Skip to main content

Perus pärlor med Machu Picchu, Cusco och Lima

Lama vid inkastaden Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico

Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico

Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico

Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico

Katedralen i Lima. Källa Viajes Pacifico

Plaza Mayor i Lima. Källa Viajes Pacifico

Klostret Santa Catalina i Arequipa. Källa Viajes Pacifico

Plaza de Armas, Arequipa. Källa Viajes Pacifico

Vy över vulkanen Misti. Källa Viajes Pacifico

Ön Isla Taquile. Källa Viajes Pacifico

Ön Isla Taquile. Källa Viajes Pacifico

Titicacasjön. Källa Viajes Pacifico

Den heliga dalen. Källa Viajes Pacifico

Morays amfiteaterformade odlingsterrasser. Källa Viajes Pacifico

Katedralen på Plaza de Armas. Källa Viajes Pacifico

Torget Cusco. Källa Viajes Pacifico

Marknad i Cusco. Källa Viajes Pacifico

Museo Inkaryi. Källa Viajes Pacifico

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över Andernas dramatiska högland, där lamor, vikunjor mm strövar fritt, och kondorer seglar på termiken. Vi besöker Urosfolkets flytande vassöar i Titicacasjön, botaniserar på indianmarknader och häpnar över Colcaravinens hisnande djup.

Två dagar tillägnar vi vackra Cusco, hjärtat i Inkariket, en den Heliga dalen. Vi avslutar med juvelen i kronan – Inkans gömda stad Machu Picchu, ett av världens sju nya underverk!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Lima och från Cusco inkl flygskatt

 • Inrikesflyg Lima–Arequipa och Cusco–Lima inkl flygskatt

 • Bussresor i Peru

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Lima, 2 Arequipa, 2 Colcadalen, 2 Puno, 2+1 Cusco, 1 Heliga dalen, 1 Aguas Calientes)

 • Dricks till chaufför och dricks vid gemensamma måltider

 • 13 frukostar

 • 8 luncher

 • 6 middagar

 • Besök på en antik taverna inkl Pisco-drink och smörgås

 • Rundtur i Lima, Arequipa o Cusco

 • Båttur (heldag) på Titicacasjön

 • Tåg t/r Aguas Calientes

 • Inträde till katedralen i Lima, Santo Domingo-klostret, Larco-Herrera-museet, Circuito Mágico del Agua, Museo Santuarios Andinos, Molino de Sabandina, La Mansión del Fundador, Santa Catalina-klostret, Iglesia de la Compañia, La Cruz del Condor, Pucará-museet, Raqchis tempelruiner, citadellet Sacsayhuaman, inkahelgedomen Qenqo, Koricancha-templet, katedralen i Cusco, Awanacancha, Pisacs inkaruiner, Inkariy-museet, Ollantaytambo och Machu Picchu

Tillägg

 • Enkelrum 6.985 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

 

Visum

Inget visum för nordiska medborgare. Info om kompletterande passuppgifter skickas ut innan resan.

Bra att veta

Valuta: PEN (Nuevo Sol)

Tidsskillnad: - 7 timmar

Bra att ta med på resan
Vindjacka och lager-på-lager principen – kvällar och nätter är ofta kyliga
Varm tröja/fleece
Bra promenadskor – hård sula (vandringskängor behövs ej)
Stavar – kan vara bra att ha med
Liten ryggsäck för dagsturer
Solhatt och solkräm
Ficklampa
Adapter för Peru/Sydamerika (behövs på vissa hotell)
Badkläder
Shorts
Personlig medicin att ha i handbagaget samt magsjuketabletter, något mot åksjuka om man är känslig för slingrande vägar (finns t ex. armband mot åksjuka)
Vaccinationer- kontrollera med primärvården
Behövs ej: Kavaj och elegant klänning

Höga höjder
Under denna resa kommer vi att vistas på höga höjder över 3000 meter över havet (möh). Det är inte ovanligt att man första dygnet får lätt huvudvärk, blir andfådd och känner sig lätt illamående. Kroppen anpassar sig sakta till den tunnare luften och efter något dygn mår man som regel bättre. Har du frågor om höjdsjuka kontakta primärvården. Tänk på att dricka mycket vatten och ta det lugnt.

Vi kommer att befinna oss på följande höjer:
Arequipa ca 2.300 möh, på väg till Colca Lodge (dag 5) passerar vi högsta punken på resan 4.910 möh, Colca Lodge 3.630 möh, Puno 3.830 möh, Cusco 3.330 möh, Ollantaytambo 2.800 möh, Aguas Calientes 2.040 möh och Machu Picchu 2.450 möh

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Lima

  Efter en mellanlandning ankommer vi på kvällen till Perus huvudstad Lima, där en buss väntar på att ta oss in till vårt hotell i den fina stadsdelen Miraflores.
  Ca 2 mil med buss.


  Katedralen i Lima. Källa Viajes Pacifico

  Flyg till Lima
 • DAG 2: Lima stadsrundtur

  Under en omfattande stadsrundtur ska vi idag bekanta oss med Lima, som grundades 1535 av conquistadoren Francisco Pizarro. Från Miraflores, där vi bjuds på härliga vyer över Stilla havet, tar vi oss via stadens finansiella centrum till torget Plaza de Armas, platsen där Lima "föddes". Här ryms bl a presidentpalatset och katedralen från 1500-talet, där Pizarro ligger begravd. Vi besöker katedralen och även Santo Domingo-klostret med vackra patior och väggar smyckade med andalusiskt kakel.

  Efter en lunch med utsikt beger vi oss till det förnämliga Larco Herrera-museet, vars fina samlingar med konst, guld- och silverföremål mm, ger oss en god bild av Perus tidiga historia. Vi avnjuter läckra peruanska smörgåsar och en drink gjord på likören Pisco på en antik taverna och kröner dagen med att se showen Circuito Mágico del Agua – vatten, ljus, musik och bilder i perfekt harmoni! Middag på hotellet.


  Plaza Mayor i Lima. Källa Viajes Pacifico

  Lima stadsrundtur
 • DAG 3: Flyg Lima-Arequipa

  Under dagen flyger vi från Lima till "den vita staden" Arequipa, belägen 2.400 m.ö.h. vid foten av vulkanen Misti. Smeknamnet härrör från det faktum att staden nästan uteslutande är byggd med vita vulkanstenar. Efter incheckning besöker vi Museo Santuarios Andinos, där vi bl a ser flickmumien Juanita, och vi också får tid att acklimatisera kroppen till höjden. Middag.


  Klostret Santa Catalina i Arequipa. Källa Viajes Pacifico

  Flyg Lima-Arequipa
 • DAG 4: Arequipa

  Efter frukost ska vi utforska Arequipas utkanter. Vi börjar i Paucarpata-distriktet, vars odlingsterrasser – andenes, är från tiden före inka, och besöker därefter områdets äldsta vattenkvarn. Besök i 1600-talsherrgården La Mansión del Fundador står också på programmet.

  Efter egen tid för lunch och vila ska vi med start i de vackra kolonialkvarteren där Arequipa först växte fram lära känna staden. Från utsiktspunkten Carmen Alto har vi en storslagen vy över de omgivande odlingsterrasserna och vulkanerna Misti, Chachani och Pichu Pichu. Vi besöker klostret Santa Catalina, som upptar ett helt kvarter och grundades 1580 av en rik änka. Som mest levde här 450 personer. Rundturen avslutas på eleganta Plaza de Armas, där vi bl a ser jesuitkyrkan. Middag på stan.
  Ca 4 mil.


  Bild: Plaza de Armas, Arequipa. Källa Viajes Pacifico

  Arequipa
 • DAG 5: Arequipa-Colcadalen

  Vår resa går idag vidare norrut mot den natursköna Colcadalen. Vyer över de snöklädda vulkantopparna, som når en höjd av ca 6000 m.ö.h., ackompanjerar vår färd upp på höglandet. Vi korsar slätten Pampa Cañahuas, en del av nationalparken Aguada Blanca, där vi ser vikunjor, de minsta av de sydamerikanska kameldjuren. Utspridda runt omkring ligger säregna små byar.

  Vi gör uppehåll och äter lunch på en lokal restaurang innan vi når vårt förtjusande hotell vid floden Colcas strand. Här kan vi se framemot bad och avkoppling.
  Ca 20 mil.


  Vy över vulkanen Misti. Källa Viajes Pacifico

  Arequipa-Colcadalen
 • DAG 6: Colcaravinen

  Tidig morgon beger vi oss till La Cruz del Condor, "kondorens kors", en utsiktsplats över den spektakulära Colcaravinen. Med ett djup på ca 3.400 m på sitt djupaste ställe är ravinen nästan dubbelt så djup som Grand Canyon – en vy som tar andan ur en! Platsen är också utmärkt för att skåda kondorer, världens största flygande fågel, som kan nå en vingbredd på 3 m och en vikt på 15 kg!

  Under dagen besöker vi även städerna Maca och Yaque och deras välbevarade kyrkor från kolonialtiden. Middag på hotellet.
  Ca 10 mil.

 • DAG 7: Colcadalen-Puno

  Förmiddagen tillbringar vi i den lilla byn Chivay, där vi besöker den lokala marknaden. Efter en gemensam lunch sätter vi kurs mot Puno, Perus "folkloristiska huvudstad", belägen vid Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö.

  I Puno blandas två gamla andinska civilisationer, Aymara och Quechua, med koloniala influenser. Här ska vi bo två nätter.
  Ca 35 mil.


  Ön Isla Taquile. Källa Viajes Pacifico

  Colcadalen-Puno
 • DAG 8: Utflykt Titicacasjön (3.800 m.ö.h)

  Idag ska vi göra en spännande båtutflykt på Titicacasjön, som delas av Peru och Bolivia. Vi besöker först det vänliga Urosfolket, som bor i vasshyddor på flytande vassöar, som konstruerats för hand! En verklig upplevelse!

  Vi stiger också i land på ön Isla Taquile, vars invånare håller fast vid gamla sticktraditioner och färgglada klädesplagg. Här får vi tid att upptäcka och bjuds dessutom på lunch och de bästa vyerna över den djupblå sjön.


  En av Urosfolkets spektakulära flytande öar, gjorda av Tortoravass!

  Utflykt Titicacasjön (3.800 m.ö.h)
 • DAG 9: Puno-Cusco

  Dagens etapp, som går över högplatån Altiplano, mellan 3.300 och 4.300 m.ö.h, är ganska lång men mycket naturskön och upplevelserik. I Pucará, känt för sin keramikproduktion, som har 2.500-åriga anor, besöker vi det arkeologiska området och museet.

  Efter ett fotostopp vid ruttens högsta punkt, La Raya, fortsätter vi till Raqchis tempelruiner från 1400-talet. Vi tittar också in i Andahuaylillas fina 1600-talskyrka, "Amerikas sixtinska kapellet", innan vi slutligen når vackra Cusco, inkarikets forna huvudstad. Här ska vi bo två nätter.
  Ca 39 mil.

 • DAG 10: Cusco (3.300 m.ö.h)

  Efter frukost lär vi känna Cusco med omnejd. Vi inleder vid ruinerna av inkafortet Sacsayhuamán, vars enorma stenars precisa utformning och placering vittnar om inkafolkets avancerade byggnadsteknik. Vår rundtur tar oss även till den gåtfulla inkahelgedomen Qenqo, till fästningen Puca Pucara, och till Tambomachay – "Inkans bad".

  Eftermiddagen tillägnar vi centrala Cusco, som är en charmig mix av inkafundament och spanska koloniala byggnader. Vi inleder med att ta in staden lite "från ovan" och botaniserar därefter på San Pedro-marknaden. Av "Soltemplet" Koricancha återstår inte mycket, men efter ett besök anar vi dess forna prakt och betydelse.

  Från hantverksdistriktet San Blas promenerar vi till Plaza de Armas, stadens hjärta, där vi ska besöka katedralen. Här ryms utsökt kolonial konst. Middag. Ca 3 mil.


  Torget Cusco. Källa Viajes Pacifico

  Cusco (3.300 m.ö.h)
 • DAG 11: Cusco-Den heliga dalen

  Idag ska vi utforska Urubambadalen, Inkafolkets heliga dal. På kooperativet Awanacancha möter vi bl a lamor och alpackor, och får också ta del av gamla vävnings- och färgningstekniker. Vi fortsätter till vackra Pisac, berömt för sina inkaruiner och färgsprakande marknader. Från ruinerna har vi en härlig vy över byn nedanför.

  Efter ett besök på marknaden följer vi Urubambafloden nordvästerut. På Museo Inkaryi, ett dokument över förspanska civilisationer, får vi en guidad visning. Här serveras vi även lunch och vi beger oss därefter mot vårt hotell.
  Ca 7 mil.


  Marknad i Cusco. Källa Viajes Pacifico

  Cusco-Den heliga dalen
 • DAG 12: Den heliga dalen-Aguas Calientes

  Första delen av dagen tillägnar vi några av den Heliga dalens mindre kända skatter. Vi imponeras av Morays avancerade, amfiteaterformade odlingsterrasser, där inkafolket experimenterade med odlingar i olika mikroklimat. På sluttningarna i Maras ser vi saliner från tiden långt före inka, fortfarande i bruk.

  Efter lunch besöker vi det arkeologiska området i Ollantaytambo, en levande inkastad som värnar om gamla traditioner. En scenisk tågresa tar oss senare till Aguas Calientes för övernattning och middag.
  Ca 6 mil.


  Den heliga dalen. Källa Viajes Pacifico

  Den heliga dalen-Aguas Calientes
 • DAG 13: Machu Picchu. Aguas Calientes-Cusco

  Idag väntar resans absoluta höjdpunkt – inkastaden Machu Picchu, som vilar på en bergskam 2.430 m.ö.h. med stupande sidor åt tre håll. Staden, som uppfördes runt 1440, låg under århundraden dold i Andernas tropiska djungel fram till att historikern Hiram Bingham "fann" den 1911. Då Machu Picchu var okänt även för conquistadorerna är staden relativt välbehållen.

  På vackra, slingriga vägar tar vi oss upp och belönas med enastående vyer. Tempel, palats, fontäner, terrasser mm uppförda med precision, vittnar åter om inkarikets högtstående kultur! Efter en guidad tur, lunch och egen tid tar vi bussen ner och fortsätter sedan med tåg till Cusco för resans sista övernattning.


  Machu Picchu - ett av världens sju nya underverk!

  Machu Picchu. Aguas Calientes-Cusco
 • DAG 14-15: Cusco-Lima-flyg hem

  Då vi flyger från Cusco först på eftermiddagen får vi tid att njuta av staden även idag. Vår resa till Sverige/Köpenhamn går via Lima och Amsterdam.


  Lama vid inkastaden Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico

  Cusco-Lima-flyg hem

Karta

Hotell

Reception Hotel Casa Andina Select

Casa Andina Select, Arequipa

Casa andina Select Arequipa är centralt beläget vid Plaza de Armas. Hotellet erbjuder en pool på femte våningen...
Casa Andina Standard, Puno

Casa Andina Standard, Puno

Casa Andina Standard i Puno är beläget nära restauranger, butiker, banker m.m.
Hotellrum Hotel Aguas Calientes

El MaPi Hotel byInkaterra

El MaPi Hotel byInkaterra , Aguas Calientes.

Hotel el Refugio, Colca

Hotel el Refugio är beläget i Colcadalen. Från hotellet har du utsikt över floden och bergen. På hotellet kan du bada i en pool med vatten ifrån naturliga källor...

Libre Hotel, BW Signature Collection, Lima

Libre Hotel, BW Signature Collection är centralt beläget. Utanför hotellet hittar du restauranger, banker, butiker m.m.

Andra resenärer har också tittat på

Indien med Delhi, Agra & Taj Mahal, Jaipur, Ranthambore & husbåt i Kerala

Indien med Delhi, Agra & Taj Mahal, Jaipur, Ranthambore & husbåt i Kerala

Världens näst folkrikaste land Indien är ett land med svindlande mångfald och skarpa kontraster. Ett potpurri av intryck. På denna omfattande resa upplever vi den sjudande mångmiljonstaden Delhi, Agra...
Kanada - från Ontario till Québec

Kanada - från Ontario till Québec

Kanada är inte bara väldigt stort och vackert, det är också ett av världens mest multikulturella länder. Med fokus på Ontario och Québec, där brittiska influenser blandas med ett starkt franskt arv, t...
Peru med Machu Picchu, Cusco, Lima & Amazonas regnskog

Peru med Machu Picchu, Cusco, Lima & Amazonas regnskog

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över...
Sicilien - en odyssé med Amalfikusten, Etna, Pompeji & Rom

Sicilien - en odyssé med Amalfikusten, Etna, Pompeji & Rom

På Sicilien har i omgångar greker, kartager, romare och barbarer “härjat”, vilket resulterat i en sällsam blandning av allt från språk, sedvänjor och kokkonst till konst och arkitektur. Under tre somr...
Almuñécar på spaniens sydkust en vacker plats för en långtidssemester i spanien | Jörns Resor

Spanska sydkusten - soliga Costa Tropical

I mer än 15 år har vi arrangerat denna populära resa till den spanska sydkusten och Hotel Helios i pittoreska Almuñécar. Vi flyger till Málaga och använder oss av inhyrd buss i samband m...
Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Spanien men ändå inte Spanien. Strävan efter självständighet ligger djupt rotad i den baskiska själen. Baskerna, liksom galicierna, värnar om sitt urspung, det egna språket och gamla traditioner. Med...
Resekalender
13/4Holland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 dfrån 8 995:-
16/4Holland med blomstertåget, 6 dfrån 9 295:-
3/5Baskien, Galicien & Kantabrien (fr Göteborg), 8 dfrån 18 495:-
3/5Baskien, Galicien & Kantabrien (fr Köpenhamn), 8 d från 18 495:-
3/5Baskien, Galicien & Kantabrien (fr Stockholm), 8 d från 18 495:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo