Skip to main content

Sagoön Capri & ljuva Sorrento - med Amalfikusten & Pompeji

Blommande bougainvillea på Capri. Foto Shutterstock

Blommande bougainvillea på Capri. Foto Shutterstock

Vacker vy från Capri. Foto Shutterstock

Vacker vy från Capri. Foto Shutterstock

Positano. Foto Kristina Jacobson

Amalfi. Foto Kristina Jacobson

Amalfikusten. Foto Kristina Jacobson

Vesuvius & Sorrentohalvön. Foto Kristina Jacobson

Capris hamn. Foto Kristina Jacobson

Egyptisk sfinx Villa San Michele. Foto Kristina Jacobson

Capri. Foto Kristina Jacobson

Sorrento. Foto Kristina Jacobson

Vesuvius. Foto Kristina Jacobson

Pompeji. Foto Peter Olséni

Villa Rufolo. Foto Kristina Jacobson

Till Sorrentohalvön och den romantiska sagoön Capri i havet utanför sökte sig tidigt kejsare och andra prominenta gäster. Klimatet och inte minst de enastående vackra vyerna lockar! På sydsidan av halvön löper Amalfikusten med pastellfärgade hus och måleriska byar som klamrar sig fast på de branta sluttningarna. Inåt land tornar vulkanen Vesuvius upp sig. Vid dess fot vilar den återupptäckta staden Pompeji, som får antikens civilisation att te sig levande.

Vi tar del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento*! Välkommen till paradiset!

Guide på resan är Bodil Braun.

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Anacapri. (M)
Dag 2: Besök på Villa San Michele. Stadsvandring i Capri. Båttur. (F,M)
Dag 3: Snabbfärja till Sorrento. Stadspromenad i staden. (F,M)
Dag 4-7: Dessa dagar spenderas med trevliga utflykter.
Utflykter som ingår:
- Utflykt till Gragnano. Besök på en pastafabrik. Buss till Vesuvius för besök på en vingård. (F,L)
- En ledig dag för egna strövtåg, guiden ger gärna tips på sevärdheter. (F)
- Utforska Amalfikusten med båt. Besök på Villa Rufolo i Ravaello. (F,M)
- Tåg till Pompeji. Besök hos en lokal producent av limoncello. (F,M)
Dag 8: Hemresa efter frukost. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Bor du långt från flygplatsen?

Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och kan lätt ta dig till flyget.  

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide

 • Whispers

 • Flyg Neapel t/r inkl flygskatt

 • Bussresor i Italien

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Capri, 5 Sorrento)

 • Båtresa Neapel-Capri & Capri-Sorrento

 • 7 frukostar

 • 1 lunch (dag 4)

 • 5 middagar

 • Provsmakning limoncello

 • Vinprovning med rundvandring

 • Båttur Positano-Amalfi, båttur runt Capri

 • Rundtur på Capri & Amalfikusten

 • Utflykt till Pompeji & Gragnano

 • Inträde Villa San Michele, Villa Rufolo & Pompeji

Tillägg

 • Enkelrum 3.045 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Neapel. Neapel-Capri

  Mitt på dagen räknar vi med att landa på Neapels flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. På vägen dit får vi en kort introduktion till denna kaotiska metropol, grundad av de gamla grekerna och förskönad av romarna.
  Efter Romarrikets fall och diverse inkräktare kom staden att blomstra under bysantinskt välde. Andra härskare följde, däribland ett tufft spanskt styre, men Neapel förblir en av få antika städer i Europa som aldrig har blivit helt ödelagd. Ståtliga palats, kyrkor och kloster samsas med museer fyllda med konstskatter. I fonden reser sig Vesuvius höga ”skorsten”, framför oss vecklar den vackra Neapelbukten ut sig.
  Från hamnen Molo Beverello tar vi så småningom snabbfärjan (ca 45 min) ut till Marina Grande på sagoön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen Hotel Biancamaria, beläget i gamla stan i Anacapri, öns andra stad. Här bor vi de två första nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt. Ca 6 mil med buss.


  Blommande bougainvillea på Capri. Foto Shutterstock

  Flyg till Neapel. Neapel-Capri
 • DAG 2: Heldag Capri

  Ackompanjerade av en lokalguide ska vi idag lära känna Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. I och med "upptäckten" av Grotta Azzurra - den blå grottan, började turismen frodas. Capri är en liten ö - bara 10 km² och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar, dramatiska klippor och hisnande stup. Vyerna är betagande!
  Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik! Med minibuss tar vi oss därefter ner till Capri stad för en stadsvandring. Under dagen gör vi även en båttur.


  Villa Rufolo. Foto Kristina Jacobson

  Heldag Capri
 • DAG 3: Capri-Sorrento

  Förmiddagen är fri att njuta av Anacapri på egen hand och därefter tar vi oss åter ner till Marina Grande, varifrån vi ska ta snabbfärjan till Sorrento. Med sitt spektakulära läge på en terrass 50 m ö h har staden lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit för inspiration, och får man förmoda, en gnutta sol.
  Efter inkvartering på centrala Hotel La Meridiana, gör vi en gemensam stadspromenad. Blomstersmyckade piazzor och smala gränder med små butiker och caféer pryder den pittoreska stadskärnan. Åter på hotellet kan vi se fram emot en välanrättad middag.


  Capri. Foto Kristina Jacobson

  Capri-Sorrento
 • DAG 4-7 Utflykter från Sorrento: Pasta & vinprovning vid Vesuvius

  Första halvan av dagen tillägnar vi den lilla staden Gragnano, berömd för sin pastatillverkning - för drygt ett århundrade sedan låg här ca 200 pastafabriker(!). Under ett besök i en av de äldsta fabrikerna, som tillverkat pasta sedan 1848, lär vi oss mer om framställningen.
  Här producerar Giuseppe pasta på samma sätt som han lärde sig som barn av sin farfar. Lokalt källvatten och bästa italienska durumvete används. Vi får också smaka på bruschetta, 2 sorters pasta och en dessert.
  På eftermiddagen beger vi oss mot Vesuvius för att besöka en vingård vars druvor skördas på vulkanen! Den bördiga vulkaniska jorden har uppskattats sedan urminnes tider. I appellationen Lacryma Christi del Vesuvio görs, som vi får erfara, unika och sagolikt goda viner.
  Efter rundvisning och vinprovning vänder vi åter till hotellet och en väntande middag. Kanske förgyller du kvällen med en musikalshow på Teatro Tasso?


  Bruschetta med solmogna tomater. Foto: Anneli Skåreby

  Pasta & vinprovning vid Vesuvius
 • Ledig dag i Sorrento

  Denna dag är fri för egna strövtåg i Sorrento.


  Sorrento. Foto Kristina Jacobson

  Ledig dag i Sorrento
 • Amalfikusten

  Idag ska vi utforska den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, den ”gudomliga kusten”. En slingrande väg leder oss ner till den pittoreska byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser tycks klättra på de branta sluttningarna. För att uppleva de storslagna vyerna även från sjösidan byter vi här för en stund färdmedel till båt.
  Med vidunderliga scenerier som ackompanjemang seglar vi i sakta mak längs med kusten förbi fiskebyn Praiano mot Amalfi, där vi lägger till. Av stadens ärorika historia som sjöfartsrepublik märks föga idag, men den vackra katedralen från 800-talet pryder ännu den gemytliga stadskärnan. Tillfälle ges till bad i havet.
  I Ravello besöker vi Villa Rufolo, en verklig oas som bjuder på ett fantastiskt panorama! Här fann Wagner inspiration till operan Parsifal. Efter en innehållsrik dag som engagerat våra sinnen återvänder vi till hotellet för avkoppling och middag.


  Amalfi. Foto Kristina Jacobson

  Amalfikusten
 • Pompeji

  Ledsagade av vår guide ska vi under förmiddagen lära känna Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska.
  Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!

  Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt och njuta av Sorrento. Middag.


  Pompeji. Foto Peter Olséni

  Pompeji
 • DAG 8: Sorrento-Neapel-flyg hem

  Vi tar efter frukost farväl av Sorrento och sätter åter kurs mot Neapels flygplats. På kvällen beräknas vi landa i Sverige/Danmark. En resa som bjudit på ljuv ”nektar”, vidunderliga vyer och inte minst historiska arv är till ända! Ca 5 mil med buss.


  Vesuvius. Foto Kristina Jacobson

  Sorrento-Neapel-flyg hem

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

September 2021

22/9- se avresetiderGöteborg, LandvetterCapri & Sorrento (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 416 995:-BokaSe avresetider
22/9- se avresetiderKöpenhamn, KastrupCapri & Sorrento (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 416 995:-BokaSe avresetider
22/9- se avresetiderStockholm, ArlandaCapri & Sorrento (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bodil Braun
416 995:-Fåtal platser kvarSe avresetider

Hotell

Hotel Biancamaria, Anacapri

Hotel Biancamaria, Anacapri

Hotel Biancamaria är beläget i gamla stan i Anacapri. Berömda sevärdheter som the Blue Grotto, the Light House och the Monte Solaro chai lift ligger med gångavstånd från hotellet. Hotel Biancamaria Vi...
Hotel La Meridiana, Sorrento

Hotel La Meridiana, Sorrento

Hotel La Meridiana är beläget ca 400 m från centrum i Sorrento. Från hotellet har man utsikt över Sorrentos kullar eller havet. Bredvid hotellet ligger en citronodling som man kan promenera igenom och...

Andra resenärer har också tittat på

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Spanien men ändå inte Spanien. Strävan efter självständighet ligger djupt rotad i den baskiska själen. Baskerna, liksom galicierna, värnar om sitt urspung, det egna språket och gamla traditioner. Med...
Andalusiens skatter med Granada, Sevilla, Córdoba & Ronda

Andalusiens skatter med Granada, Sevilla, Córdoba & Ronda

Andalusien är i mångt och mycket själva sinnesbilden av Spanien – tapas, tjurfäktning, flamenco, vita byar etc. Regionen har formats av en mängd olika kulturer och var morernas sista utpost på den ibe...
Antikens Grekland med Aten, Delfi, Meteora & Olympia

Antikens Grekland med Aten, Delfi, Meteora & Olympia

Det var i antikens Grekland allt började. Här föddes demokratin och de flesta av alla vetenskaper. Och här föddes litteraturen, teatern och idrotten. Under en dryg vecka lär vi känna detta enstående l...
Paris - med tåg från London under Engelska kanalen

Paris - med tåg från London under Engelska kanalen

London och Paris - två världsmetropoler med en alldeles speciell dragningskraft, platser man kan återvända till om och om igen utan att tröttna! Vi inleder med en heldag i det ständigt trendiga London...
Kiruna-Narvik med Malmbanan & Lofoten

Kiruna-Narvik med Malmbanan & Lofoten

Storslagna vyer genomsyrar vår nordskandinaviska odyssé från Luleå till Lofotens sagolika övärld i nordväst. Vi åker tåg på den berömda Malmbanan, som tillkom för att frakta järnmalm från de stora mal...
Leipzig med Bach-festival, Hamburg & Weimar

Leipzig med Bach-festival, Hamburg & Weimar

Kulturstaden Leipzig är den nya innestaden i Tyskland. Hit söker sig de unga och de kreativa. Det var också här som den fredliga revolution tog fart som skulle få muren och kommunismen att falla för 3...
Äventyr i Ätradalen

Äventyr i Ätradalen

Vår dagsutflykt till Halland och Ätradalen inleds i Slöinge med förmiddagsfika på Berte Museum - Livet på landet. Här ska vi även lyssna på ett intressant föredrag om museet, som skildrar landsbygden...
Indien med Delhi, Agra & Taj Mahal, Jaipur, Ranthambore & husbåt i Kerala

Indien med Delhi, Agra & Taj Mahal, Jaipur, Ranthambore & husbåt i Kerala

Världens näst folkrikaste land Indien är ett land med svindlande mångfald och skarpa kontraster. Ett potpurri av intryck. På denna omfattande resa upplever vi den sjudande mångmiljonstaden Delhi, Agra...
Beethoven 250-årsjubileum med Bonn & Köln

Beethoven 250-årsjubileum med Bonn & Köln

2020 var det 250 år sedan den store tyske kompositören Ludwig van Beethoven föddes i Bonn, vilket firas med en rad olika arrangemang under 2021. JÖRNS uppmärksammar händelsen med en specialkomponerad...
Resekalender
2/4Påsk på Schloss Wedendorf, 4 dfrån 5 495:-
13/4Holland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 dfrån 8 995:-
15/4Apulien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo