Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Rom - den eviga staden, med boende hos Birgittasystrarna

Bild: Casa di Santa Brigida
Bild: Colosseum - ett av världens sju nya underverk. Foto Peter Olséni
Bild: Det antika templet Pantheon i Rom.
Pris från:
12 975:-
Dagar:5
 • Guide, whispers, flyg till Rom t/r inkl flygskatt, bussresor i Italien, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter i Rom), 4 frukostar, 1 lunch, 3 middagar, inträde och guidning till Ostia Antica, Colosseum, Forum Romanum, Kapitolinska museerna och Galleri Borghese.
 • Resan är begränsad till 25 deltagare.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Enligt legenden grundades Rom på kullen Palatinen på 700-talet f Kr, efter en blodig dispyt mellan bröderna Romulus och Remulus. Ledsagade av Tom Birkeland lär vi känna "den eviga staden" på djupet och tar del av dess rika arv till civilisationen.

Vi utforskar antikens Rom med Capitolium, Colosseum och Forum Romanum, centro storico med templet Pantheon, och "möter" mästare som Michelangelo, Bernini, Caravaggio m fl. Inkvartering i Birgittahuset, där den Heliga Birgitta bodde, på Piazza Farnese i hjärtat av Rom!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Rom t/r inkl flygskatt
 • Busstransfers Roms flygplats t/r
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Rom)
 • 4 frukostar
 • 1 lunch
 • 3 middagar
 • Inträde och guidning till Ostia Antica, Colosseum, Forum Romanum, Kapitolinska museerna & Galleria Borghese.

Tillägg

 • Enkelrum 500 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr
 • Utflykt till Tivoli med inträde till Villa d'Este & Hadrianus villa 1.190 kr

Dagsprogram

På den här resan går vi mycket - ta med bekväma skor! Resan är begränsad till 25 deltagare.

Dag 1 Flyg till Rom. Besök Ostia Antica.
Mitt på dagen anländer vi till Roms flygplats Fiumicino, där en buss väntar på att ta oss vidare till Ostia Antica, som var det antika Roms hamnstad. Ostia tros ha grundats någon gång mellan 400 och 600 år f.Kr. och var från antiken till tidig medeltid ett livligt handelscentrum. Idag ligger staden, vars byggnader bevarats under lager av slam, ca 4 km inåt land. Ruinerna av tempel, en teater, rikt smyckade offentliga byggnader, butiker mm, ger en bild av vardagen under antiken. Vår guide visar oss runt.

Vi beger oss så in till hjärtat av Rom, där vi ska inkvartera oss fyra nätter på Casa di Santa Brigida, Birgittasystrarnas gästhem. Middag. Ca 4 mil med buss.

Dag 2 Rom - konst, centro storico mm
På förmiddagen guidar oss Tom runt på Galleria Borghese, släkten Borgheses fantastiska konstsamlingar. Mästare som Bernini, Rafael, Caravaggio, Rubens m fl finns representerade här! Vi promenerar därefter via Piazza di Spagna och Spanska trappan till Fontana di Trevi, odödliggjord genom Fellinis film "La dolce vita". Den teatraliska fontänen projekterades av Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762.

Vår promenad fortsätter så in i centro storico, där vi bl a ser det magnifika templet Pantheon, Roms bäst bevarade antika byggnad, uppförd av kejsar Hadrianius år 118 e.Kr. Vi besöker också det vackra barocktorget Piazza Navona, stadens främsta samlingspunkt, innan vi återvänder till hotellet. Kvällens middag serveras på stan.

Dag 3 Utflykt Tivoli (tillval) / fri dag i Rom
Idag finns det möjlighet att följa med på en utflykt till bergsstaden Tivoli (1.190 kr), som redan under antiken var ett populärt utflyktsmål för romarna. Vi inleder med ett besök på det överdådiga lantstället Villa d'Este, som skapades på 1500-talet åt kardinal Ippolito d'Este. Mest fascinerande är palatsets praktfulla, terrasserade trädgårdsanläggningar, som pryds av en mängd spektakulära fontäner.

Efter egen tid för lunch besöker vi ruinerna av Hadrianus villa. På den jättelika egendomen, som rymde ett 30-tal byggnader,  ville kejsaren återskapa några av de under han sett världen över.

Kanske föredrar du att tillbringa dagen på egen hand i Rom? Säkert lockar såväl Vatikanstaten med Peterskyrkan och Vatikanmuseerna som Roms digra utbud av butiker. Valet är fritt!

Dag 4 Antikens Rom
Denna dag tillägnar vi det antika Rom. Vi inleder vid Forum Romanum, som breder ut sig nedanför Capitolium och Palatinen. Detta var det politiska, sociala, juridiska och kommersiella livets centrum. Här bland tempelruiner och triumfbågar, på mark som beträtts av kejsare känns Romarriket levande. Vi får även en guidad visning av Colosseum, som kejsar Vespasianus lät bygga år 70 e.Kr. I denna väldiga amfiteater med plats för 55.000 åskådare arrangerades Gladiatorspel på liv och död.

På eftermiddagen besöker vi de Kapitolinska museerna, som hyser utsökta samlingar av skulpturer och målningar. Middag.

Dag 5 Rom-flyg hem
Efter frukost beger vi oss ut till Rom-Fiumicino flygplats; vid lunchtid lyfter våra plan till Sverige/Köpenhamn. Ca 3 mil med buss.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/5Göteborg, LandvetterRom (fr Göteborg), 5 d
Guide: Tom Birkeland
612 975:-BokaMer information
10/5Köpenhamn, KastrupRom (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Tom Birkeland
312 975:-BokaMer information
10/5Oslo, GardemoenRom (fr Oslo), 5 d
Guide: Tom Birkeland
412 975:-BokaMer information
10/5Stockholm, ArlandaRom (fr Stockholm), 5 d
Guide: Tom Birkeland
412 975:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/9Göteborg, LandvetterRom (fr Göteborg), 5 d
Guide: Tom Birkeland
613 295:-BokaMer information
3/9Köpenhamn, KastrupRom (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Tom Birkeland
413 295:-BokaMer information
3/9Oslo, GardemoenRom (fr Oslo), 5 d
Guide: Tom Birkeland
213 295:-BokaMer information
3/9Stockholm, ArlandaRom (fr Stockholm), 5 d
Guide: Tom Birkeland
413 295:-BokaMer information

Hotell

Casa di Santa Brigida, Rom

Casa di Santa Brigida, Rom

Casa di Santa Brigida - den heliga Birgittas hus ligger i Roms äldsta stadskärna, nära Campo de´Fiori (Blomstertorget). Till fots når man enkelt historiska och sevärda minnesmärken som Panteon,...

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
24/3Sicilien 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Göteborg), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Stockholm), 8 dfrån 15 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo