Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Rom, Capri & Pompeji med Amalfikusten och Sorrento

Bild: Forum Romanum. Foto Kristina Jacobson
Bild: Egyptiskt lejon Vatikanmuseerna. Foto Kristina Jacobson
Bild: Hästdroska i Rom. Foto Per Gunnar Ljungquist
Bild: Gata Pompeji. Foto Per Gunnar Ljungquist
Bild: Brunn Pompeji. Foto Per Gunnar Ljungquist
Bild: Vesuvius i fjärran. Foto Kristina Jacobson
Bild: Svindlande vägar på Capri. Foto Kristina Jacobson
Bild: Pinjeträd. Foto Kristina Jacobson
Bild: Amalfikusten. Foto Kristina Jacobson
Pris från:
18 495:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg till Rom t/r inkl flygskatt, bussresor i Italien, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Rom, 4 Sorrento), 7 frukostar, 1 lunch med vinsmakning i Frascati (dag 4), 6 middagar, provsmakning limoncello, utflykt till Pompeji, Capri och Amalfikusten, båttur Positano-Amalfi, stadspromenader i Rom, inträde till Pompeji, Villa Rufolo, Villa San Michele, Galleri Borghese och Vatikanmuséet.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Tre dagar i Rom inleder vår resa. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Peterskyrkan... ingen annanstans finner vi ett rikare arv till civilisationen! Vi besöker Vatikanens museer och beundrar konstsamlingarna och Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo. Galleri Borghese med konst av bl a Bernini, Rafael och Rubens, Piazza Navona Roms vackraste barocktorg, Fontana di Trevi – Rom är full av upplevelser. Guidade promenader ger oss en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med.

Sorrentohalvön – den bedövande vackra Amalfikusten på sydsidan, där måleriska byar klänger sig fast på de branta sluttningarna, till den omsjungna Neapelbukten och den romantiska sagoön Capri. I Pompeji får vi en bild av hur det var att leva för 2000 år sedan. Med Sorrento som bas tar vi del av skönheten, historien och det italienska köket.

Kortprogram
Dag 1 Flyg till Rom. Stadspromenad i Roms antika centrum.
Dag 2 Vatikanmuseerna med Sixtinska kapellet och Peterskyrkan, stadspromenad i Rom.
Dag 3 Besök Galleria Borghese samt promenad till Spanska trappan.
Dag 4 Buss till Sorrento via Castelli Romani och Frascati. Kvällspromenad i Sorrento.
Dag 5-7 Besök i Pompeji, provsmakning av limoncello i Sorrento.
Dag 5-7 Utflykt till Capri. Promenad i Capri stad, besök Villa San Michele i Anacapri.
Dag 5-7 Båttur Amalfikusten. Besök Villa Rufolo.
Dag 8 Buss till Rom. Flyg hem
.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Mot förfrågan kan avresa även ske från Umeå, Luleå och Oslo Gardermoen.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Rom t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Rom, 4 Sorrento)
 • 7 frukostar
 • 1 lunch med vinsmakning i Frascati (dag 4)
 • 6 middagar
 • Provsmakning limoncello
 • Utflykt till Pompeji, Capri och Amalfikusten
 • Båttur Positano-Amalfi
 • Stadspromenader i Rom
 • Inträde till Pompeji, Villa Rufolo, Villa San Michele, Galleri Borghese och Vatikanmuseet.

Tillägg

 • Enkelrum 3.845 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

OBS! På den här resan går vi mycket - ta med bekväma skor!

Dag 1 Flyg till Rom. Antika Rom.
Guidade promenader och rundturer under vår vistelse ger oss en en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med. Enligt legenden grundades Rom på kullen Palatinen på 700-talet f.Kr. efter en blodig dispyt mellan bröderna Romulus och Remus.

Vi inleder i det antika centrum med bl a Capitolium, Forum Romanum och Colosseum – där romarna förlustade sig med blodiga gladiatorspel. Efter avslutad promenad checkar vi in på Hotel Albani och serveras därefter en typisk romersk middag.
 
Dag 2 Vatikanen & Barockens Rom
Vi inleder dagen i Vatikanstaten, som med sina 43 ha är världens minsta stat. I påvepalatsen som rymmer det Sixtinska kapellet, residerar påven Franciskus - Europas ende absolute monark. Framför Petersplatsen, där folkmassorna samlas under speciella högtider för att välsignas av påven, ståtar den mäktiga Peterskyrkan. Under ett besök i Vatikanmuseerna beundrar vi en av världens främsta konstsamlingar och häpnar över Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo.

I centro storico, ligger det praktfulla templet Pantheon och Piazza Navona, Roms vackraste barocktorg. Via Veneto och Fontana di Trevi – odödliggjord genom Fellinis "La Dolce Vita", är andra välkända platser vi möter i denna fängslande stad. I anslutning till kvällens middag, som intas på en trevlig restaurang, gör vi en ”tour illuminé” och ser flera av Roms berömda monument i nytt sken.
God rörlighet och bra skor är till stor hjälp denna dag!

Dag 3 Galleria Borghese & fri tid
På förmiddagen besöker vi Galleria Borghese, som bjuder på fantastiska konstupplevelser. Mästare som Bernini, Rafael, Caravaggio, Rubens, m fl finns representerade här! En promenad till Spanska trappan avrundar dagens program.

Eftermiddagen och kvällen står till fritt förfogande. Middag på egen hand.

Dag 4 Rom-Sorrento med vinlunch i Frascati
Frukosten avslutar vår vistelse i "den eviga staden". Vi närmar oss snart Castelli Romani, romarnas lantliga tillflyktsplats. Här samsas små vinbyar och eleganta villor och palats om utrymmet. Omgiven av Albanos skogsbeklädda kullar, ligger den vulkaniserade sjön Lago di Albano och den lilla staden Castel Gandolfo. Sedan 1620-talet har påvarna här sitt sommarresidens. Vi njuter av idyllen och fortsätter därefter till den välkända vinstaden Frascati, där vi smakar på det lokala vinet och harmonierande tilltugg.

Med Antiapenninis ståtliga toppar som kuliss färdas vi på snabba vägar söderut genom Lazio och in i Kampanien. Förbi den kaotiska metropolen Neapel, grundat av de gamla grekerna och förskönat av romarna, tar vi oss längs med den vackra Neapelbukten vidare mot Sorrentohalvön. Vulkanen Vesuvius respektingivande skepnad fascinerar och fulländar sceneriet.

Strax efter Pompeji viker vi av och närmar oss slutligen Sorrento, där vi ska bo under de kommande dagarna. Efter att ha installerat oss på centralt belägna Hotel Meridiana, njuter vi av en god middag. En gemensam kvällspromenad förgyller vår första kväll i Sorrento. Ca 28 mil.

Dag 5-7 Sorrento
Med Sorrento som bas ska vi under de kommande dagarna upptäcka några av världens största sevärdheter. Frukostmål och middagar intar vi på hotellet.

Pompeji & Sorrento med limoncello-provning
Ledsagade av vår guide ska vi under förmiddagen lära känna Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!

Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt i Sorrento, som med sitt spektakulära läge på en terrass 50 m ö h lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit för inspiration, och får man förmoda, en gnutta sol. Kanske sonderar man utbudet i de små butikerna eller njuter av en drink med utsikt innan kvällens middag serveras? 

Capri
En romantisk ö ligger för våra fötter! Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. Capri är en liten ö - bara 10 km² och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar och dramatiska klippor. Vyerna är betagande!

Med minibussar tar vi oss upp till Anacapri och från bussen har vi har en otrolig utsikt över havet och Vesuvius. Vi startar med ett besök i Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik. Här blir tillfälle för lunch innan vi tar bussarna ner till orten Capri. Vi promenerar i de smala gränderna och beundrar hus och trädgårdar. Efter en mysig heldag på ön återvänder vi till fastlandet.

Amalfikusten med båttur
Med frukosten avklarad är vi redo att utforska den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, den ”gudomliga kusten”. En slingrande väg leder oss ner till den pittoreska byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser tycks klättra på de branta sluttningarna. För att uppleva de storslagna vyerna även från sjösidan byter vi här för en stund färdmedel till båt. Med vidunderliga scenerier som ackompanjemang seglar vi i sakta mak längs med kusten förbi fiskebyn Praiano mot Amalfi, där vi lägger till. Njut! Av stadens ärorika historia som sjöfartsrepublik märks föga idag, men den vackra katedralen från 800-talet pryder ännu den gemytliga stadskärnan. Möjlighet till bad i havet.

I Ravello besöker vi Villa Rufolo, en verklig oas som bjuder på ett fantastiskt panorama! Här fann Wagner inspiration till operan Parsifal. Efter en innehållsrik dag som engagerat våra sinnen återvänder vi till hotellet och en väntande middag.

Dag 8 Sorrento-Rom. Flyg hem från Rom
Vi tar efter frukost farväl av Sorrento och sätter åter kurs mot Roms flygplats, Fiumicino. En resa som bjudit på ljuv ”nektar”, vidunderliga vyer och inte minst historiska arv är till ända! Ca 28 mil med buss.

Bra att veta

På resan går vi mycket. Den första resdagen går vi på eftermiddagen i Roms antika centrum. Dag två är en heldag med promenader. Förmiddagen tillbringar vi i Vatikanen och sedan fortsätter vi i centro storico. Vi går ofta på ojämna gator, man får se var man sätter fötterna. Det kan vara brant och trappor. Dag tre promenerar vi till Galleri Borghese. På museet går vi uppför en brant trappa för att sedan ta oss ner igen.

Besöket i Pompeji innebär också promenad på stenbelagda ojämna gator. För 2000 års sedan fanns ingen asfalt. Resan är fylld av promenader där man får se fantastiska saker. Med en normal kondition och bekväma skor fungerar det utmärkt.

När vi besöker Amalfi kan vi ta ett dopp i Medelhavet. Det är helt underbart att flyta i det salta vattnet med härlig temperatur och titta upp på staden. Kom ihåg att ta med badkläder och badhandduk.

Det här är en resa som fyller våra sinnen med alla vackra, historiska konstverk, med tidens vingslag och svindlande vackra naturupplevelser.

Det kan vara bra att ta med en adapter för jordade uttag.

Kommentarer

2017

Intressant innehåll, bra upplägg och duktig och trevlig guide (Tom). Mycket kunnig trevlig och humoristisk. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Kunskapshöjande resa. Guiden Tom - Kunnig och duktig som organisatör. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket bra att alla inträden o övriga biljetter var förbeställda, vilket gjorde det hela smidigt. Trevliga restaurangbesök med underhållning. Kvalitet. Fick ut mycket på så kort tid. Tom var mycket kunnig, erfaren och engagerad, serviceinriktad, trevlig. Bra med whispers men ibland knastrade det lite väl mycket i luren. Tom var förutseende med toaletter o annan info. Den bästa guide vi haft! Kanon! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket bra. Guiden Tom - Kunnig, rolig och intressant att lyssna till. Med en sådan guide reser jag gärna igen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva Sjöholm Lif

Ett stort plus var att bo på Landvetters hotell för en rimlig avgift. Det satte guldkant på resan, kändes så lyxigt. Slippa stressen tidig morgon att ta sig till flygplatsen. Resan som helhet var fantastiskt innehållsrik. Jag är helnöjd med resan. Tom är helt fantastisk, otroligt kunnig i historia/kultur, löste problem smidigt, skapade bra stämning i gruppen, rolig, underhållande och otroligt med logistiken under tidig morgon/dag/kväll. Jag kommer att rekommendera honom för mina vänner. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Vi fick se det vi hade önskat och lite till! (Guiden Tom) Går inte att beskriva, bättre guide har vi inte upplevt. Kunde allt om allt, trevlig också. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Allt var absolut av fösta klass! (Guiden Tom) Alldeles utmärkt! /Betyg resan 5, guiden 5 /Kerstin Nilsson

En otroligt givande resa. Jag har varit på platserna tidigare men denna resa slår allt. Hade med mig ett barnbarn 20 år och han var överväldigad. Han vill dit igen. Jag känner som det är den bästa guide (Tom) jag haft. Kunnig och djuplodande. Vänlig och om någon fick något problem fixade han det. Mycket idérik och fixade bl.a. biljetter till en musikteater. Själv har jag rest mycket i världen med guider eller på guidade turer, så jag har erfarenhet /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Överträffade våra förväntningar. Tom Birkeland är så kunnig och påläst på alla områden. Oerhört imponerande engagemang, med inlevelse guidade han oss outtröttligt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Josef Rosendal

Innehållsrikt och fullmatat program. Väl utnyttjad tid. Utmärkt med whispers. Mycket kunnig (Tom) särskilt betr. konst och historia liksom levnadssätt i Italien. Engagerad. /Betyg resan 5, guiden 5 /Birgitta Svensson

Allt fungerade i alla lägen så man kände sig trygg. Guiden Tom B - Mycket kunnig och han hade stora ambitioner att dela med sig av sina kunskaper till oss resenärer. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ann-Christin Gustafsson

Mycket intressant, givande och omväxlande. Whispers! Mycket skönt att inte behöva trängas. I särklass; kunnig, inspirerande och mån om deltagarna (Tom). Trots eget intresse för romartiden, historia, konsthistoria mm knyter Tom ihop det hela till en sammansatt bild. Därtill kommer hans, ibland ironiska, kommentarer om italienarna och Italien i modern tid. /Betyg resan 5, guiden 5 / Sten Hildebrand

Kunnig, trevlig och diplomatisk (Tom B). Han kunde italienska det var en klar fördel. /Betyg resan 5, guiden 5 /Karin Danielsson

Kanonbra guide (Tom B)! Ngt utöver det vanliga! /Betyg resan 5, guiden 5 /Tommy Andersson

Vi har haft en otrolig duktig och bra guide som heter Tom. Han är verkligen värd en eloge. Resan var verkligen bra upplagd. Bra utflykter. Guiden Tom var fantastiskt bra o trevlig. Kunnig på allt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2016

Bra upplägg, engagerad personal alltfrån personalen på byrån till guiden. Tom Birkeland är en mycket kunnig person. Toppenbra. Gav dessutom bra tips betr tex biljetter till Colosseum, kunnig om italienskt liv idag och historiskt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Många upplevelser och god planering. (Guiden Tom) Mycket kunnig och engagerad. Lotsade oss genom historien och gav inblickar i italienarnas liv och levnadsvanor. /Betyg resan 5, guiden 5 /Kenth Ullsten

Välorganiserad och mycket innehållsrik resa. Imponerande kunnig och entusiasmerande (guiden Tom B). Suveränt språkkunnig. Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Tom Birkeland var vår guide för andra gången! Jag uppskattade hans insats på förra resan så högt att jag numera väljer resmål där han är guide! /Betyg resan 5, guiden 5 /Ingela Enerskog

Det känns tryggt att vara väl omhändertagen från första stund. Ett bra upplägg i lagom tempo. Bra val av sevärdheter. (Guiden Tom) Mycket kunnig och generös med information, som får oss att förstå hur saker och ting hänger ihop historiskt och geografiskt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ann-Christin Nilsson

Maximalt använd tid! Mycket trevligt med de musikaliska inslagen i samband med måltider - och den extra musikalen i Sorrento! Guiden (Tom B) har förmågan att vidarebefordra sin imponerande kunskap på ett mycket trevligt sätt! Tillgänglig och tillmötesgående. Etymologi, flora, historia, politik belystes på ett föredömligt sätt; personligt och genomtänkt. Slagfärdig och humoristisk därtill.../Betyg resan 5, guiden 5/ Bo Hedenrud

Tom Birkeland är FANTASTISK! Vi fick verkligen ut allt vad vi hoppats på av denna resa. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra organisation (resan). Tom Birkeland var vår guide och han var jättebra. Allt fungerade, han är en suverän berättare, vet hur man fångar intresset. Mycket kunnig. Betyg resan 5, guiden 5 /Anita Wärnström

En fantastisk resa som motsvarade alla förväntningar. Vackra vyer, det rika kulturarvet, nutidshistoria, flora, musik mm, som vi fick uppleva. Guiden Tom B är en enastående mästare på att berätta och delge sin djupa kunskaper om resmålet. En stor eloge till Tom B som med sin humor, omtänksamhet och personlighet gjorde resan till ett oförglömligt minne. Reser gärna en tredje gång med honom igen! /Betyg resan 5, guiden 5 /Annika Lindholm

Toppenresa. Bra arrangerad. Innehöll mycket utan att bli stressad. En eloge till vår guide Tom. Kunnig och trevlig. Mycket intressant att lyssna till och som dessutom kunde hålla samman gruppen med tålamod och humor. Bra. Jag rekommenderar gärna resan till vänner och bekanta. /Betyg resan 5, guiden 5 /Kerstin Backman

2015

Ni har alltid hög standard på era resor och bra kvalité. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Alltid glad och tillmötesgående (Tom B). Tålamod med olikheter bland resenärer. Alltid koll på bussar mm. Välorganiserad. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Kunnig, goda gruppledaregenskaper, rak och tydlig, humoristisk (Tom B). Med andra ord: En toppenguide! /Betyg resan 5, guiden 5 /Göran Lindgren 

Vi är så helnöjda. Vi har rest en hel del, men denna resa var något av det bästa vi varit med om! Suverän. Duktig på alla sätt. Tom var ett riktigt proffs på allt han gjorde. Vill åka med honom snart igen! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym 

En av de bästa resor vi varit med på. Bättre guide än Tom Birkeland får man leta länge efter. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym 

Resan: Över förväntan!. Guiden (Tom B) engagerad o erfaren!/Betyg resan 5, guiden 5 /Eva Lundberg 

Bra upplägg. Kompakt program men ändå utrymme för lite vila varje dag. T o m resdagarna blev en intressant upplevelse. Tom är mycket kunnig, lugn och underhållande. Han berättar levande, med intressanta utvikningar, om platser med kulturella och historiska sammanhang. Dessutom är Tom en bra ledare som klarar att jämka ihop en grupp med olika människotyper på ett bra sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Eric Norström

Toppen! Kunnig, engagerad, omtänksam och trevlig (Tom B). /Betyg resan 5, guiden 5 /Anund Johansson 

Tom lyckades förmedla den italienska själen till oss, vilket gjorde det lättare att förstå kulturen både historiskt och i nutid. Han är kunnig och har förmågan att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter på ett inspirerande sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva Melin

Tom Birkeland är så imponerande, så full av kunskap som han förmedlar på ett begripligt och trevligt sätt. Allt vad han gjorde var fantastiskt!! /Betyg resan 5, guiden 5 /Ingabritt Johansson

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/5Göteborg, LandvetterRom, Capri & Pompeji (fr Göteborg), 8 d
Guide: Tom Birkeland
818 495:-BokaMer information
2/5Köpenhamn, KastrupRom, Capri & Pompeji (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Tom Birkeland
718 495:-BokaMer information
2/5LuleåRom, Capri & Pompeji (fr Luleå), 8 d
Guide: Tom Birkeland
218 495:-BokaMer information
2/5Oslo, GardemoenRom, Capri & Pompeji (fr Oslo), 8 d
Guide: Tom Birkeland
218 495:-BokaMer information
2/5Stockholm, ArlandaRom, Capri & Pompeji (fr Stockholm), 8 d
Guide: Tom Birkeland
318 495:-BokaMer information
2/5UmeåRom, Capri & Pompeji (fr Umeå), 8 d
Guide: Tom Birkeland
Fullbokad, väntelista18 495:-Boka på väntelistaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/9Göteborg, LandvetterRom, Capri & Pompeji (fr Göteborg), 8 d
Guide: Tom Birkeland
818 995:-BokaMer information
26/9Köpenhamn, KastrupRom, Capri & Pompeji (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 818 995:-BokaMer information
26/9LuleåRom, Capri & Pompeji (fr Luleå), 8 d
Guide: Tom Birkeland
218 995:-BokaMer information
26/9Oslo, GardemoenRom, Capri & Pompeji (fr Oslo), 8 d
Guide: Tom Birkeland
218 995:-BokaMer information
26/9Stockholm, ArlandaRom, Capri & Pompeji (fr Stockholm), 8 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 818 995:-BokaMer information
26/9UmeåRom, Capri & Pompeji (fr Umeå), 8 d
Guide: Tom Birkeland
218 995:-BokaMer information

Hotell

Lobby Albani Hotel Rom

Hotel Albani, Rom

Hotel Albani ligger vid Villa Albani Park. Från hotellet är det promenadavstånd till Galleri Borghese.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo