Skip to main content

Prag - Tjeckiens stolta huvudstad i stämningsfull julskrud

Julmarknad vid Gamla stadens torg.

Karlsbron i vacker vinterskrud.

Julstämning vid Gamla stadens torg i Prag.

Pris från:
8 495:-
Dagar:5
Guide, whispers, flyg Prag t/r inkl flygskatt, bussresor i Prag, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Prag), 4 frukostar, 1 lunch inkl dryck (dag 4), 2 middagar inkl 1 dryck, guidad stadsrundtur i Prag, biljett till klassisk konsert, utflykt Kutná Hora, inträde katedralen och "Skelettkyrkan" i Kutná Hora.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Bedövande vacker breder "hon" ut sig vid Moldaus strand, Tjeckiens stolta huvudstad. Slingrande gränder, storslagen arkitektur och ett blomstrande kulturliv - Prag förundrar och förför. Under ett par stämningsfulla vinterdagar njuter vi av staden och dess många sevärdheter. Guidad stadsrundtur och en klassisk konsert förgyller vår vistelse. En dag gör vi en utflykt till världsarvsklassade silverstaden Kutná Hora.

Hela Prag är klätt i julskrud och ett flertal julmarknader pågår, den mest berömda på Gamla stadens torg. De tjeckiska jultraditionerna är starka, Prag en stjärna som aldrig falnar.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Prag t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Prag
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Prag)
 • 4 frukostar
 • 1 lunch inkl dryck (dag 4)
 • 2 middagar inkl 1 dryck
 • Guidad stadsrundtur i Prag
 • Biljett till klassisk konsert
 • Utflykt till Kutná Hora
 • Inträde katedralen & "skelettkyrkan" i Kutná Hora

Tillägg

 • Enkelrum 1.700 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Bra att veta

Valuta: Koruna

Kommentarer

2016

Jättetrevlig resa. Bra blandning mellan utflykter och egen tid. Fantastisk guide (Tom B) trevlig och väldigt påläst. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2015

Bra upplagd, intressanta besök. Guiden (Tom B) superbra, trevlig och påläst. Bra med whispers. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Trevligt resmål, bra väder. Guiden (Tom B) berättade enkelt och lagom mycket, vill vi veta mer så kan vi läsa vidare själva. /Betyg resan 5, guiden 5 /Pia Lindberg

Erfaren, seriös och påläst med tålamod och tydliga gränser (guiden Tom B). /Betyg resan 4, guiden 5 /Anonym

 

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten - Prag

  Under dagen anländer vi med flyg till Prag, där en buss väntar på att ta oss in till centrum och vårt 4-stjärniga hotell, Astoria, perfekt beläget i Gamla stan. Efter incheckning finns det tid att på egen hand se sig omkring i Prag - från hotellet har vi gångavstånd till flera av stadens främsta attraktioner. Middag på stan.


  Julmarknad vid Gamla stadens torg.

  Hemorten - Prag
 • DAG 2-3: Stadsrundtur, julmarknader och klassisk konsert

  En härlig stad ligger för våra fötter! Guidade stadspromenader ger oss en god bild av Prag, som utan tvekan är Mellaneuropas arkitektoniskt sett rikaste stad. I stadskärnan med Stare Mesto (Gamla staden), Mala Strana (Lillsidan) och Hradcany (borgområdet), ligger en mängd vackra byggnader från 1200-1600-talen. Från Pragborgen - som rymmer bl a Strahovklostret, varifrån svenskarna “lånade” Silverbibeln, och den pampiga St Veitskatedralen - har vi en storslagen utsikt över Prag. I Guldgränden hade en viss Franz Kakfa sin skrivarlya. Att Prag är en kulturstad av stora mått finner vi många andra bevis på. Mimartister, marionetteatrar och Laterna Magica är underhållning som är synonymt med Prag.

  Den magnifika Karlsbron från 1300-talet pryds av barockstatyer, och förbinder Mala Strana med den Gamla staden och Judiska staden. På Staromestské námestí, Gamla stadens torg, grupperar sig praktfulla byggnader från olika epoker. Gotik och barock samsas med det tjugonde århundradets stilarter – en tjusig inramning för stadens mest berömda julmarknad. En av dagarna lyssnar vi på en klassisk konsert i Spegelkapellet i Klementinum.

  Självklart ges vi även tid att upptäcka på egen hand och botanisera på stadens julmarknader. Här hittar du alla typer av hantverk, tjeckiska delikatesser och mycket annat. Gatumusikanter och körer ackompanjerade av musikaliska ensembler framför julsånger och höjer julstämningen ytterligare. Är man i Prag ska man förstås prova på det goda tjeckiska ölet - här finns gott om mysiga pubar och restauranger. En kväll viger vi åt en gemensam middag på en gemytlig restaurang på stan.


  Pragborgen vackert upplyst. Foto Prague City Tourism

  Stadsrundtur, julmarknader och klassisk konsert
 • DAG 4: Utflykt till Kutná Hora

  Idag åker vi till den världsarvsklassade silverstaden Kutná Hora, som stoltserar med en mängd vackra medeltidsbyggnader. Vi gör bl a ett besök i katedralen och i den världsberömda "Skelettkyrkan", vars interiör till stor del dekorerats med människoben! På vår utflykt äter vi gemensam lunch. På eftermiddagen vänder vi åter till Prag. Ca 15 mil.

 • DAG 5: Flyg hem från Prag

  Under dagen lyfter våra flyg. Med fina resminnen och en stor dos julstämning kommer vi åter till Sverige.


  Julstämning vid Gamla stadens torg i Prag.

  Flyg hem från Prag

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/12Göteborg, LandvetterPrag i jultid (fr Göteborg), 5 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 48 495:-BokaMer information
1/12Köpenhamn, KastrupPrag i jultid (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 48 495:-BokaMer information
1/12Stockholm, ArlandaPrag i jultid (fr Stockholm), 5 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 48 495:-BokaMer information

Hotell

Astoria Hotel, Prag

Astoria Hotel, Prag

Astoria Hotel Prague ligger i gamla stan i Prag.

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo