Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Perus pärlor med Machu Picchu, Cusco och Lima

Bild: Lama vid inkastaden Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico
Bild: Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico
Bild: Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico
Bild: Machu Picchu. Källa Viajes Pacifico
Bild: Katedralen i Lima. Källa Viajes Pacifico
Bild: Plaza Mayor i Lima. Källa Viajes Pacifico
Bild: Klostret Santa Catalina i Arequipa. Källa Viajes Pacifico
Bild: Plaza de Armas, Arequipa. Källa Viajes Pacifico
Bild: Vy över vulkanen Misti. Källa Viajes Pacifico
Bild: Ön Isla Taquile. Källa Viajes Pacifico
Bild: Ön Isla Taquile. Källa Viajes Pacifico
Bild: Titicacasjön. Källa Viajes Pacifico
Bild: Den heliga dalen. Källa Viajes Pacifico
Bild: Morays amfiteaterformade odlingsterrasser. Källa Viajes Pacifico
Bild: Katedralen på Plaza de Armas. Källa Viajes Pacifico
Bild: Torget Cusco. Källa Viajes Pacifico
Bild: Marknad i Cusco. Källa Viajes Pacifico
Bild: Museo Inkaryi. Källa Viajes Pacifico
Pris från:
39 245:-
Dagar:15
Guide, whispers, flyg till Lima och från Cusco inkl flygskatt, inrikesflyg Lima-Arequipa & Cusco-Lima inkl flygskatt, bussresor i Peru, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Lima, 2 Arequipa, 2 Colcadalen, 2 Puno, 2+1 Cusco, 1 Heliga dalen, 1 Aguas Calientes), dricks till chaufför och dricks vid gemensamma måltider, 13 frukostar, 8 luncher, 6 middagar, folklore vid en av middagarna, besök antik taverna inkl Pisco-drink & smörgås, rundtur i Lima, Arequipa & Cusco, båttur (heldag) på Titicacasjön, tåg t/r Aguas Calientes, inträden enligt program (se broschyr eller www.jorns.se).
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över Andernas dramatiska högland, där lamor, vikunjor mm strövar fritt, och kondorer seglar på termiken. Vi besöker Urosfolkets flytande vassöar i Titicacasjön, botaniserar på indianmarknader och häpnar över Colcaravinens hisnande djup.

Två dagar tillägnar vi vackra Cusco, hjärtat i Inkariket, en den Heliga dalen. Vi avslutar med juvelen i kronan – Inkans gömda stad Machu Picchu, ett av världens sju nya underverk!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Lima och från Cusco inkl flygskatt

 • Inrikesflyg Lima–Arequipa och Cusco–Lima inkl flygskatt

 • Bussresor i Peru

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Lima, 2 Arequipa, 2 Colcadalen, 2 Puno, 2+1 Cusco, 1 Heliga dalen, 1 Aguas Calientes)

 • Dricks till chaufför och dricks vid gemensamma måltider

 • 13 frukostar

 • 8 luncher

 • 6 middagar

 • Besök på en antik taverna inkl Pisco-drink och smörgås

 • Rundtur i Lima, Arequipa o Cusco

 • Båttur (heldag) på Titicacasjön

 • Tåg t/r Aguas Calientes

 • Inträde till katedralen i Lima, Santo Domingo-klostret, Larco-Herrera-museet, Circuito Mágico del Agua, Museo Santuarios Andinos, Molino de Sabandina, La Mansión del Fundador, Santa Catalina-klostret, Iglesia de la Compañia, La Cruz del Condor, Pucará-museet, Raqchis tempelruiner, citadellet Sacsayhuaman, inkahelgedomen Qenqo, Koricancha-templet, katedralen i Cusco, Awanacancha, Pisacs inkaruiner, Inkariy-museet, Ollantaytambo och Machu Picchu

Tillägg

 • Enkelrum 6.985 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

 

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Lima
Efter en mellanlandning ankommer vi på kvällen till Perus huvudstad Lima, där en buss väntar på att ta oss in till vårt hotell i den fina stadsdelen Miraflores. Ca 2 mil med buss.

Dag 2 Lima stadsrundtur
Under en omfattande stadsrundtur ska vi idag bekanta oss med Lima, som grundades 1535 av conquistadoren Francisco Pizarro. Från Miraflores, där vi bjuds på härliga vyer över Stilla havet, tar vi oss via stadens finansiella centrum till torget Plaza de Armas, platsen där Lima "föddes". Här ryms bl a presidentpalatset och katedralen från 1500-talet, där Pizarro ligger begravd. Vi besöker katedralen och även Santo Domingo-klostret med vackra patior och väggar smyckade med andalusiskt kakel.

Efter en lunch med utsikt beger vi oss till det förnämliga Larco Herrera-museet, vars fina samlingar med konst, guld- och silverföremål mm, ger oss en god bild av Perus tidiga historia. Vi avnjuter läckra peruanska smörgåsar och en drink gjord på likören Pisco på en antik taverna och kröner dagen med att se showen Circuito Mágico del Agua – vatten, ljus, musik och bilder i perfekt harmoni! Middag på hotellet.

Dag 3 Flyg Lima-Arequipa
Under dagen flyger vi från Lima till "den vita staden" Arequipa, belägen 2.400 m.ö.h. vid foten av vulkanen Misti. Smeknamnet härrör från det faktum att staden nästan uteslutande är byggd med vita vulkanstenar. Efter incheckning besöker vi Museo Santuarios Andinos, där vi bl a ser flickmumien Juanita, och vi också får tid att acklimatisera kroppen till höjden. Middag.

Dag 4 Arequipa
Efter frukost ska vi utforska Arequipas utkanter. Vi börjar i Paucarpata-distriktet, vars odlingsterrasser – andenes, är från tiden före inka, och besöker därefter områdets äldsta vattenkvarn. Besök i 1600-talsherrgården La Mansión del Fundador står också på programmet.

Efter egen tid för lunch och vila ska vi med start i de vackra kolonialkvarteren där Arequipa först växte fram lära känna staden. Från utsiktspunkten Carmen Alto har vi en storslagen vy över de omgivande odlingsterrasserna och vulkanerna Misti, Chachani och Pichu Pichu. Vi besöker klostret Santa Catalina, som upptar ett helt kvarter och grundades 1580 av en rik änka. Som mest levde här 450 personer - en tredjedel av dem nunnor, resten obetalda tjänsteflickor! Rundturen avslutas på eleganta Plaza de Armas, där vi bl a ser jesuitkyrkan. Middag på stan. Ca 4 mil.

Dag 5 Arequipa-Colcadalen
Vår resa går idag vidare norrut mot den natursköna Colcadalen. Vyer över de snöklädda vulkantopparna, som når en höjd av ca 6000 m.ö.h., ackompanjerar vår färd upp på höglandet. Vi korsar slätten Pampa Cañahuas, en del av nationalparken Aguada Blanca, där vi ser hjordar av vikunjor som rör sig fritt. Utspridda runt omkring ligger säregna små byar.

Vi gör uppehåll och äter lunch på en lokal restaurang innan vi når vårt förtjusande hotell vid floden Colcas strand. Här kan vi se framemot bad och avkoppling. Ca 20 mil. 

Dag 6 Colcaravinen
Tidig morgon beger vi oss till La Cruz del Condor, "kondorens kors", en utsiktsplats över den spektakulära Colcaravinen. Med ett djup på ca 3.400 m på sitt djupaste ställe är ravinen nästan dubbelt så djup som Grand Canyon – en vy som tar andan ur en! Platsen är också utmärkt för att skåda kondorer, världens största flygande fågel, som kan nå en vingbredd på 3 m och en vikt på 15 kg!

Under dagen besöker vi även städerna Maca och Yaque och deras välbevarade kyrkor från kolonialtiden. Middag på hotellet. Ca 10 mil.

Dag 7 Colcadalen-Puno
Förmiddagen tillbringar vi i den lilla byn Chivay, där vi besöker den lokala marknaden. Efter en gemensam lunch sätter vi kurs mot Puno, Perus "folkloristiska huvudstad", belägen vid Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö.

I Puno blandas två gamla andinska civilisationer, Aymara och Quechua, med koloniala influenser. Här ska vi bo två nätter. Ca 35 mil.

Dag 8 Utflykt Titicacasjön (3.800 m.ö.h)
Idag ska vi göra en spännande båtutflykt på Titicacasjön, som delas av Peru och Bolivia. Vi besöker först det vänliga Urosfolket, som bor i vasshyddor på flytande vassöar, som konstruerats för hand! En verklig upplevelse!

Vi stiger också i land på ön Isla Taquile, vars invånare håller fast vid gamla sticktraditioner och färgglada klädesplagg. Här får vi tid att upptäcka och bjuds dessutom på lunch och de bästa vyerna över den djupblå sjön.

Dag 9 Puno-Cusco
Dagens etapp, som går över högplatån Altiplano, mellan 3.300 och 4.300 m.ö.h, är ganska lång men mycket naturskön och upplevelserik. I Pucará, känt för sin keramikproduktion, som har 2.500-åriga anor, besöker vi det arkeologiska området och museet.

Efter ett fotostopp vid ruttens högsta punkt, La Raya, fortsätter vi till Raqchis tempelruiner från 1400-talet. Vi tittar också in i Andahuaylillas fina 1600-talskyrka, "Amerikas sixtinska kapellet", innan vi slutligen når vackra Cusco, inkarikets forna huvudstad. Här ska vi bo två nätter. Ca 39 mil.

Dag 10 Cusco (3.300 m.ö.h)
Efter frukost lär vi känna Cusco med omnejd. Vi inleder vid ruinerna av inkafortet Sacsayhuamán, vars enorma stenars precisa utformning och placering vittnar om inkafolkets avancerade byggnadsteknik. Vår rundtur tar oss även till den gåtfulla inkahelgedomen Qenqo, till fästningen Puca Pucara, och till Tambomachay – "Inkans bad".

Eftermiddagen tillägnar vi centrala Cusco, som är en charmig mix av inkafundament och spanska koloniala byggnader. Vi inleder med att ta in staden lite "från ovan" och botaniserar därefter på San Pedro-marknaden. Av "Soltemplet" Koricancha återstår inte mycket, men efter ett besök anar vi dess forna prakt och betydelse.

Från hantverksdistriktet San Blas promenerar vi till Plaza de Armas, stadens hjärta, där vi ska besöka katedralen. Här ryms utsökt kolonial konst. Middag. Ca 3 mil.

Dag 11 Cusco-Den heliga dalen
Idag ska vi utforska Urubambadalen, Inkafolkets heliga dal. På kooperativet Awanacancha möter vi bl a lamor och alpackor, och får också ta del av gamla vävnings- och färgningstekniker. Vi fortsätter till vackra Pisac, berömt för sina inkaruiner och färgsprakande marknader. Från ruinerna har vi en härlig vy över byn nedanför.

Efter ett besök på marknaden följer vi Urubambafloden nordvästerut. På Museo Inkaryi, ett dokument över förspanska civilisationer, får vi en guidad visning. Här serveras vi även lunch och vi beger oss därefter mot vårt hotell. Ca 7 mil.

Dag 12 Den heliga dalen-Aguas Calientes
Första delen av dagen tillägnar vi några av den Heliga dalens mindre kända skatter. Vi imponeras av Morays avancerade, amfiteaterformade odlingsterrasser, där inkafolket experimenterade med odlingar i olika mikroklimat. På sluttningarna i Maras ser vi saliner från tiden långt före inka, fortfarande i bruk.

Efter lunch besöker vi det arkeologiska området i Ollantaytambo, en levande inkastad som värnar om gamla traditioner. En scenisk tågresa tar oss senare till Aguas Calientes för övernattning och middag. Ca 6 mil.

Dag 13 Machu Picchu. Aguas Calientes-Cusco
Idag väntar resans absoluta höjdpunkt – inkastaden Machu Picchu, som vilar på en bergskam 2.430 m.ö.h. med stupande sidor åt tre håll. Staden, som uppfördes runt 1440, låg under århundraden dold i Andernas tropiska djungel fram till att historikern Hiram Bingham "fann" den 1911. Då Machu Picchu var okänt även för conquistadorerna är staden relativt välbehållen.

På vackra, slingriga vägar tar vi oss upp och belönas med enastående vyer. Tempel, palats, fontäner, terrasser mm uppförda med precision, vittnar åter om inkarikets högtstående kultur! Efter en guidad tur, lunch och egen tid tar vi bussen ner och fortsätter sedan med tåg till Cusco för resans sista övernattning.

Dag 14-15 Cusco-Lima-flyg hem
Då vi flyger från Cusco först på eftermiddagen får vi tid att njuta av staden även idag. Vår resa till Sverige går via Lima och Amsterdam.

Visum

Inget visum för nordiska medborgare. Info om kompletterande passuppgifter skickas ut innan resan.

Bra att veta

Valuta: PEN (Nuevo Sol)

Tidsskillnad: - 7 timmar

På den här resan går vi mycket och befinner oss på höga höjder. Ta med bekväma skor.

Kommentarer

2018

Resan överträffade våra förväntningar. Allt var perfekt och så lärorikt och roligt! Resans program var inte bara intressant men också genomtänkt för att hjälpa oss gradvist acklimatisera till höjden. Whispers funkade utmärkt. Definitivt livets bästa resa! Ulla Dieden var otrolig duktig, professionell och kunnig. Hon är förmodligen den bästa guiden i världen. Vi skulle åka vart som helst med Ulla! /Betyg resan 5, guiden 5 /Marie

Bra och innehållsrikt program. Bra väder. Ulla Dieden är alltid bäst; kunnig, noggrann och omsorgsfull. /Betyg resan 5, guiden 5 /Gunnar

Vi är mycket nöjda med organisation och upplägg. Ulla är en mycket bra, trevlig, kunnig och omtänksam guide. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anita

Guiden Ulla D är otroligt duktig och påläst. Dessutom trevlig, rar och en glädjespridare. /Betyg resan 5, guiden 5 /Annika Agerberg

Över förväntan, fick se mycket. Ulla D (guiden) har alltid mycket fakta om resmålen. Alltid glad och positiv, ser alla resenärer. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Fantastiskt fin och välplanerad resa. Ulla (guiden) är toppen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Marie Nilsson

2017

En fantastisk resa där vi fick ta del av landets kulturer som vi inte kände till så mycket innan. Vi besökte många olika platser och miljöer. Fint väder hela tiden så underställ och regnkläder behövdes inte. Guiden Ulla - Hon var mycket kunnig och gav oss mycket information om landet och dess kulturer. /Betyg resan 5, guiden 5 /Jan Gustafsson

Överträffade våra förväntningar. Ulla var avgörande för att resan blev så lyckad! dessutom hanterade hon all logistik på ett utomordentligt sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Mai Månsson Hjelm

Mycket intressant resmål med en mycket kunnig guide. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket kompetent, engagerad, trevlig och omsorgsfull guide (Ulla D). Kunde inte fått en mer lämpad guide. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Vi hade Ulla Dieden (som guide). Hon gjorde ett fantastiskt jobb. Omtänksam noggrann med en fantastisk energi och kunskap och alltid på sin vakt med att påminna om viktiga saker, en stor trygghet för oss som inte är resvana. En stor kram från Lena och Roy till Ulla och även medresenärerna som var mycket trevliga och att alla var trevliga beror ju på att vi var nöjda med resan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Roy Nilsson

(Guiden) Ulla Dieden är toppen, aldrig haft en bättre! /Betyg resan 5, guiden 5 /Per-Olof Fransson

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/4Göteborg, LandvetterPerus pärlor (fr Göteborg), 15 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 839 245:-BokaMer information
2/4Köpenhamn, KastrupPerus pärlor (fr Köpenhamn), 15 d
Guide: Ulla Dieden
839 245:-BokaMer information
2/4Stockholm, ArlandaPerus pärlor (fr Stockholm), 15 d
Guide: Ulla Dieden
839 245:-BokaMer information

Resekalender

26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Göteborg), 5 dfrån 8 245:-
26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Köpenhamn), 5 dfrån 8 245:-
26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Stockholm), 5 dfrån 8 245:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo