Skip to main content

Rhen & Mosel med vinprovningar & båttur

Vy över Burg Rheinstein. Foto: Andrew Cowin/DZT

Deutsches Eck i Koblenz, platsen där Mosel förenar sig med Rhen. Foto: Horst Goebel Photo & Design/DZT

Romantiska Bernkastel-Kues. Foto: DZT

Mosel-loopen, Zeller Hamm. Foto Daniel Geiger/DZT

Druvor från Rhendalen. Foto: Central Hotel Rüdesheim

Drosselgasse i Rüdesheim. Foto: Central Hotel Rüdesheim

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Med vinprovningar, båttur & "Dine around" i Rüdesheim!

I de vackra floddalarna längs Rhen och Mosel upplever vi Tyskland från dess mest romantiska sida. På de buteljgröna floderna som slingrar sig fram genom dalgångarna kryssar fartyg i sakta mak. Ståtliga riddarborgar på bergskrönen harmonierar med medeltida städer och vinrankor som klänger sig fast på de grönskande sluttningarna. Med de pittoreska vinorterna Rüdesheim och Bernkastel-Kues som bas provar vi de utsökta vinerna och njuter av en stilla båttur på Rhen. Vår resa är dessutom kryddad med en exklusiv ”dine around-middag” i Rüdesheim!

Avresa Skåne, Halland och Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Bro-, väg- och färjeavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt Hannover, 2 Rüdesheim, 2 Bernkastel-Kues, 1 Bremen)
 • 6 frukostar
 • 5 middagar (varav en "dine around" i Rüdeheim med viner)
 • Båttur på Rhen
 • Vinprovning i Bernkastel-Kues
 • Vinprovning i Rüdesheim
 • Besök med provsmakning Asbach Uralt (Weinbrand)
 • Stadspromenader och utfärder

Tillägg

 • Enkelrum 900 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Hannover

  Färjan över Fehmarnbelt tar oss på förmiddagen till Puttgarden och vi fortsätter därefter förbi Lübeck och Hamburg. Längs med vår färdväg görs stopp för lunch. På kvällen ankommer vi så till H4 Hotel Hannover Messe, som är 4-stjärnigt superior och beläget strax söder om Hannovers centrum. Kanske lockar ett dopp i poolen innan middagen serveras?
  Ca 78 mil fr Göteborg & 51 mil fr Malmö.

 • DAG 2: Hannover-Rüdesheim med Niederwaldmonumentet & vinprovning

  Efter frukost går vår resa vidare söderut genom Niedersachsen och Nordrhein-Westfalen mot Hessen och idylliska vinstaden Rüdesheim, hjärtat i vindistriktet Rheingau. Här ska vi bo två nätter på trivsamma Central Hotel.

  Innan vi checkar in tar vi oss upp till Niederwaldmonumentet, varifrån vi har en magnifik utsikt över Rüdesheim, de vidsträckta vinodlingarna och Rhen som ringlar sig fram långt nedanför. Invigningen av monumentet bevittnades av kejsar Wilhelm I och hans tronföljare och hade sånär kostat Tyskland dess monarki. Regn gjorde dock att den icke vattenhärdiga stubin som en grupp anarkister hade införskaffat för att spränga monumentet i luften, slocknade!

  Efter en välanrättad middag får vi under en vinprovning (4 viner) tillfälle att smaka på några av de utsökta vinerna.
  Ca 39 mil.


  Vy över Burg Rheinstein. Foto: Andrew Cowin/DZT

  Hannover-Rüdesheim med Niederwaldmonumentet & vinprovning
 • DAG 3: Rüdesheim med ”Dine around”

  Förmiddagen bjuder på provsmakning och filmvisning hos Asbach Uralt, som framställer Weinbrand, en tysk variant av konjak. Säkert passar man även på att köpa med sig lite godsaker hem. Efter en gemensam stadspromenad är eftermiddagen fri för egna strövtåg i Rüdesheim. Ett lite annorlunda och sevärt museum är Sigfried's Mechanischem Musikkabinett, som rymmer ca 350 självspelande instrument från tre århundraden.

  Kvällens trerättersmiddag är extra påkostad och serveras enligt konceptet ”Dine around through the whole town”. Detta innebär att vi äter förrätten på en restaurang, huvudrätten på en annan och efterrätten på en tredje! 3 rätter, 3 viner, 3 restauranger - många erfarenheter! Festligt och mycket gott! Som sig bör avrundar vi kvällen på stadens berömda huvudgata, Drosselgasse, där det är tätt mellan vinstugorna och stämningen står högt i tak. Vi lovar, det blir en kväll att minnas!
  Ca 6 mil.


  Drosselgasse i Rüdesheim. Foto: Central Hotel Rüdesheim

  Rüdesheim med ”Dine around”
 • DAG 4: Rüdesheim-Cochem-Bernkastel-Kues

  Vi lämnar Rüdesheim vattenvägen. Nere vid kajen ligger vårt kryssningsfartyg förtöjt. I sakta mak glider vi ut från hamnen och ser Rüdesheim försvinna runt kröken. Vi färdas på den mäktiga Rhen och fascineras av de storslagna scenerierna som möter oss. Vinklädda kullar samsas med medeltida städer och riddarborgar som blickar ner över floden. Vi passerar den mytomspunna Loreleiklippan, där en vacker sjöjungfru enligt sägen lockade skeppen i djupet, och närmar oss Sankt Goarshausen.

  Här möter vår buss upp. Vi följer flodens mjuka krökar i riktning Koblenz, där Mosel förenar sig med Rhen, och fortsätter sedan in i Moseldalen. I idylliska Cochem, som genomsyras av smala gränder med korsvirkeshus och gamla stadsportar, ges vi tillfälle att äta lunch. Högt ovanför på en brant klippa omgiven av vinodlingar kastar borgen Reichsburg ett vakande öga.

  Längs med Mosel går vår färd vidare söderut. Stillheten härskar. På sluttningarna växer rader av vinrankor med regionens fina gröna druvor. Det var romarna som en gång planterade de första vinstockarna här. Nedanför ligger de idylliska vinbyarna på rad.

  Ackompanjerade av de vackra vyerna närmar vi oss "Mosels pärla", Bernkastel-Kues, där vi ska inkvartera oss på trevliga Hotel Doctor Weinstube. En god middag avrundar dagen på bästa sätt.
  Ca 14 mil med buss.


  Deutsches Eck i Koblenz, platsen där Mosel förenar sig med Rhen. Foto: Horst Goebel Photo & Design/DZT

  Rüdesheim-Cochem-Bernkastel-Kues
 • DAG 5: Bernkastel-Kues med vinprovning

  Att vakna upp i hjärtat av Moseldalen är få förunnat - första halvan av dagen är fri att njuta av staden och dess omgivningar! Bernkastel-Kues, som egentligen är två städer som slogs samman då man byggde en bro över Mosel, är en charmerande korsvirkesstad, fulländad av sin borgruin Landshut och sluttningar täckta av vinrankor. Att svenskarna härjade i dessa trakter är för den historiskt bevandrade väl känt.

  På eftermiddagen besöker vi en lokal vinproducent för att prova några (5) av de goda vinerna som produceras i dalen. Middag på egen hand.


  Romantiska Bernkastel-Kues. Foto: DZT

  Bernkastel-Kues med vinprovning
 • DAG 6: Bernkastel-Kues-Bremen

  Efter frukost sätter vi kurs mot Bremen. Med paus för lunch och fika tar vi oss i rask takt förbi Köln och Ruhrområdet och nalkas på kvällen slutligen 4-stjärniga Atlantic Hotel Galopprennbahn i Bremen. Här ska vi övernatta och äta middag.
  Ca 46 mil.


  Druvor från Rhendalen. Foto: Central Hotel Rüdesheim

  Bernkastel-Kues-Bremen
 • DAG 7: Bremen-Hemorten

  Från Bremen har vi knappa 27 mil till Puttgarden. På något trevligt ställe utmed vår färdväg ges vi tillfälle att äta lunch. Vi stannar även till för att proviantera innan vi kör ombord på färjan till Rödby. En lustfylld och smakrik resa går mot sitt slut. Strax efter sju beräknas vi vara åter i Malmö, i Göteborg ca fem timmar senare.
  Ca 47 mil till Malmö & 74 mil till Göteborg.

Karta

Hotell

Utsida Hotel Atlantic Galopprenbahn Bremen

Atlantic Hotel Galopprennbahn, Bremen

Atlantic Hotel Galopprennbahn i Bremen.
Central Hotel Ringhotel, Rüdesheim

Central Hotel Ringhotel, Rüdesheim

Central Hotel Ringhotel Rüdesheim ligger i centrum av Rüdesheim, ca 100 m från Rhen.
H4 Hotel Hannover Messe, Hannover

H4 Hotel Hannover Messe, Hannover

H4 Hotel Hannover Messe , beläget söder om Hannover.

Hotel Doctor Weinstube, Bernkastel-Kuel

Hotel Doctor Weinstube i Bernkastel-Kues.

Resekalender

28/11Kraków i advent (fr Göteborg), 4 dfrån 8 245:-
28/11Kraków i advent (fr Köpenhamn), 4 dfrån 8 245:-
28/11Kraków i advent (fr Stockholm), 4 dfrån 8 245:-
29/11Advent på Schloss Wedendorf, 3 dfrån 3 695:-
29/11Göteborg med jul på Liseberg, Tjolöholms slott och musikal, 3 dfrån 3 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo