsterparadis väntar! Vi bjuds på ljuvliga dofter och en fantastisk färgprakt. Ett magnifikt barockslott från 1700-talet, som genom arv tillföll Lennart Bernadotte, son till prins Wilhelm och Maria Pavlovna av Ryssland, fulländar bilden. Under ledning av greve Bernadotte – han misste sin prinstitel efter att ha valt ”fel” maka – utvecklades Mainau till en världsberömd turistattraktion. Vi ges gott om tid att strosa omkring innan vi vänder åter mot Bregenz. En god middag avrundar dagen på bästa sätt. Ca 15 mil.


  Mainau från ovan. Foto: Achim Mende/Mainau GmbH

  Utflykt till blomsterön Mainau
 • DAG 4: Bregenz/Dornbirn-Oberammergau med Passionsspelen 2020

  Vi lämnar så Bregenz/Dornbirn och sätter kurs mot Oberammergau, där vi senare under dagen skall få vara med om något alldeles unikt - Passionsspelen! P g a det enorma intresset för spelen bor vi inte alla på samma ställe, utan får som alla andra finna oss i att dela på oss - en del av gruppen bor på hotell, andra på ett 4-stjärnigt pensionat, båda av god standard.

  2020 års upplaga av Passionsspelen är den 42:a i ordningen. Upprinnelsen till spelen finner man i Det 30-åriga kriget och pesten 1632, som tog livet av nästan hela byns befolkning. De överlevande lovade att om de räddades från utplåning, så skulle de för evigt sätta upp mysteriespel under passionsveckan. Inga fler dog och än i dag håller byborna alltså detta löfte! Månader av repetitioner och minutiösa förberedelser ligger till grund för spelen, som pågår från den 16:e maj till den 4:e oktober. Kl 14:30 intar vi våra platser. Under fem timmar, uppdelat på två ”akter”, trollbinds vi av detta fascinerande drama om Jesu lidande. Mellan akterna hålls en paus på tre timmar, då vi serveras en läcker middag. Nästan hälften av innevånarna i Oberammergau, eller över 2000 personer, bidrar i någon from till skådespelet! Efter föreställningen, ca kl 22:30, tar oss bussen åter till våra respektive inkvarteringar. Ca 15 mil.


  Jesus renar templet. Foto: Brigitte Maria Mayer / Passionsspiele Oberammergau 2010

  Bregenz/Dornbirn-Oberammergau med Passionsspelen 2020
 • DAG 5: Oberammergau-Erfurt

  Frukost avslutar vår vistelse i Oberammergau och vi beger oss norrut genom Bayern, förbi metropolen München och Nürnberg. Under eftermiddagen räknar vi med att vara framme i gemytliga Erfurt, där vi ska bo över på 4-stjärniga H+ Hotel Erfurt, beläget strax utanför centrum.

  På 1300-talet skaffade sig Erfurt stora rikedomar genom en mycket sällsynt växt, vars blad användes för att framställa ett blått färgämne. Ett stort antal kyrkor och kloster byggdes, varav ett 50-tal finns kvar än idag. Mästerverket är den väldiga domen St. Marien. I Augustinerklostret bodde Martin Luther under fem år, på stadens anrika universitet tog han en magisterexamen. Inte långt från klostret ligger den magnifika stenbron Krämerbrücke, uppförd omkring 1325 och helt täckt av fina korsvirkeshus. Om tiden tillåter det tar vi en promenad i staden innan vi checkar in på hotellet. Middag. Ca 49 mil.


  Dom St. Marien och St. Severi-Kirche i Erfurt, vackert upplysta. Foto: Thüringer Tourismus GmbH

  Oberammergau-Erfurt
 • DAG 6: Erfurt-Hemorten

  Efter frukost går vår färd vidare. Målet är Wittenberg. Det var här, på slottskyrkans port, som Luther den 31 oktober 1517 spikade upp sina 95 teser som starkt kritiserade kyrkans avlatshandel. Fröet för den evangeliska reformationen var sått. Efter en promenad ges det tid att äta en bit mat och vi sätter därefter kurs mot Rostock och färjan till Gedser. En resa som bjudit på härliga upplevelser och minnen för livet närmar sig sitt slut; vid 21-tiden är vi åter i Skåne. Ca 71 mil till Malmö.


  Slottskyrkan i Wittenberg. Foto: Christof Herdt/DZT

  Erfurt-Hemorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

September 2022

7/9- se avresetiderBussPassionsspelen i Oberammergau 2022, 6 d
Guide: Ingrid Johansson
Mer än 412 995:-BokaSe avresetider
Resekalender
2/4Påsk på Schloss Wedendorf, 4 dfrån 5 495:-
13/4Holland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 dfrån 8 995:-
15/4Apulien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo