Prag - nyår med guldkant, 4 d

Pragborgen vackert upplyst. Foto: Prague City Tourism
Intill Karlsbron. Foto: Czech Tourism
Snötäckta tak i Prag. Foto: Czech Tourism

På kullarna runt Moldaufloden står byggnader från olika epoker – gotik, renässans, barock, rokoko och jugend – sida vid sida. Föreställ dig dessa, Prags storslagna palats, kyrkor och broar upplysta av fyrverkerier. Det är få förunnat att fira in det nya året i "den gyllene staden", en av Europas allra vackraste och bäst bevarade städer!

Guidad stadsrundtur och båttur på Moldau, klassisk konsert och en flott nyårsfest med galamiddag och dans, sätter guldkant på vår nyårshelg!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Prag t/r inkl flygskatt
 • Busstransfers i Prag
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Prag)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch
 • 2 middagar (varav 1 på nyårsafton)
 • Nyårsarrangemang (5 rätter med dryck till, nyårsskål, liveband, dans, fyrverkeri mm)
 • Guidad stadspromenad
 • Biljett till klassisk konsert
 • Båttur i Prag

Tillägg

 • Enkelrum 1.875 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Prag
Under förmiddagen/mitt på dagen beräknas vi landa på Prags flygplats, där buss väntar på att ta oss in till nyrenoverade Botel Admirál. Från vårt romantiska båthotell, beläget på floden Moldau mellan historiska Vyšehrad och Palackybron, har vi promenadavstånd till de främsta historiska sevärdheterna. Alldeles i närheten, på andra sidan floden, står spektakulära Tančící dům, "det dansande huset", ett modernt inslag i stadsbilden.

Eftermiddagen är fri att botanisera bland marknadsstånden på de stämningsfulla julmark-naderna som lyser upp staden. Prova lokala godsaker och fynda vackert hantverk, värm dig med en rykande het Glühwein eller njut av en god tjeckisk öl! Har vi tur bidrar körsång till den mysiga inramningen. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en genuin restaurang i Staré Město, Gamla staden. Ca 2,5 mil med buss.

Dag 2 Nyårsafton. Stadsrundtur & nyårsfest
Under en omfattande stadspromenad ska vi idag tillsammans med vår guide lära känna Prag, som tveklöst är Mellaneuropas arkitektoniskt sett rikaste stad. I stadskärnan med Staré Město, Mala Strana (Lillsidan) och Hradčany (borgområdet), ligger en mängd vackra byggnader från 1200-1600-talen. Från Pragborgen - som rymmer bl a Strahovklostret, varifrån svenskarna “lånade” Silverbibeln, och den pampiga St Veitskatedralen - har vi en storslagen utsikt över Prag. I Guldgränden hade Franz Kakfa sin skrivarlya.

Den magnifika Karlsbron från 1300-talet pryds av barockstatyer, och förbinder Mala Strana med den Gamla staden och Judiska staden. Karamellfärgade fasader följer dunkla gränder mot Gamla stadens torg, där praktfulla byggnader från olika epoker grupperar sig. Här ser vi också det berömda astronomiska uret.

På kvällen väntar oss ett lyxigt nyårsfirande. Vi låter oss väl smaka av en läcker 5-rätters nyårsmeny med tillhörande drycker. Underhållning i form av livemusik förgyller aftonen. Med Prags broar vackert upplysta av fyrverkerier som kuliss utbringar vi en nyårsskål. Nattamat följs av dans in på småtimmarna!

Dag 3 Nyårsdagen. Båttur & konsert
Förmiddagen disponeras fritt – säkert passar man på att sova ut och äta frukost i lugn och ro. Vi ska därefter uppleva Prag ur ett annat perspektiv - under en båttur på Moldau ser vi från däck stadens smäckra byggnader och broar passera revy. Efter en sen lunch på en trevlig restaurang intill Karlsbron kröner vi dagen med en klassisk konsert i den majestätiska Helige Frälsarens kyrka, Prags första jesuitkyrka. Vivaldis "De fyra årstiderna" och klassiska mästare står på repertoaren! Middag på egen hand.

Dag 4 Flyg hem från Prag
Våra flyg lyfter under eftermiddagen, varför vi får tillfälle att "ta in" Prag en stund även idag. I mån av tid, "förlora dig" i Gamla stadens gränder eller strosa längs Nové Městos eleganta avenyer; slå dig ner och njut! Ca 2 mil med buss.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/12Göteborg, LandvetterPrag - nyår med guldkant (fr Göteborg), 4 d
Guide: Bente Ekfeldt
Fullbokad, väntelista10 945:-Boka på väntelistaMer information
30/12Köpenhamn, KastrupPrag - nyår med guldkant (fr Köpenhamn), 4 d
Guide: Bente Ekfeldt
Fullbokad, väntelista10 945:-Boka på väntelistaMer information
30/12Stockholm, ArlandaPrag - nyår med guldkant (fr Stockholm), 4 d
Guide: Bente Ekfeldt
Fullbokad, väntelista10 945:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Admiral Botel

Admiral Botel

Admiral Botel centralt beläget mellan Vysehrad och Palackybron, alldeles vid floden Moldau.
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo