Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Sagoön Capri & ljuva Sorrento - med Amalfikusten & Pompeji

Bild: Positano. Foto Kristina Jacobson
Bild: Amalfi. Foto Kristina Jacobson
Bild: Amalfikusten. Foto Kristina Jacobson
Bild: Vesuvius & Sorrentohalvön. Foto Kristina Jacobson
Bild: Capris hamn. Foto Kristina Jacobson
Bild: Egyptisk sfinx Villa San Michele. Foto Kristina Jacobson
Bild: Capri. Foto Kristina Jacobson
Bild: Sorrento. Foto Kristina Jacobson
Bild: Vesuvius. Foto Kristina Jacobson
Bild: Pompeji. Foto Peter Olséni
Bild: Villa Rufolo. Foto Kristina Jacobson
Pris från:
16 995:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg till Neapel t/r inkl flygskatt, bussresor i Italien, båtresa Neapel-Capri & Capri-Sorrento, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Capri, 5 Sorrento), 7 frukostar, 1 lunch (dag 4), 5 middagar, provsmakning limoncello, vinprovning med rundvandring, båttur Positano-Amalfi, båttur runt Capri, rundtur på Capri & Amalfikusten, utflykt till Pompeji & Gragnano, inträde till Villa San Michele, Villa Rufolo & Pompeji.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Till Sorrentohalvön och den romantiska sagoön Capri i havet utanför sökte sig tidigt kejsare och andra prominenta gäster. Klimatet och inte minst de enastående vackra vyerna lockar! På sydsidan av halvön löper Amalfikusten med pastellfärgade hus och måleriska byar som klamrar sig fast på de branta sluttningarna. Inåt land tornar vulkanen Vesuvius upp sig. Vid dess fot vilar den återupptäckta staden Pompeji, som får antikens civilisation att te sig levande.

Vi tar del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento*! Välkommen till paradiset!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide

 • Whispers

 • Flyg Neapel t/r inkl flygskatt

 • Bussresor i Italien

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Capri, 5 Sorrento)

 • Båtresa Neapel-Capri & Capri-Sorrento

 • 7 frukostar

 • 1 lunch (dag 4)

 • 5 middagar

 • Provsmakning limoncello

 • Vinprovning med rundvandring

 • Båttur Positano-Amalfi, båttur runt Capri

 • Rundtur på Capri & Amalfikusten

 • Utflykt till Pompeji & Gragnano

 • Inträde Villa San Michele, Villa Rufolo & Pompeji

Tillägg

 • Enkelrum 3.045 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Neapel. Neapel-Capri
Mitt på dagen räknar vi med att landa på Neapels flygplats, där en buss väntar på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. På vägen dit får vi en kort introduktion till denna kaotiska metropol, grundad av de gamla grekerna och förskönad av romarna.

Efter Romarrikets fall och diverse inkräktare kom staden att blomstra under bysantinskt välde. Andra härskare följde, däribland ett tufft spanskt styre, men Neapel förblir en av få antika städer i Europa som aldrig har blivit helt ödelagd. Ståtliga palats, kyrkor och kloster samsas med museer fyllda med konstskatter. I fonden reser sig Vesuvius höga ”skorsten”, framför oss vecklar den vackra Neapelbukten ut sig.

Från hamnen Molo Beverello tar vi så småningom snabbfärjan (ca 45 min) ut till Marina Grande på sagoön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen 4-stjärniga Hotel San Michele i Anacapri, öns andra stad, där vi ska bo de två första nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt. Ca 6 mil med buss.

Dag 2 Heldag Capri
Ackompanjerade av en lokalguide ska vi idag lära känna Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. I och med "upptäckten" av Grotta Azzurra - den blå grottan, började turismen frodas. Capri är en liten ö - bara 10 km² och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar, dramatiska klippor och hisnande stup. Vyerna är betagande!

Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik! Med minibuss tar vi oss därefter ner till Capri stad för en stadsvandring. Under dagen gör vi även en båttur.

Dag 3 Capri-Sorrento
Förmiddagen är fri att njuta av Anacapri på egen hand och därefter tar vi oss åter ner till Marina Grande, varifrån vi ska ta snabbfärjan till Sorrento. Med sitt spektakulära läge på en terrass 50 m ö h har staden lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit för inspiration, och får man förmoda, en gnutta sol.

Efter inkvartering på centrala Hotel La Meridiana, gör vi en gemensam stadspromenad. Blomstersmyckade piazzor och smala gränder med små butiker och caféer pryder den pittoreska stadskärnan. Åter på hotellet kan vi se fram emot en välanrättad middag.

Dag 4-7 Utflykter

Pasta & vinprovning vid Vesuvius
Första halvan av dagen tillägnar vi den lilla staden Gragnano, berömd för sin pastatillverkning - för drygt ett århundrade sedan låg här ca 200 pastafabriker(!). Under ett besök i en av de äldsta fabrikerna, som tillverkat pasta sedan 1848, lär vi oss mer om framställningen.

Här producerar Giuseppe pasta på samma sätt som han lärde sig som barn av sin farfar. Lokalt källvatten och bästa italienska durumvete används. Vi får också smaka på bruschetta, 2 sorters pasta och en dessert.

På eftermiddagen beger vi oss mot Vesuvius för att besöka en vingård vars druvor skördas på vulkanen! Den bördiga vulkaniska jorden har uppskattats sedan urminnes tider. I appellationen Lacryma Christi del Vesuvio görs, som vi får erfara, unika och sagolikt goda viner.

Efter rundvisning och vinprovning vänder vi åter till hotellet och en väntande middag. Kanske förgyller du kvällen med en musikalshow på Teatro Tasso?

Ledig dag
Denna dag är fri för egna strövtåg i Sorrento.

Amalfikusten
Idag ska vi utforska den södra delen av Sorrentohalvön – Amalfikusten, den ”gudomliga kusten”. En slingrande väg leder oss ner till den pittoreska byn Positano, där pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser tycks klättra på de branta sluttningarna. För att uppleva de storslagna vyerna även från sjösidan byter vi här för en stund färdmedel till båt.

Med vidunderliga scenerier som ackompanjemang seglar vi i sakta mak längs med kusten förbi fiskebyn Praiano mot Amalfi, där vi lägger till. Av stadens ärorika historia som sjöfartsrepublik märks föga idag, men den vackra katedralen från 800-talet pryder ännu den gemytliga stadskärnan. Tillfälle ges till bad i havet.

I Ravello besöker vi Villa Rufolo, en verklig oas som bjuder på ett fantastiskt panorama! Här fann Wagner inspiration till operan Parsifal. Efter en innehållsrik dag som engagerat våra sinnen återvänder vi till hotellet för avkoppling och middag.

Pompeji
Ledsagade av vår guide ska vi under förmiddagen lära känna Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska.

Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!

Vid återkomsten till Sorrento gör vi ett besök hos en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Vi ges därefter tid att på egen hand strosa runt och njuta av Sorrento. Middag.

Dag 8 Sorrento-Neapel-flyg hem
Vi tar efter frukost farväl av Sorrento och sätter åter kurs mot Neapels flygplats. På kvällen beräknas vi landa i Sverige/Danmark. En resa som bjudit på ljuv ”nektar”, vidunderliga vyer och inte minst historiska arv är till ända! Ca 5 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Kommentarer

2018

Bra upplägg. Mycket bra guide Ulla. Mycket nöjd med allt. Guiden Ulla - Kompetent, kunnig, omtänksam, lättsam och ville alltid göra sitt bästa. /Betyg resan 5, guiden 5 /Gerd

Väl komponerad resa. Allt bra. Suveränt bra guide (Ulla)! /Betyg resan 5, guiden 5 /Christina

Mycket nöjd, jag skulle uppskattat lite mer fritid att strosa runt i Sorrento, kanske en halvdag till. Guiden Ulla - Fantastisk, kunnig och rolig, väldigt omtänksam, var rädd om henne!! /Betyg resan 4, guiden 5 /Agneta

Guiden Ulla - Suverän. /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva

Ulla Dieden la ner hela sin själ på resan, Vi skulle ha det bra. Vi blev mer än välinformerade. Hon var så kunnig och jag lärde mig mycket trots att jag varit i Italien åtskilliga gånger. Hon hade verkligen läst på. Dessutom visste hon vad service är. /Betyg resan 4, guiden 5 /Anonym

Bra kombination av resmål - som vanligt. Bodil (guiden) är mycket trevlig, omtänksam och kunnig! /Betyg resan 5, guiden 5 /Steen

Valde Jörns för det fina programmets skull. Jag visste vart jag ville åka och jämförde därför de olika aktörernas utbud. Ert program var det som lockade mig, inte minst för att vi besökte såväl Capri som Amalfikusten. Övernattningar på båda delmålen var ett extra plus, då man får lite bättre möjlighet att insupa atmosfär och se sig omkring. På,Capri hamnade vi av misstag på ett fantastiskt flott hotell, en verkligt positiv överraskning. Ni ska vara väldigt stolta över rekryteringen av Bodil. Var rädda om henne! Behaglig som person, glad, extremt kunnig, och superproffsig.  Vi lärde oss mycket om livet och kulturen - såväl Antikens som dagens - i Italien, allt framfört med Bodils mycket behagliga röst. Hon är en riktig pärla, och bidrog till en verkligt lyckad upplevelse. Detta vill jag att hon ska få veta ... /Betyg resan 5, guiden 5 /Agneta

2017

Guidens (Ulla D) engagemang och kunnighet bidrog i högsta grad till högsta poäng. Hotellstandard och resmål likaså. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Gediget upplägg - Ulla Dieden utomordentlig som reseledare o guide. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Genom Ulla Diedens förtjänst var detta en av våra bästa resor... Sagolikt proffsig och med en social kompetens utöver det vanliga. /Betyg resan 5, guiden 5 /Angela Falck

En helt enkelt fantastisk resa. Var bra med en heldag fri som sista dag i Sorrento. Behövdes för att varva ner och strosa på egen hand. Guiden Bodil - Superduktig, trevlig och glad /Betyg resan 5, guiden 5 /Barbro Boström

Så många fina upplevelser. Att få bo på Capri var underbart. Glada över det varierade utbudet, historiska platser, natursköna utflykter, pasta- vin- olivoljetillverkning. Bodil Braun var en fantastisk guide. Kunnig, trevlig, hjälpsam /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Whispers var en ny och positiv upplevelse. Vi kunde tillgodogöra oss upplevelserna på en bättre nivå. Bodil har ett brett kunnande om sitt Italien, som hon delade med sig med ett positivt och trevligt sätt. Toppentjej! /Betyg resan 4, guiden 5 /Gerhard Arnevi

Bodil var helt suverän! Trevlig och otroligt kunnig. Ett proffs!!! Åker gärna med på en resa med henne som guide igen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Elisabet Eng

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/4Göteborg, LandvetterCapri & Sorrento (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bodil Braun
416 995:-BokaMer information
17/4Köpenhamn, KastrupCapri & Sorrento (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bodil Braun
116 995:-BokaMer information
17/4Stockholm, ArlandaCapri & Sorrento (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bodil Braun
616 995:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/5Göteborg, LandvetterCapri & Sorrento (fr Göteborg), 8 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 816 995:-BokaMer information
15/5Köpenhamn, KastrupCapri & Sorrento (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Ulla Dieden
416 995:-BokaMer information
15/5Stockholm, BrommaCapri & Sorrento (fr Stockholm), 8 d
Guide: Ulla Dieden
516 995:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/9Göteborg, LandvetterCapri & Sorrento (fr Göteborg), 8 d
Guide: Ulla Dieden
416 995:-BokaMer information
4/9Köpenhamn, KastrupCapri & Sorrento (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Ulla Dieden
816 995:-BokaMer information
4/9Stockholm, BrommaCapri & Sorrento (fr Stockholm), 8 d
Guide: Ulla Dieden
616 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel La Meridiana, Sorrento

Hotel La Meridiana, Sorrento

Hotel La Meridiana är beläget ca 400 m från centrum i Sorrento. Från hotellet har man utsikt över Sorrentos kullar eller havet. Bredvid hotellet ligger en citronodling...
Hotel San Michele, Anacapri

Hotel San Michele, Anacapri

Hotel San Michele i Anacapri på Capri.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo