Skip to main content

Peru med Machu Picchu, Cusco, Lima & Amazonas regnskog

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över Andernas dramatiska högland, där lamor, vikunjor mm strövar fritt, och kondorer seglar på termiken. Vi besöker Urosfolkets flytande vassöar i Titicacasjön, botaniserar på indianmarknader och häpnar över Colcaravinens hisnande djup. Två dagar tillägnar vi vackra Cusco, hjärtat i Inkariket, en den Heliga dalen och en juvelen i kronan – Inkans gömda stad Machu Picchu, ett av världens sju nya underverk!

Vår resa avslutas med en oförglömlig vistele i hjärtat av Amazonas regnskog! Vi upplever regnskogen och dess rika djurliv i så väl dagsljus som när mörkret har sänkt sig - till fots och med båt, på marken och ovanför trädtopparna! Vi bor mitt i naturen på en fin lodge, som nås med båt.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

 • Fler bilder
 • Resan mycket välplanerad!

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Lima och från Cusco inkl flygskatt

 • Inrikesflyg Lima–Arequipa inkl flygskatt

 • Inrikesflyg Cusco - Puerto Maldonado & Puerto Maldonado - Lima inkl flygskatt

 • Bussresor i Peru

 • Båtresor i Peru

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2+1 nätter Lima, 2 Arequipa, 2 Colcadalen, 2 Puno, 2+1 Cusco, 1 Heliga dalen, 1 Aguas Calientes, 3 Puerto Maldonado)

 • Dricks till chaufför och dricks vid gemensamma måltider

 • 17 frukostar

 • 11 luncher

 • 9 middagar

 • Besök på en antik taverna inkl Pisco-drink och smörgås

 • Rundtur i Lima, Arequipa o Cusco

 • Båttur (heldag) på Titicacasjön

 • Tåg t/r Aguas Calientes

 • Inträde till katedralen i Lima, Santo Domingo-klostret, Larco-Herrera-museet, Circuito Mágico del Agua, Museo Santuarios Andinos, Molino de Sabandina, La Mansión del Fundador, Santa Catalina-klostret, Iglesia de la Compañia, La Cruz del Condor, Pucará-museet, Raqchis tempelruiner, citadellet Sacsayhuaman, inkahelgedomen Qenqo, Koricancha-templet, katedralen i Cusco, Awanacancha, Pisacs inkaruiner, Inkariy-museet, Ollantaytambo och Machu Picchu.

 • Utflykter enl program inkl promenad på naturstigar, vandring i Tambopata naturreservat, promenad på ”inkaterra canopy  walkway & anaconda walk”, regnskogen by night, kanotutfärd på en naturlig damm

 • Besök på en gård, en botanisk trädgård och fjärilshuset

Tillägg

 • Enkelrum 8.285 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

 

Visum

Inget visum för nordiska medborgare. Info om kompletterande passuppgifter skickas ut innan resan.

Bra att veta

Valuta: PEN (Nuevo Sol)

Tidsskillnad: - 7 timmar

Bra att ta med på resan
Vindjacka och lager-på-lager principen – kvällar och nätter är ofta kyliga
Varm tröja/fleece
Bra promenadskor – hård sula (vandringskängor behövs ej)
Stavar – kan vara bra att ha med
Liten ryggsäck för dagsturer
Solhatt och solkräm
Ficklampa
Adapter för Peru/Sydamerika (behövs på vissa hotell)
Badkläder
Shorts
Personlig medicin att ha i handbagaget samt magsjuketabletter, något mot åksjuka om man är känslig för slingrande vägar (finns t ex. armband mot åksjuka)
Vaccinationer- kontrollera med primärvården
Behövs ej: Kavaj och elegant klänning

Höga höjder
Under denna resa kommer vi att vistas på höga höjder över 3000 meter över havet (möh). Det är inte ovanligt att man första dygnet får lätt huvudvärk, blir andfådd och känner sig lätt illamående. Kroppen anpassar sig sakta till den tunnare luften och efter något dygn mår man som regel bättre. Har du frågor om höjdsjuka kontakta primärvården. Tänk på att dricka mycket vatten och ta det lugnt.

Vi kommer att befinna oss på följande höjer:
Arequipa ca 2.300 möh, på väg till Colca Lodge (dag 5) passerar vi högsta punken på resan 4.910 möh, Colca Lodge 3.630 möh, Puno 3.830 möh, Cusco 3.330 möh, Ollantaytambo 2.800 möh, Aguas Calientes 2.040 möh och Machu Picchu 2.450 möh

Vi reserverar oss för ändringar i programmet vid dåliga väderförhållanden.

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Lima

  Efter en mellanlandning ankommer vi på kvällen till Perus huvudstad Lima, där en buss väntar på att ta oss in till vårt hotell i den fina stadsdelen Miraflores.
  Ca 2 mil med buss.

 • DAG 2: Lima stadsrundtur

  Under en omfattande stadsrundtur ska vi idag bekanta oss med Lima, som grundades 1535 av conquistadoren Francisco Pizarro. Från Miraflores, där vi bjuds på härliga vyer över Stilla havet, tar vi oss via stadens finansiella centrum till torget Plaza Armas, platsen där Lima "föddes". Här ryms bl a presidentpalatset och katedralen från 1500-talet, där Pizarro ligger begravd. Vi besöker katedralen och även Santo Domingo-klostret med vackra patior och väggar smyckade med andalusiskt kakel.

  Efter en lunch med utsikt beger vi oss till det förnämliga Larco Herrera-museet, vars fina samlingar med konst, guld- och silverföremål mm, ger oss en god bild av Perus tidiga historia. Vi avnjuter läckra peruanska smörgåsar och en drink gjord på likören Pisco på en antik taverna och kröner dagen med att se showen Circuito Mágico del Agua – vatten, ljus, musik och bilder i perfekt harmoni! Middag på hotellet.

 • DAG 3: Flyg Lima-Arequipa

  Under dagen flyger vi från Lima till "den vita staden" Arequipa, belägen 2.400 m.ö.h. vid foten av vulkanen Misti. Smeknamnet härrör från det faktum att staden nästan uteslutande är byggd med vita vulkanstenar. Efter incheckning besöker vi Museo Santuarios Andinos, där vi bl a ser flickmumien Juanita, och vi också får tid att acklimatisera kroppen till höjden. Middag.

 • DAG 4: Arequipa

  Efter frukost ska vi utforska Arequipas utkanter. Vi börjar i Paucarpata-distriktet, vars odlingsterrasser – andenes, är från tiden före inka, och besöker därefter områdets äldsta vattenkvarn. Besök i 1600-talsherrgården La Mansión del Fundador står också på programmet.

  Efter egen tid för lunch och vila ska vi med start i de vackra kolonialkvarteren där Arequipa först växte fram lära känna staden. Från utsiktspunkten Carmen Alto har vi en storslagen vy över de omgivande odlingsterrasserna och vulkanerna Misti, Chachani och Pichu Pichu. Vi besöker klostret Santa Catalina, som upptar ett helt kvarter och grundades 1580 av en rik änka. Som mest levde här 450 personer. Rundturen avslutas på eleganta Plaza de Armas, där vi bl a ser jesuitkyrkan. Middag på stan.
  Ca 4 mil.

 • DAG 5: Arequipa-Colcadalen

  Vår resa går idag vidare norrut mot den natursköna Colcadalen. Vyer över de snöklädda vulkantopparna, som når en höjd av ca 6000 m.ö.h., ackompanjerar vår färd upp på höglandet. Vi korsar slätten Pampa Cañahuas, en del av nationalparken Aguada Blanca, där vi ser vikunjor, de minsta av de sydamerikanska kameldjuren. Utspridda runt omkring ligger säregna små byar.

  Vi gör uppehåll och äter lunch på en lokal restaurang innan vi når vårt förtjusande hotell vid floden Colcas strand. Här kan vi se framemot bad och avkoppling.
  Ca 20 mil.

 • DAG 5: Colcaravinen

  Tidig morgon beger vi oss till La Cruz del Condor, "kondorens kors", en utsiktsplats över den spektakulära Colcaravinen. Med ett djup på ca 3.400 m på sitt djupaste ställe är ravinen nästan dubbelt så djup som Grand Canyon – en vy som tar andan ur en! Platsen är också utmärkt för att skåda kondorer, världens största flygande fågel, som kan nå en vingbredd på 3 m och en vikt på 15 kg!

  Under dagen besöker vi även städerna Maca och Yaque och deras välbevarade kyrkor från kolonialtiden. Middag på hotellet.
  Ca 10 mil.

 • DAG 7: Colcadalen-Puno

  Förmiddagen tillbringar vi i den lilla byn Chivay, där vi besöker den lokala marknaden. Efter en gemensam lunch sätter vi kurs mot Puno, Perus "folkloristiska huvudstad", belägen vid Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö.

  I Puno blandas två gamla andinska civilisationer, Aymara och Quechua, med koloniala influenser. Här ska vi bo två nätter.
  Ca 35 mil.

 • DAG 8: Utflykt Titicacasjön (3.800 m.ö.h)

  Idag ska vi göra en spännande båtutflykt på Titicacasjön, som delas av Peru och Bolivia. Vi besöker först det vänliga Urosfolket, som bor i vasshyddor på flytande vassöar, som konstruerats för hand! En verklig upplevelse!

  Vi stiger också i land på ön Isla Taquile, vars invånare håller fast vid gamla sticktraditioner och färgglada klädesplagg. Här får vi tid att upptäcka och bjuds dessutom på lunch och de bästa vyerna över den djupblå sjön.

 • DAG 9: Puno-Cusco

  Dagens etapp, som går över högplatån Altiplano, mellan 3.300 och 4.300 m.ö.h, är ganska lång men mycket naturskön och upplevelserik. I Pucará, känt för sin keramikproduktion, som har 2.500-åriga anor, besöker vi det arkeologiska området och museet.

  Efter ett fotostopp vid ruttens högsta punkt, La Raya, fortsätter vi till Raqchis tempelruiner från 1400-talet. Vi tittar också in i Andahuaylillas fina 1600-talskyrka, "Amerikas sixtinska kapellet", innan vi slutligen når vackra Cusco, inkarikets forna huvudstad. Här ska vi bo två nätter.
  Ca 39 mil.

 • DAG 10: Cusco (3.300 m.ö.h)

  Efter frukost lär vi känna Cusco med omnejd. Vi inleder vid ruinerna av inkafortet Sacsayhuamán, vars enorma stenars precisa utformning och placering vittnar om inkafolkets avancerade byggnadsteknik. Vår rundtur tar oss även till den gåtfulla inkahelgedomen Qenqo, till fästningen Puca Pucara, och till Tambomachay – "Inkans bad".

  Eftermiddagen tillägnar vi centrala Cusco, som är en charmig mix av inkafundament och spanska koloniala byggnader. Vi inleder med att ta in staden lite "från ovan" och botaniserar därefter på San Pedro-marknaden. Av "Soltemplet" Koricancha återstår inte mycket, men efter ett besök anar vi dess forna prakt och betydelse.

  Från hantverksdistriktet San Blas promenerar vi till Plaza de Armas, stadens hjärta, där vi ska besöka katedralen. Här ryms utsökt kolonial konst. Middag. Ca 3 mil.

 • DAG 11: Cusco-Den heliga dalen

  Idag ska vi utforska Urubambadalen, Inkafolkets heliga dal. På kooperativet Awanacancha möter vi bl a lamor och alpackor, och får också ta del av gamla vävnings- och färgningstekniker. Vi fortsätter till vackra Pisac, berömt för sina inkaruiner och färgsprakande marknader. Från ruinerna har vi en härlig vy över byn nedanför.

  Efter ett besök på marknaden följer vi Urubambafloden nordvästerut. På Museo Inkaryi, ett dokument över förspanska civilisationer, får vi en guidad visning. Här serveras vi även lunch och vi beger oss därefter mot vårt hotell.
  Ca 7 mil.

 • DAG 12: Den heliga dalen-Aguas Calientes

  Första delen av dagen tillägnar vi några av den Heliga dalens mindre kända skatter. Vi imponeras av Morays avancerade, amfiteaterformade odlingsterrasser, där inkafolket experimenterade med odlingar i olika mikroklimat. På sluttningarna i Maras ser vi saliner från tiden långt före inka, fortfarande i bruk.

  Efter lunch besöker vi det arkeologiska området i Ollantaytambo, en levande inkastad som värnar om gamla traditioner. En scenisk tågresa tar oss senare till Aguas Calientes för övernattning och middag.
  Ca 6 mil.

 • DAG 13: Machu Picchu. Aguas Calientes-Cusco

  Idag väntar resans absoluta höjdpunkt – inkastaden Machu Picchu, som vilar på en bergskam 2430 m.ö.h. med stupande sidor åt tre håll. Staden, som uppfördes runt 1440, låg under århundraden dold i Andernas tropiska djungel fram till att historikern Hiram Bingham "fann" den 1911. Då Machu Picchu var okänt även för conquistadorerna är staden relativt välbehållen.

  På vackra, slingriga vägar tar vi oss upp och belönas med enastående vyer. Tempel, palats, fontäner, terrasser mm uppförda med precision, vittnar åter om inkarikets högtstående kultur! Efter en guidad tur, lunch och egen tid tar vi bussen ner och fortsätter sedan med tåg till Cusco för övernattning.

 • DAG 14: Flyg Cusco-Puerto Maldonado

  Efter frukost beger vi oss till Cuscos flygplats varifrån vi ska flyga (ca 45 min) österut till Puerto Maldonado i Amazonas regnskog, ca fem mil från gränsen till Bolivia. Med motoriserad kanot går färden därefter vidare på floden Madre de Dios till Inkaterra Hacienda Concepción, vårt spektakulärt belägna hotell. Här välkomnas vi med en god lunch baserad på inhemska smaker.

  Under en vandring på egendomens naturstigar lär vi oss mer om primär och sekundär regnskog, dess komponenter och användningsområden, människans påverkan och regnskogens betydelse för världen. I skymningen njuter vi av en båttur på Madre de Dios, lyssnandes till vår guides berättelser om flodens ekosystem, nattdjurens beteenden, och den södra stjärnhimlen. Vid återkomsten till hotellet väntar middag.

 • DAG 15: Regnskogen med båt & till fots

  Stärkta av frukosten gör vi oss redo för en längre vandring in i Tambopatas naturreservat, mot sjön Lago Sandoval. Här kommer vi att förstå varför Madre de Dios kallas för den biologiska mångfaldens huvudstad i Peru, samtidigt som vi informeras om reservatets konserveringsinsatser och sjöns bildande. I stockbåtar styr vi ut på den spegelblanka sjön, som är hemvist för den utrotningshotade jätteuttern, blågul ara (papegoja), röd vrålapa, svart kajman och Arapaima, en av världens största sötvattenfiskar.

  Efter en lunch på hotellet väntar nya äventyr. Med båt beger vi oss till Inkaterra Canopy Walkway, som består av sju hängande broar, åtta obeservationsplattformar i trädtopparna och två höga torn som gör det möjligt att uppleva regnskogen från ovan. Vi lär oss mer om denna imponerande konstruktion och pågående konserveringsprojekt i området, och tar oss därefter upp i ett av tornen och vandrar ut på hängbroarna. Utsikten är hänförande! Här får vi chansen att på nära håll se såväl vitstrupig tukan, hackspettar och trogoner som döskalleapor och sengångare! Åter på marken går vi över träskmarker på en 200 meter lång träbro och får samtidigt veta mer om detta översvämmade ekosystem och dess flora och fauna.

  Vi fulländar dagen med att uppleva regnskogen "by night". "Scenen" tas nu över av nattdjuren, som uppvisar fascinerande beteendemönster och förbättrade sinnen för att anpassa sig. Middag på hotellet.

 • DAG 16: Gård, botanisk trädgård, damm

  Efter en tidig frukost besöker vi en gård, där vi får lära oss lokala odlingstekniker och provsmaka några produkter. Därefter gör vi ett besök i den botaniska trädgården, som ger oss en bild av områdets enorma rikedom av medicinalväxter och deras användning.

  Lunch och vila på hotellet följs av en tur med stockbåt på en naturlig damm. Här får vi prova på inhemska fisketekniker och skåda fåglar. Vi ser också resterna av ångbåten "Fitzcarraldo", som figurerade i en omtalad film av Werner Herzog – vår guide berättar historien. Innan middagen iakttar vi det fascinerande djurlivet vid en s k collpa, en slags lervägg som bildats naturligt genom erosion.

 • DAG 17: Flyg Puerto Maldonado-Lima

  Med motoriserad kanot tar vi oss efter frukost tillbaka till Puerto Maldonado. Vi hinner med ett intressant besök i fjärilshuset innan vårt flyg till Lima lyfter. Övernattning på hotell i Lima.

 • DAG 18-19: Flyg hem från Lima

  På kvällen avgår vårt flyg; efter en mellanlandning kommer vi dagen efter åter till Sverige/Köpenhamn.

Karta

Costa Smeralda
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 2this is a picture of the number 7this is a picture of the number 5this is a picture of the number 4