Skip to main content

Rom, Capri & Pompeji med Amalfikusten och Sorrento

Forum Romanum. Foto Kristina Jacobson

Egyptiskt lejon Vatikanmuseerna. Foto Kristina Jacobson

Hästdroska i Rom. Foto Per Gunnar Ljungquist

Gata Pompeji. Foto Per Gunnar Ljungquist

Brunn Pompeji. Foto Per Gunnar Ljungquist

Vesuvius i fjärran. Foto Kristina Jacobson

Svindlande vägar på Capri. Foto Kristina Jacobson

Pinjeträd. Foto Kristina Jacobson

Amalfikusten. Foto Kristina Jacobson

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Tre dagar i Rom inleder vår resa. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Peterskyrkan... ingen annanstans finner vi ett rikare arv till civilisationen! Vi besöker Vatikanens museer och beundrar konstsamlingarna och Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo. Galleri Borghese med konst av bl a Bernini, Rafael och Rubens, Piazza Navona Roms vackraste barocktorg, Fontana di Trevi – Rom är full av upplevelser. Guidade promenader ger oss en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med.

Sorrentohalvön – den bedövande vackra Amalfikusten på sydsidan, där måleriska byar klänger sig fast på de branta sluttningarna, till den omsjungna Neapelbukten och den romantiska sagoön Capri. I Pompeji får vi en bild av hur det var att leva för 2000 år sedan. Med Sorrento som bas tar vi del av skönheten, historien och det italienska köket.

Kortprogram
Dag 1 Flyg till Rom. Stadspromenad i Roms antika centrum.
Dag 2 Vatikanmuseerna med Sixtinska kapellet och Peterskyrkan, stadspromenad i Rom.
Dag 3 Besök Galleria Borghese samt promenad till Spanska trappan.
Dag 4 Buss till Sorrento via Castelli Romani och Frascati. Kvällspromenad i Sorrento.
Dag 5-7 Besök i Pompeji, provsmakning av limoncello i Sorrento.
Dag 5-7 Utflykt till Capri. Promenad i Capri stad, besök Villa San Michele i Anacapri.
Dag 5-7 Båttur Amalfikusten. Besök Villa Rufolo.
Dag 8 Buss till Rom. Flyg hem
.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Mot förfrågan kan avresa även ske från Umeå, Luleå och Oslo Gardermoen.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Rom t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Rom, 4 Sorrento)
 • 7 frukostar
 • 1 lunch med vinsmakning i Frascati (dag 4)
 • 6 middagar
 • Provsmakning limoncello
 • Utflykt till Pompeji, Capri och Amalfikusten
 • Båttur Positano-Amalfi
 • Stadspromenader i Rom
 • Inträde till Pompeji, Villa Rufolo, Villa San Michele, Galleri Borghese och Vatikanmuseet.

Tillägg

 • Enkelrum 3.845 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Bra att veta

På resan går vi mycket. Den första resdagen går vi på eftermiddagen i Roms antika centrum. Dag två är en heldag med promenader. Förmiddagen tillbringar vi i Vatikanen och sedan fortsätter vi i centro storico. Vi går ofta på ojämna gator, man får se var man sätter fötterna. Det kan vara brant och trappor. Dag tre promenerar vi till Galleri Borghese. På museet går vi uppför en brant trappa för att sedan ta oss ner igen.

Besöket i Pompeji innebär också promenad på stenbelagda ojämna gator. För 2000 års sedan fanns ingen asfalt. Resan är fylld av promenader där man får se fantastiska saker. Med en normal kondition och bekväma skor fungerar det utmärkt.

När vi besöker Amalfi kan vi ta ett dopp i Medelhavet. Det är helt underbart att flyta i det salta vattnet med härlig temperatur och titta upp på staden. Kom ihåg att ta med badkläder och badhandduk.

Det här är en resa som fyller våra sinnen med alla vackra, historiska konstverk, med tidens vingslag och svindlande vackra naturupplevelser.

Det kan vara bra att ta med en adapter för jordade uttag.

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Rom. Antika Rom.

  Guidade promenader och rundturer under vår vistelse ger oss en en uppfattning om det rika arv som staden stoltserar med. Enligt legenden grundades Rom på kullen Palatinen på 700-talet f.Kr. efter en blodig dispyt mellan bröderna Romulus och Remus.

  Vi inleder i det antika centrum med bl a Capitolium, Forum Romanum och Colosseum – där romarna förlustade sig med blodiga gladiatorspel. Efter avslutad promenad checkar vi in på Hotel Albani och serveras därefter en typisk romersk middag.


  Colosseum - ett av världens sju nya underverk. Foto Peter Olséni

  Flyg till Rom. Antika Rom.
 • DAG 2: Vatikanen & Barockens Rom

  Vi inleder dagen i Vatikanstaten, som med sina 43 ha är världens minsta stat. I påvepalatsen som rymmer det Sixtinska kapellet, residerar påven Franciskus - Europas ende absolute monark. Framför Petersplatsen, där folkmassorna samlas under speciella högtider för att välsignas av påven, ståtar den mäktiga Peterskyrkan. Under ett besök i Vatikanmuseerna beundrar vi en av världens främsta konstsamlingar och häpnar över Sixtinska kapellets magnifika tak, som freskomålades av Michelangelo.

  I centro storico, ligger det praktfulla templet Pantheon och Piazza Navona, Roms vackraste barocktorg. Via Veneto och Fontana di Trevi – odödliggjord genom Fellinis "La Dolce Vita", är andra välkända platser vi möter i denna fängslande stad. I anslutning till kvällens middag, som intas på en trevlig restaurang, gör vi en ”tour illuminé” och ser flera av Roms berömda monument i nytt sken.
  God rörlighet och bra skor är till stor hjälp denna dag!


  Peterskyrkan

  Vatikanen & Barockens Rom
 • DAG 3: Galleria Borghese & fri tid

  På förmiddagen besöker vi Galleria Borghese, som bjuder på fantastiska konstupplevelser. Mästare som Bernini, Rafael, Caravaggio, Rubens, m fl finns representerade här! En promenad till Spanska trappan avrundar dagens program.
  Eftermiddagen och kvällen står till fritt förfogande. Middag på egen hand.


  Forum Romanum

  Galleria Borghese & fri tid
 • DAG 4: Rom-Sorrento med vinlunch i Frascati

  Frukosten avslutar vår vistelse i "den eviga staden". Vi närmar oss snart Castelli Romani, romarnas lantliga tillflyktsplats. Här samsas små vinbyar och eleganta villor och palats om utrymmet. Omgiven av Albanos skogsbeklädda kullar, ligger den vulkaniserade sjön Lago di Albano och den lilla staden Castel Gandolfo. Sedan 1620-talet har påvarna här sitt sommarresidens. Vi njuter av idyllen och fortsätter därefter till den välkända vinstaden Frascati, där vi smakar på det lokala vinet och harmonierande tilltugg.

  Med Antiapenninis ståtliga toppar som kuliss färdas vi på snabba vägar söderut genom Lazio och in i Kampanien. Förbi den kaotiska metropolen Neapel, grundat av de gamla grekerna och förskönat av romarna, tar vi oss längs med den vackra Neapelbukten vidare mot Sorrentohalvön. Vulkanen Vesuvius respektingivande skepnad fascinerar och fulländar sceneriet.
  Strax efter Pompeji viker vi av och närmar oss slutligen Sorrento, där vi ska bo under de kommande dagarna. Efter att ha installerat oss på centralt belägna Hotel Meridiana, njuter vi av en god middag. En gemensam kvällspromenad förgyller vår första kväll i Sorrento. Ca 28 mil.


  Vesuvius. Foto Kristina Jacobson

  Rom-Sorrento med vinlunch i Frascati
 • DAG 5-7 Utflykter från Sorrento: Pompeji & Sorrento med limoncello-provning

  Ledsagade av vår guide ska vi under förmiddagen lära känna Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!

  Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt i Sorrento, som med sitt spektakulära läge på en terrass 50 m ö h lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit för inspiration, och får man förmoda, en gnutta sol. Kanske sonderar man utbudet i de små butikerna eller njuter av en drink med utsikt innan kvällens middag serveras?


  Pompeji. Foto Peter Olséni

  Pompeji & Sorrento med limoncello-provning
 • Capri

  En romantisk ö ligger för våra fötter! Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. Capri är en liten ö - bara 10 km² och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar och dramatiska klippor. Vyerna är betagande!
  Med minibussar tar vi oss upp till Anacapri och från bussen har vi har en otrolig utsikt över havet och Vesuvius. Vi startar med ett besök i Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik. Här blir tillfälle för lunch innan vi tar bussarna ner till orten Capri. Vi promenerar i de smala gränderna och beundrar hus och trädgårdar. Efter en mysig heldag på ön återvänder vi till fastlandet.


  Capris hamn. Foto Kristina Jacobson

  Capri
 • Amalfikusten med båttur

  Med frukosten avklarad är vi redo att utforska den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, den ”gudomliga kusten”. En slingrande väg leder oss ner till den pittoreska byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser tycks klättra på de branta sluttningarna. För att uppleva de storslagna vyerna även från sjösidan byter vi här för en stund färdmedel till båt. Med vidunderliga scenerier som ackompanjemang seglar vi i sakta mak längs med kusten förbi fiskebyn Praiano mot Amalfi, där vi lägger till. Njut! Av stadens ärorika historia som sjöfartsrepublik märks föga idag, men den vackra katedralen från 800-talet pryder ännu den gemytliga stadskärnan. Möjlighet till bad i havet.

  I Ravello besöker vi Villa Rufolo, en verklig oas som bjuder på ett fantastiskt panorama! Här fann Wagner inspiration till operan Parsifal. Efter en innehållsrik dag som engagerat våra sinnen återvänder vi till hotellet och en väntande middag.


  Amalfikusten. Foto Kristina Jacobson

  Amalfikusten med båttur
 • DAG 8: Sorrento-Rom. Flyg hem från Rom

  Vi tar efter frukost farväl av Sorrento och sätter åter kurs mot Roms flygplats, Fiumicino. En resa som bjudit på ljuv ”nektar”, vidunderliga vyer och inte minst historiska arv är till ända! Ca 28 mil med buss.


  Pinjeträd. Foto Kristina Jacobson

  Sorrento-Rom. Flyg hem från Rom

Karta

Hotell

Lobby Albani Hotel Rom

Hotel Albani, Rom

Hotel Albani ligger vid Villa Albani Park. Från hotellet är det promenadavstånd till Galleri Borghese.
Hotel La Meridiana, Sorrento

Hotel La Meridiana, Sorrento

Hotel La Meridiana är beläget ca 400 m från centrum i Sorrento. Från hotellet har man utsikt över Sorrentos kullar eller havet. Bredvid hotellet ligger en citronodling...

Andra resenärer har också tittat på

Måleriska Colmar i Alsace. Fransk idyll.

Alsace, Bourgogne & Chablis

Alsace, Bourgogne, Chablis. Namn som får vinentusiaster och livsnjutare världen över att sukta och brista ut i lovsång. I dessa regioner finner man inte bara flera av världens främsta vinhus, utan ock...
Andalusiens skatter med Granada, Sevilla, Córdoba & Ronda

Andalusiens skatter med Granada, Sevilla, Córdoba & Ronda

Andalusien är i mångt och mycket själva sinnesbilden av Spanien – tapas, tjurfäktning, flamenco, vita byar etc. Regionen har formats av en mängd olika kulturer och var morernas sista utpost på den ibe...
Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Spanien men ändå inte Spanien. Strävan efter självständighet ligger djupt rotad i den baskiska själen. Baskerna, liksom galicierna, värnar om sitt urspung, det egna språket och gamla traditioner. Med...
De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

I havet utanför Siciliens nordkust reser sig sju vulkaniska öar, skapade av naturens förunderliga krafter. Döpta efter vindguden Aiolus av grekerna och präglade av 5000 års kulturhistoria. Möt Isole E...
Kanada - Ontario till Québec

Kanada - Ontario till Québec

Kanada är inte bara väldigt stort och vackert, det är också ett av världens mest multikulturella länder. Med fokus på Ontario och Québec, där brittiska influenser blandas med ett starkt franskt arv, t...
Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

"De som söker himmelen på jorden måste komma till Dubrovnik". Det menade den nobelprisbelönte irländske författaren George Bernard Shaw. Och just Dubrovnik och Trogir, en annan av Adriatiska havets pä...
Medelhavsön Malta - bland riddare & tempel

Medelhavsön Malta - bland riddare & tempel

Fenicier och kartager, romare och araber, korsriddare, fransmän och britter – alla har de någon gång varit Maltas herrar. Och alla har de satt sin prägel på detta vackra örike, format den maltesiska i...
Paris - med tåg från London under Engelska kanalen

Paris - med tåg från London under Engelska kanalen

London och Paris - två världsmetropoler med en alldeles speciell dragningskraft, platser man kan återvända till om och om igen utan att tröttna! Vi inleder med en heldag i det ständigt trendiga London...
Portugals pärlor med Lissabon, Porto & Duorodalen

Portugals pärlor med Lissabon, Porto & Duorodalen

Portugal är ett land med gamla traditioner, oändliga landskap och eleganta städer. Under upptäckternas era på 1400-1500-talen upplevde landet sin storhetstid. Handeln med bl a kryddor fick ekonomin at...

Resekalender

28/11Kraków i advent (fr Göteborg), 4 dfrån 8 245:-
28/11Kraków i advent (fr Köpenhamn), 4 dfrån 8 245:-
28/11Kraków i advent (fr Stockholm), 4 dfrån 8 245:-
29/11Advent på Schloss Wedendorf, 3 dfrån 3 695:-
29/11Göteborg med jul på Liseberg, Tjolöholms slott och musikal, 3 dfrån 3 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo