Skip to main content

Qigong-tempel, Ivön & Piraten

Vi inleder dagen i Vollsjö med ett besök på Piratenmuseet, som skildrar den legendariske författaren Fritiof Nilsson Piratens liv och verksamhet. Vår ciceron från Piratensällskapet guidar oss runt. Piraten föddes i Vollsjö 1895 och debuterade 1932 med den humoristiska romanen Bombi Bitt och jag, som blev en stor succé och senare blev både långfilm och TV-serie.

Vår färd går vidare och vi möts snart av en oväntad syn så här mitt i den skånska lövskogen, bland ängar och fält - ett kinesiskt tempel! Vi har kommit till det buddistiska Qigong-templet Yangtorp, som grundades 1998 av Master Marcus Bongart, utnämnd Qigongmästare och invigd munk i det legendariska Shaolintemplet. Det 12.000 m2 stora templet, som även rymmer hotellrum, och omgivande park är en fridfull oas med utrymme för qigong - en helande träningsmetod som utvecklats i Kina under tusentals år, meditation och annan avkoppling från vardagens stress. Under vårt besök får vi veta mer om denna spännande verksamhet och får dessutom under kunnig ledning praktisera lite qigong. Här serveras vi även kaffe/te och en fralla innan vi fortsätter vår resa norrut.

Med linfärja tar vi oss över till Ivön i Ivösjön. Efter ett stopp vid Ivö kyrka, troligen uppförd på 1220-talet, serveras vi en läcker lunch (inkl kaffe/te) med lokal touch på Ivögården Mat- och vingård. Åter på fastlandet kör vi en tur i Bromölla med stopp för något gott. Kaffe/te och kaka i Tollarp avrundar en innehållsrik dag på landet.

Guide på resan är Marianne Andersson.

Ingår

I priset ingår

  • Guide
  • Resa med helturistbuss
  • Lunch
  • För- och eftermiddagsfika
  • Inträden och guidningar enl program
Costa Smeralda
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 3this is a picture of the number 8this is a picture of the number 6this is a picture of the number 6