Sorrento med Ischia långresa, 22 d

Vesuvius. Foto: Kristina Jacobson
Måleriska Positano på Amalfikusten.
Castello Aragonese, Ischia. Foto: www.ischia.it/visitischia.com
Ischia. Foto: www.ischia.it/visitischia.com

Sorrento har med sitt härliga klimat och spetakulära läge på en terrass 50 m ö h i Neapelbukten lockat besökare sedan tidernas begynnelse. Byron, Keats och Goethe är bara några av de storheter som sökte sig hit. På sydsidan av Sorrento-halvön löper den bedårande Amalfikusten, där "vykortsbyar" klänger sig fast på de branta sluttningarna. I fjärran reser sig vulkanen Vesuvius, i havet utanför tronar den romantiska sagoön Capri.

Under tre veckor är dessa vackara omgivningar vårt "hem"! Vi bor 16 nätter på 4-stjärniga Hotel Astoria i Sorrento och avslutar med 5 nätter på vulkanön Ischia. Flera spännande utflykter står på programmet!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Neapel t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc & balkong (16 nätter Sorrento, 5 Ischia)
 • 21 frukostar
 • 21 middagar 
 • Provsmakning limoncello
 • Stadspromenad i Sorrento
 • Stadsrundtur Neapel
 • Inträde till Museo Archeologico Nationale
 • Båtresa Ischia t/r

Tillägg

 • Enkelrum (ej balkong) 5.645 kr
 • Rum med havsutsikt (gäller endast dubbelrum och på Ischia) 600 kr/person
 • Utflykter, se under fliken "Utflykter"
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Neapel. Neapel-Sorrento.
Under dagen landar vi i Neapel, där inhyrd buss väntar. Längs med den omsjungna Neapelbukten tar vi oss vidare söderut till Sorrento och 4-stjärniga Hotel Astoria, vår bas under drygt två veckor. Middag. Ca 6 mil med buss.

Dag 2-16 Sorrento med utflykter
Vårt trivsamma hotell, Hotel Astoria, ligger på en parallellgata till huvudgatan (gågatan) i centrala Sorrento. Alla rum har balkong (men ingen havsutsikt) och fri Wi-Fi. Frukostar och middagar intar vi på hotellet. Under vår vistelse gör vi en gemensam promenad i Sorrento, som pryds av blomstersmyckade piazzor och smala gränder med små butiker och caféer. Vi provar dessutom regionens "flytande guld", den berömda citronlikören Limoncello. Medeltemperaturen dagtid ligger i mars-april på ca 17-19°.

En dag tillägnar vi den kaotiska metropolen Neapel, grundat av de gamla grekerna och förskönat av romarna. Här samsas ståtliga palats och kyrkor med museer fyllda med konstskatter. På Museo Archeologico Nationale, ett av världens viktigaste arkeologiska museer, ser vi bl a en mängd skulpturer och föremål från antiken.Det finns dessutom möjlighet att anmäla sig till spännande utflykter och aktiviteter. Se utflykter.

Dag 17 Sorrento-Neapel-Ischia
Vår härliga vistelse i Sorrento går mot sitt slut och vi tar oss med snabbfärja till Neapel. Härifrån fortsätter vi med en annan färja till den vulkaniska ön Ischia, vars heta källor lockade besökare redan under antiken. Här ska vi bo fem nätter på 4-stjärniga Hotel Le Querce, beläget nära hamnen, med tjusig utsikt över öarna Procida, Vivara och Castello Aragonese. Hotellet har två pooler, spa och alla dubbelrum har balkong. Måltiderna äter vi på hotellet.

Dag 18-21 Ischia - rundtur & avkoppling
En av dagarna görs en guidad rundtur på ön, vars kust varierar mellan stränder och branta kullar. En bro leder över till ön Castello Aragonese, som omges av befästa murar och bl a rymmer ett lustslott, en katedral och ett kloster. Vi strosar i huvudorten Ischia Porto och ser även kurorten Casamicciola Terme, där Ibsen skrev Peer Gynt.

Det ges förstås också tid för bad och avkoppling och det arrangeras även en utflykt till den botaniska trädgården. Se utflykter.

Dag 22 Ischia-Neapel-flyg hem
Efter en härlig långsemester lämnar vi Ischia med hjälp av färjan till Neapel. Mitt på dagen lyfter våra plan från Neapels flygplats.

Utflykter

En stadspromenad och en utflykter ingår i resan - läs mer under Dagsprogram. 

Stadspromenad i Sorrento med vår guide 
Stadsrundtur i Neapel


Utflykterna nedan går att boka till när du gör din bokning. Betalas på plats.

Amalfikusten (heldag, ca 50 €)
Amalfikusten – ”den gudomliga kusten”. Slingrande, natursköna vägar leder ner till pittoreska pastellfärgade byar som Positano, Praiano och Amalfi. Vi njuter av en båttur och besöker Villa Rufalo i Ravello. Tillfälle till bad i havet.

Buffelfarm & Paestum (heldag, ca 80 €)
Vi besöker en buffelfarm där vi lär oss allt som är värt att veta om mozzarella och dess framställning. Guidad rundvisning och provsmakning!

Vår utflykt går därefter vidare till Paestum, "Poseidons stad", som var ett centralt resmål redan för Goethe. Stadens tre imponerande, välbevarade doriska tempel - Heratemplet, Neptunustemplet och Cerestemplet, påminner oss om att södra Italien varit en central del av antikens Grekland. Vi får tillfälle att titta närmre på templen och besöka museet som rymmer en mängd antika föremål från stadens utgrävningar.

Capri (heldag, ca 70 €)
Ackompanjerade av vår guide tar vi färjan ut till Marina Grande på Capri. Den exklusiva ön är känd som ett paradis för njutningslystna och har lockat romerska kejsare, varit klostersäte och tagit emot landsförvisade. Capri är en liten ö - bara 10 kvm, och naturen växlar mellan böljande grönska och blommande ängar, dramatiska klippor och hisnande stup.

Vi besöker Villa San Michele i Anacapri, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe, som bosatte sig på Capri. Bostaden är numera museum och trädgården är som utsikten, magnifik! Efter en stadspromenad i Capri stad återvänder vi på eftermiddagen till fastlandet.

Citron-, apelsin- och vinproducent med måltid (ca 35 €)
Utflykt till en lokal gårdsproducent med fokus på vin, citroner och apelsiner. Vi träffar familjen, utforskar gården och strosar i citron- och apelsinlundar. En typisk italiensk måltid baserad på de lokala delikatesserna avrundar vårt besök. På återresan stannar vi till i gamla stan i Sorrento.

Giardini Ravino, Ischia (halvdag ca 40 €)
Den botaniska trädgården Giardini Ravino, som startades av sjömannen Giuseppe D´Ambra, rymmer en mångfald av sällsynta kaktusar och suckulenter och uppdateras ständigt med nya arter. I trädgården finns även påfåglar, ponnyer och getter. Lokal konst och hantverk ställs ut.

Pompeji (halvdag, ca 40 €)
Ledsagade av en kunnig lokalguide bekantar vi oss med Pompeji, som grundades på 600-talet f.Kr. och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under 6 m pimpsten och aska. Staden upptäcktes på 1500-talet, men först 1748 inleddes seriösa utgrävningar. Inget ont som inte har något gott med sig - under askan frilades en stad som frusits i tiden. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av folkets ”liv och lustar” för 2000 år sedan!

Vinprovning vid Vesuvius (ca 33 €)
Vi besöker en vingård vars druvor skördas på vulkanen! Den vulkaniska jorden har uppskattats sedan urminnes tider och man gör sagolikt goda viner i Lacryma Christi del Vesuvio området. Vinprovning!

 

Karta

Hotell

Hotel Astoria, Sorrento

Hotel Astoria, Sorrento

Hotel Astoria ligger i hjärtat av Sorrentos historiska centrum. Det är ca 500 m att gå från bussen till hotellet...
Hotel Le Querce, Ischia

Hotel Le Querce, Ischia

Hotel Le Querce ligger i hjärtat av Ischia med närhet till hamnen.
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo