Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Sicilien - mångfaldens ö & Medelhavets smältdegel

Bild: Etna. Foto Lars Hedbring
Bild: Katedralen i Monreale. Foto Fototeca Enit
Bild: Concordia-templet. Foto Ulla Dieden
Pris från:
15 695:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg till Catania t/r inkl flygskatt, bussresor på Sicilien, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3+1 nätter i Acireale-området, 1 Agrigento, 2 Palermo), 7 frukostar, 1 lunch (dag 5), 7 middagar, 1 vinprovning i Marsala, inträde till Arkeologiska parken i Siracusa, Romerska Villan i Piazza Armerina, Tempeldalen i Agrigento, Palatine-kyrkan i Palermo, klostret i Monreale samt grekiska teatern i Taormina, guidning i Siracusa, Romerska Villan, Tempeldalen, Palermo, Monreale, Etna och Taormina.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Sicilien präglas av ett rikt och mångskiftande kulturellt arv. Men så har ju också greker, kartager, romare och barbarer i omgångar “härjat” på ön. Detta har resulterat i en sällsam blandning av allt från språk, sedvänjor och kokkonst till konst och arkitektur. Sicilien är också synonymt med fantastiska naturupplevelser och ett härligt klimat.

Under en behaglig vecka utforskar vi denna ”Medelhavets smältdegel”. Vi provar det sicilianska köket och dess viner, besöker gamla städer och antika ruiner och fördjupar oss i öns fascinerande historia!

Kortprogram
Dag 1 Flyg till Catania. Buss till Aci Castello/Acireale-området.
Dag 2 Utflykt till Etna, vidare till Taormina med besök i grekisk-romerska teatern.
Dag 3 Utflykt till Siracusa med besök i Arkeologiska parken.
Dag 4 Buss till Agrigento. Besök Romerska Villan i Piazza Armerina och Tempeldalen.
Dag 5 Buss till Palermo. Vinprovning i Marsala. Besök i Erice.
Dag 6 Rundtur i Palermo med besök i Palatine-kyrkan. Besök i Monreale.
Dag 7 Buss till Aci Castello/Acireale-området. Besök i Cefalù. Tillfälle till bad.
Dag 8 Buss till Catania. Flyg hem.


Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Catania t/r inkl flygskatt
 • Bussresor på Sicilien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3+1 nätter i Aci Castello/Acireale-området, 1 Agrigento, 2 Palermo)
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 5)
 • 7 middagar
 • 1 vinprovning i Marsala
 • Inträde till Arkeologiska parken i Siracusa, Romerska Villan i Piazza Armerina, Tempeldalen i Agrigento, Palatinekyrkan i Palermo, klostret i Monreale samt grekiska teatern i Taormina.
 • Guidning i Siracusa, Romerska Villan, Tempeldalen, Palermo, Monreale, Etna och Taormina.

Tillägg

 • Enkelrum 1.575 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Catania. Catania-Aci Castello/Acireale-området
Efter ankomst till Catania på Siciliens östkust. Här väntar vår inhyrda buss på att ta oss norrut till vårt hotell i Aci Castello/Acireale-området. På kvällen avnjuter vi gemensamt en middag. Ca 2 mil med buss.

Dag 2 Etna och Taormina
En spännande dag ligger framför oss! Utsövda och stärkta av frukosten lämnar vi för en stund kusten och beger oss mot Etna, Europas största aktiva vulkan. Romarna trodde att detta var Vulcans (eldens Gud) smedja. Vi tar oss upp till 2000 meters höjd och ser på nära håll några av de ”avsomnade” kratrarna, som påminner oss om naturens väldiga krafter. Det av lavaströmmar formade, ömsom grönskande, ömsom karga landskapet, fascinerar och förbryllar.

Vår färd går vidare och vi tar sikte på Taormina, som tronar på en klippudde ovanför Joniska havet. Frodiga trädgårdar och blommande citron- och apelsinträd förgyller denna vackra stad, som sedan sekelskiftet varit det italienska jetsetfolkets ”betesmark”. Vi flanerar längs paradgatan Corso Umberto I och besöker den berömda grekisk-romerska teatern. När det begav sig rymdes det här upp till 5000 åskådare. Utsikten vi bjuds över Etna och Naxosbukten är fabulös! En god middag på hotellet fullbordar dagen. Ca 15 mil.

Dag 3 Siracusa
Vi låter oss väl smaka av frukosten och ställer därefter färden söderut till Siracusa, som var en av Magna Graecias mest betydelsefulla städer, Aten inräknat. Inte bara Archimedes fann här vad han sökte! Byggnader och gator skvallrar om en lång historia, från de förhistoriska bosättningarna, över korinthierna till barockens era. Vi gör ett besök i Parco Archeologico, som bl a rymmer såväl en grekisk som en romersk teater, och utforskar stadens kärna, ön Ortygia, där de första grekerna landsteg. På eftermiddagen vänder vi så åter till vårt hotell och ytterligare en middag. Ca 17 mil.

Dag 4 Acireale-området–Piazza Armerina–Agrigento
Efter frukost lämnar vi östkusten för nya mål. Vi färdas nu genom Siciliens inland. Naturen växlar mellan mjukt kuperade jordbrukslandskap och otillgängliga berg. Förbi öns steniga hjärta, där man i sekler har utvunnit svavel och sten, närmar vi oss Piazza Armerina. Här ska vi ta del av ett av öns mest fascinerande monument, den berömda romerska villan Villa del Casale. Villans magnifika mosaiker, bevarade för eftervärlden tack vare en översvämning som begravde dem i lera på 1100-talet, ger oss en utmärkt bild av senromerskt vardagsliv.

Vår färd går vidare och vi tar oss ut mot sydkusten och Agrigento och Hotel Mosé, där vi ska inkvartera oss för natten. Innan dess har vi dock förundrats över den fantastiska Tempeldalen – Valle dei Templi, en av världens mest betydelsefulla arkeologiska platser. Tempel tillägnade olympiern Zeus, Herakles, Concordia och Hera – däribland det bäst bevarade doriska templet i världen, Concordiatemplet – beseglar dalens unikitet. Middag på hotellet. Ca 22 mil.

Dag 5 Agrigento-Marsala-Erice-Palermo
Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss utmed kusten i riktning Marsala. I trakten av denna, ”dessertvinernas stad” provar vi några av öns allt mer rosade viner. Faktum är att Sicilien numera är Italiens största vindistrikt, både vad gäller areal och produktion. Ackompanjerade av vidsträckta saltslätter, där man förr använde sig av väderkvarnar för att utvinna salt ur havsvattnet, skymtar vi snart den gamla staden Erice vilandes på toppen av Monte San Giuliano.

Historiens vingslag gör sig påminda när vi strosar längs vackert stenlagda gränder med medeltida bebyggelse som dekor. Här och var visar sig små torg och pittoreska innergårdar, vars bagerier lockar med den för staden så typiska mandelkakan. Under dagen har vi avnjutit en läcker siciliansk lunch. En upplevelserik dag går mot sitt slut och vi sätter kurs mot storstaden Palermo, där vi ska bo två nätter på Hotel Astoria Palace. En gemensam middag avrundar dagen. Ca 31 mil.

Dag 6 Palermo och Monreale
Palermo ligger för våra fötter! Staden, som är placerad i en naturlig amfiteater på Monte Pellegrinos sluttning, är en blandning av orientaliska och europeiska influenser och har en arkitektur som saknar motstycke på ön. En guidad stadspromenad tar oss till de främsta sevärdheterna. Vi besöker bl a den med mosaiker smyckade basilikan Cappella Palatina och vi ser exteriören (som har inslag av alla Siciliens arkitektoniska epoker) av katedralen, där de normandiska kungarna ligger begravda. Förföriska dofter lockar oss till stadens färgrika matmarknader, de gamla arabiska kvarteren med sin labyrint av smala gator och gränder inbjuder till strövtåg.

Under dagen bekantar vi oss också med den lilla staden Monreale. I dalen nedanför växer och frodas apelsin-, oliv- och mandelträd. Monrealekatedralen med sina bysantinska mosaiker lämnar oss mållösa, men inte utan mål – på eftermiddagen vänder vi åter till Palermo. Middag på hotellet. Ca 3 mil.

Dag 7 Palermo–Cefalù–Aci Castello/Acireale-området
Frukosten avrundar vår vistelse i Palermo och vi följer kusten österut till pittoreska Cefalù. Cefalù domineras av en väldig klippa, La Rocca, och en ståtlig normandisk katedral, som var tänkt att bli det viktigaste religiösa sätet på Sicilien. Efter ett besök i katedralen upptäcker vi staden till fots. Den medeltida karaktären är på sina håll påtaglig. Vi charmas av Fiskarkvarteren med sina gamla hus längs med hamnen där de små fiskebåtarna ligger för ankar. Ni som sett den prisbelönta filmen “Cinema Paradiso” känner kanske igen er?

Innan vi lämnar Cefalù för östkusten ges det också tillfälle till bad – staden omges av långa stränder med fin sand. I Aci Castello/Acireale-området, där resan tog sin början, sluter vi cirkeln på vår “Sicilienexpedition”. Efter incheckning serveras vi så småningom middag. Ca 27 mil.

Dag 8 Aci Castello/Acireale-området-Catania-flyg hem
En härlig Siciliensejour går mot sitt slut – under dagen lyfter vårt flyg från Catania. Och säkerligen är vi beredda att instämma i den gode Göthes ord: “Italien utan Sicilien ger alls ingen bild i själen; först här finns nyckeln till allt”! Ca 2 mil med buss.

Ingår & tillägg 2019

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Catania t/r inkl flygskatt
 • Bussresor på Sicilien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3+1 nätter i Aci Castello/Acireale-området, 1 Agrigento, 2 Palermo)
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 5)
 • 7 middagar
 • 1 vinprovning i Marsala
 • Inträde till Arkeologiska parken i Siracusa, Romerska Villan i Piazza Armerina, Tempeldalen i Agrigento, Palatinekyrkan i Palermo, klostret i Monreale samt grekiska teatern i Taormina.
 • Guidning i Siracusa, Romerska Villan, Tempeldalen, Palermo, Monreale, Etna och Taormina.

Tillägg

 • Enkelrum 1.925 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram Sicilien 2019

Dag 1 Flyg till Catania. Catania-Acireale
Efter ankomst till Catania på Siciliens östkust väntar vår inhyrda buss på att ta oss norrut till Hotel Orizzonte i Acireale. På kvällen avnjuter vi gemensamt en middag. Ca 2 mil med buss.

Dag 2 Etna och Taormina
En spännande dag ligger framför oss! Utsövda och stärkta av frukosten lämnar vi för en stund kusten och beger oss mot Etna, Europas största aktiva vulkan. Romarna trodde att detta var Vulcans (eldens Gud) smedja. Vi tar oss upp till 2000 meters höjd och ser på nära håll några av de ”avsomnade” kratrarna, som påminner oss om naturens väldiga krafter. Det av lavaströmmar formade, ömsom grönskande, ömsom karga landskapet, fascinerar och förbryllar.

Vår färd går vidare och vi tar sikte på Taormina, som tronar på en klippudde ovanför Joniska havet. Frodiga trädgårdar och blommande citron- och apelsinträd förgyller denna vackra stad, som sedan sekelskiftet varit det italienska jetsetfolkets ”betesmark”. Vi flanerar längs paradgatan Corso Umberto I och besöker den berömda grekisk-romerska teatern. När det begav sig rymdes det här upp till 5000 åskådare. Utsikten vi bjuds över Etna och Naxosbukten är fabulös! En god middag på hotellet fullbordar dagen. Ca 15 mil.

Dag 3 Siracusa
Vi låter oss väl smaka av frukosten och ställer därefter färden söderut till Siracusa, som var en av Magna Graecias mest betydelsefulla städer, Aten inräknat. Inte bara Archimedes fann här vad han sökte! Byggnader och gator skvallrar om en lång historia, från de förhistoriska bosättningarna, över korinthierna till barockens era. Vi gör ett besök i Parco Archeologico, som bl a rymmer såväl en grekisk som en romersk teater, och utforskar stadens kärna, ön Ortygia, där de första grekerna landsteg. På eftermiddagen vänder vi så åter till vårt hotell och ytterligare en middag. Ca 17 mil.

Dag 4 Acireale–Piazza Armerina–Agrigento
Efter frukost lämnar vi östkusten för nya mål. Vi färdas nu genom Siciliens inland. Naturen växlar mellan mjukt kuperade jordbrukslandskap och otillgängliga berg. Förbi öns steniga hjärta, där man i sekler har utvunnit svavel och sten, närmar vi oss Piazza Armerina. Här ska vi ta del av ett av öns mest fascinerande monument, den berömda romerska villan Villa del Casale. Villans magnifika mosaiker, bevarade för eftervärlden tack vare en översvämning som begravde dem i lera på 1100-talet, ger oss en utmärkt bild av senromerskt vardagsliv.

Vår färd går vidare och vi tar oss ut mot sydkusten och Agrigento och Hotel Mosé, där vi ska inkvartera oss för natten. Innan dess har vi dock förundrats över den fantastiska Tempeldalen – Valle dei Templi, en av världens mest betydelsefulla arkeologiska platser. Tempel tillägnade olympiern Zeus, Herakles, Concordia och Hera – däribland det bäst bevarade doriska templet i världen, Concordiatemplet – beseglar dalens unikitet. Middag på hotellet. Ca 22 mil.

Dag 5 Agrigento-Marsala-Erice-Palermo
Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss utmed kusten i riktning Marsala. I trakten av denna, ”dessertvinernas stad” provar vi några av öns allt mer rosade viner. Faktum är att Sicilien numera är Italiens största vindistrikt, både vad gäller areal och produktion. Ackompanjerade av vidsträckta saltslätter, där man förr använde sig av väderkvarnar för att utvinna salt ur havsvattnet, skymtar vi snart den gamla staden Erice vilandes på toppen av Monte San Giuliano.

Historiens vingslag gör sig påminda när vi strosar längs vackert stenlagda gränder med medeltida bebyggelse som dekor. Här och var visar sig små torg och pittoreska innergårdar, vars bagerier lockar med den för staden så typiska mandelkakan. Under dagen har vi avnjutit en läcker siciliansk lunch. En upplevelserik dag går mot sitt slut och vi sätter kurs mot storstaden Palermo, där vi ska bo två nätter på Astoria Palace Hotel. En gemensam middag avrundar dagen. Ca 31 mil.

Dag 6 Palermo och Monreale
Palermo ligger för våra fötter! Staden, som är placerad i en naturlig amfiteater på Monte Pellegrinos sluttning, är en blandning av orientaliska och europeiska influenser och har en arkitektur som saknar motstycke på ön. En guidad stadspromenad tar oss till de främsta sevärdheterna. Vi besöker bl a den med mosaiker smyckade basilikan Cappella Palatina och vi ser exteriören (som har inslag av alla Siciliens arkitektoniska epoker) av katedralen, där de normandiska kungarna ligger begravda. Förföriska dofter lockar oss till stadens färgrika matmarknader, de gamla arabiska kvarteren med sin labyrint av smala gator och gränder inbjuder till strövtåg.

Under dagen bekantar vi oss också med den lilla staden Monreale. I dalen nedanför växer och frodas apelsin-, oliv- och mandelträd. Monrealekatedralen med sina bysantinska mosaiker lämnar oss mållösa, men inte utan mål – på eftermiddagen vänder vi åter till Palermo. Middag på hotellet. Ca 3 mil.

Dag 7 Palermo–Cefalù–Aci Castello/Acireale-området
Frukosten avrundar vår vistelse i Palermo och vi följer kusten österut till pittoreska Cefalù. Cefalù domineras av en väldig klippa, La Rocca, och en ståtlig normandisk katedral, som var tänkt att bli det viktigaste religiösa sätet på Sicilien. Efter ett besök i katedralen upptäcker vi staden till fots. Den medeltida karaktären är på sina håll påtaglig. Vi charmas av Fiskarkvarteren med sina gamla hus längs med hamnen där de små fiskebåtarna ligger för ankar. Ni som sett den prisbelönta filmen “Cinema Paradiso” känner kanske igen er?

Innan vi lämnar Cefalù för östkusten ges det också tillfälle till bad – staden omges av långa stränder med fin sand. I Acireale, där resan tog sin början, sluter vi cirkeln på vår “Sicilienexpedition”. Efter incheckning serveras vi så småningom middag. Ca 27 mil.

Dag 8 Acireale-Catania-flyg hem
En härlig Siciliensejour går mot sitt slut – under dagen lyfter vårt flyg från Catania. Och säkerligen är vi beredda att instämma i den gode Göthes ord: “Italien utan Sicilien ger alls ingen bild i själen; först här finns nyckeln till allt”! Ca 2 mil med buss.

Bra att veta

Recept
Från vår guide Tom har vi fått länkar till efterfrågade recept på mat, som serveras på vår resa till Sicilien. Smaklig måltid hemma i Sverige.

Caponata
Spaghetti från Trapani
Pasta alla Norma
Cannoli
Arancini Siciliani (fyllda risbollar)

Kommentarer

2018

Varierat och bra program med kulturupplevelser från alla epoker varvat med naturupplevelser och vinprovning. Guiden Lina - Fantastiskt bra! Kunnig inom alla områden efter många Sicilienresor , glad och pigg, avspänd och naturlig, flexibel, omtänksam. /Betyg resan 5, guiden 5 / Ulla

Bättre guide finns inte! Lina Pollack var superproffsig! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket välplanerad, intressanta platser att besöka. Guiden Bodil - Stor kännedom om landet, språket. Kan förmedla på ett sakligt och intressant sätt. Mycket serviceinriktad - skapar god stämning genom sitt sätt att kommunicera. Den bästa guide jag kan tänka mig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Siv Karlsson

Väldigt nöjd med resan. Guien Bodil B var jättebra. Informerade om allt möjligt annat under resans gång. Smidig och enkel. Kände att man kunde fråga vad som helst utan att det var besvärligt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anita Larsson

Mkt trevligt och intressant resmål. Bra väder. Guiden Bodil - superkunnig och trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Välorganiserad resa.  Guiden Bodil Braun är mycket bra, kunnig om resmålet, inkluderande, trevlig, ordnar allt till det bästa /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

En skön, varierande och innehållsrik resa.  Kunnig och trevlig guide (Tom) som gjorde resan till ett nöje för alla i gruppen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Johny Karlsson

Tom är i en klass för sig själv, han är djupt kunnig i sina områden. /Betyg resan 4, guiden 5 /Anders Ternström

En välmatad upplevelserik resa. Guiden Tom utomordentligt kompetent och kunnig som också visade stort personligt engagemang och socialt väldigt hjälpsam - Empatisk. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2017

Jag är vanligtvis ingen gruppresenär, men jag tyckte ändå att resan fungerade smidigt, tack vare guiden och deltagarna, det var en ovanligt bra grupp. Guiden Tom - Glad och pigg och villig att tänka lite utanför ramarna o ändra efter omständigheterna. Väl insatt i information kring det mesta på plats. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket nöjd. Fått se och uppleva mycket. Guiden Tom med all sin kunskap gör ju att man får ut så mycket mer av resan. Mycket kunnig och väldigt mån om sina resenärer. /Betyg resan 5, guiden 5 /Martina Holmström

Vi fick uppleva mycket av det mångfacetterade kulturarv som Sicilien präglas av. Se fantastiska naturscener, njuta av mat och vin. Vår underbara guide Tom B är en skicklig berättare, kunnig och påläst om resmålet. Dessutom är han både uppmärksam och hjälpsam så att alla resenärer får en bra upplevelse. /Betyg resan 5, guiden 5 /Annika Lindholm

Att Sicilien hade så mycket att erbjuda, det visst jag inte! Två och halvt tusen års historia och hissande naturupplevelser under 8 dagar. Fantastiskt! Hade allt man kan önska av en reseledare (Bodil B). Lugn, positiv, kunnig, gav oss kunskap i lagom proportioner. Flexibel. Man kunde bara koppla av, njuta och ta in alla upplevelser.Ordande spontanarrangemang, som luncher och pick-nick. Mycket uppskattat. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra upplägg. Guiden Bodil - Mycket bra. Kunnig. Tydlig information. Kände sig omhändertagen /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket nöjd med resan. Bra idé med era whispers! Mkt trevlig och flexibel (Bodil). /Betyg resan 5, guiden 5 /Niklas Kristiansson

Guiden Bodil - Glad och inspirerande! Ordnade och fixade föredömligt! Kunnig! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Guiden Bodil: TOPPEN. Har aldrig upplevt bättre. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Fick verkligen en helhetsbild av Sicilien med dess varierande landskap och sevärdheter. Dessutom god mat, vinprovning och mycket kunnig reseledare (Tom B). Mycket kunnig och bra organisatör med stor rutin. /Betyg resan 5, guiden 5 /Agneta Persson

Som resa och information om Sicilien kan det inte bli mycket bättre. Mycket kunnig (Tom B) och och förmedlade kunskaperna på ett trevligt sätt med lagom distans. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ulf Molitor

Trevligt med erfaren guide (Tom B) som kunde berätta mycket om det italienska kynnet och vardagssituationer förutom historiska kunskaper. /Betyg resan 4, guiden 4 /Anonym

Vi valde resan för att Tom var guide och vi var mycket nöjda. /Betyg resan 5, guiden 5 /Christina Sjöstrand-Streit

Helt suverän (guiden Tom B). Bidrog definitivt till att resan gav mycket. Humoristisk, kunnig och hjälpsam på alla sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Siv Johansson

2016

Min första erfarenhet av dels att resa med Jörns, dels med Sicilien gav mersmak. Vår guide (Tom B) var mycket kunnig, berättade om landets historia, mytologi m.m., ansvarskännande, glad och hjälpsam. Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket kunnig och engagerad (Tom B). Spred kunskap om historia, kultur, natur och sociala livet i Sicilien. Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket bra upplägg, bra att stanna i Catania 3 nätter först och sedan vidare. Så mycket intressant vi fick se varje dag! En toppenresa helt enkelt. Han (guiden Tom) var toppen, mycket kunnig, välorganiserad och mycket trevlig! Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket välplanerad resa, där nästan allt ingick i priset. Mycket kunnig och energisk guide (Ulla D). Ställer upp för alla. Lämnade inget åt slumpen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra upplägg med kompetent och erfaren guide (Ulla D). /Betyg resan 5, guiden 5 /Anders Senestad

Mycket välarrangerad resa till ett jätteintressant,mångkulturellt resmål. Guiden (Ulla D) utomordentligt motiverad, påläst och kunnig. Engagerad,sympatisk och upp- skattad och omtyckt av alla ! /Betyg resan 5, guiden 5 /Richard Hallén

Vår guide Ulla Dieden var mycket kunnig, engagerad, ambitiös och duktig att berätta. Också mycket trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Hans Öhman

Mycket välplanerad och innehållsrik resa. Lagom långa dagar med inplanerade raster och lite fri tid. Utmärkt guide (Tom B). Påläst om det mesta. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2015

Guiden (Tom B) mkt kunnig och delade generöst med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Också omtänksam och mån om att vi alla skulle trivas och få ut det bästa möjliga av resan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Underbar guide (Tom) ! En stjärna! Han är oerhört kunnig och kan tackla folk. Ge honom en eloge! Det finns ju bara superlativ! /Betyg resan 5, guiden 5 /Birgitta Bäckström

Tom var oerhört beläst i alla ämnen som kunde tänkas ha att göra med Sicilien, dessutom var han mycket trevlig som person och hjälpsam i alla sammanhang. /Betyg resan 5, guiden 5 /Erwin Kube

Kunnig, hjälpsam och humoristisk (Tom B). Ovanlig förmåga att tala om saker som fångar ens intresse. /Betyg resan 4, guiden 5 /Ulf Hellman

Mycket bra upplägg och mycket bra information från guiden. Vår guide Ulla D var fantastiskt bra och informativ, hjälpsam och trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Christer Rönnerberg

Ulla D är en beundransvärt duktig guide, som dessutom är skicklig på att hantera uppkommande situationer och folk på ett smidigt sätt. Väldigt påläst och förmedlar kunskaper på ett pedagogiskt sätt! /Betyg resan 5, guiden 5 /Bo Johansson

Påläst, ambitiös, otroligt klok, hjälpsam (Ulla D). Jätteduktig chaufför. /Betyg resan 5, guiden 5 /Susanne Ranert

Förnämligt med whispers och slinga för hörselskadade. Guiden Ulla var helt enorm med sitt kunnande och intresse för Italien och medresenärerna. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ebbe Björkman

Totalt sett, vackert, spännande och på många sätt fantastiskt. Tom (guiden) är kunnig, humoristisk och har en närvaro där jag tror alla deltagare känner sig sedda. En fantastisk och innehållsrik resa på många sätt. Så mycket att det tar ett tag att smälta. /Betyg resan 5, guiden 5 /Cecilia Olausson 

Mycket kunnig, informativ och trevlig guide (Tom B). Mycket innehållsrikt och varierande program. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Tom förmedlar kunskap och känsla för landets kultur, historia och människors vardagsliv. Han skapar en fin gruppgemenskap. Lugnt och behagligt tempo. Många intressanta utflyktsmål och sevärdheter. En heltäckande bild av ön gavs. /Betyg resan 4, guiden 5 /Anonym

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/3Köpenhamn, KastrupSicilien 1 (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Tom Birkeland
415 695:-BokaMer information
24/3Göteborg, LandvetterSicilien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Tom Birkeland
415 695:-BokaMer information
24/3Köpenhamn, KastrupSicilien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Tom Birkeland
615 695:-BokaMer information
24/3Stockholm, ArlandaSicilien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Tom Birkeland
315 695:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/10Göteborg, LandvetterSicilien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 815 695:-BokaMer information
23/10Köpenhamn, KastrupSicilien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 815 695:-BokaMer information
23/10Stockholm, ArlandaSicilien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Tom Birkeland
Mer än 815 695:-BokaMer information

Hotell

Entré Grand Hotel Mosé

Grand Hotel Mosé

Grand Hotel Mosé i Agrigento.
Lobby Astoria Palace Hotel

Hotel Astoria Palace, Palermo

Astoria Palace Hotel är beläget ca 500 m från Palermos hamn och 1,5 km från centrum.

Orizzonte Acireale Hotel, Acireale

Orizzonte Acireale Hotel är beläget några få kilometer utanför Catania...

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo