Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

St Petersburg, flyg 5 d

Bild: Vinterpalatset. Foto Ingrid Johansson
Bild: Eremitaget. Foto Ingrid Johansson
Bild: Utsikt från Isakskatedralen. Foto Ingrid Johansson
Bild: Utsikt mot Peter Paul-fästningen, Amiralets spira & Vinterpalatset. Foto Ingrid Johansson
Bild: Isakskatedralen. Foto Ingrid Johansson
Pris från:
12 295:-
Dagar:5
Guide, skandinavisktalande lokalguide, whispers, hantering av visum, flyg St Petersburg t/r inkl flygskatt, bussresor i St Petersburg, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (4 nätter i St Petersburg), 4 frukostar, 4 middagar inkl 1 dryck, (varav 1 middag på stan), folkloreafton inkl rysk "champagne” och snittar, guidad rundtur i St Petersburg inkl Isakskatedralen, guidat besök på Eremitaget & Peter-Paulfästningen, guidad utflykt till Pusjkin.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

På ruinerna av en svensk 1600-talsstad vid floden Neva i Finska viken grundade den ryske tsaren Peter den store 1703 en stad. Rysslands ”fönster åt väst” var tanken. Han gav den namnet St. Petersburg efter aposteln Petrus, smyckade den med storslagna byggnader och fyllde den med rikedomar.

Under en innehållsrik resa i österled lär vi känna denna ljusa skönhet och dess många skatter. Isakskatedralen och Eremitaget är två av höjdpunkterna, palatset Peterhof en annan. Ridån är hissad, Sankt Petersburg ligger för våra fötter!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Skandinavisktalande lokalguide i St Petersburg
 • Whispers
 • Hantering av visum
 • Flyg St Petersburg t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i St Petersburg
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter St Petersburg)
 • 4 frukostar
 • 4 middagar inkl 1 dryck (varav 1 middag på stan)
 • Folkloreafton inkl rysk "champagne" och snittar
 • Guidad rundtur i St Petersburg inkl Isakskatedralen
 • Guidat besök på Eremitaget, Peter-Paulfästningen och Peterhof

Tillägg

 • Enkelrum 1.400 kr (27/4), 1.900 kr (24/9)
 • Avbeställningsskydd 600 kr
 • Föreställning på teater ca 950 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Sankt Petersburg
På eftermiddagen beräknas vi landa i Sankt Petersburg, där buss väntar på att ta oss in till centrum. Under vår vistelse bor vi på trevliga Hotel Dostoevsky (avgång 27/4) och Hotel Oktiabrskaya (avgång 24/9) , perfekt belägna i hjärtat av stadens historiska centrum. En gemensam middag avslutar vår första dag på rysk mark.

Dag 2 Stadsrundtur, Eremitaget & teater (tillval)
Uppförandet av Peter-Paulfästningen, där både Dostojevskij och Gorkij har suttit fängslade, blev starten för St Petersburg, som anlades efter västerländska förebilder och med hjälp av inbjudna arkitekter. 500 broar binder samman St. Petersburg, som ligger på ett 40-tal öar.

Ackompanjerade av en skandinavisktalande guide får vi under vår vistelse se och veta mer om staden och dess spännande historia. Vår rundtur tar oss bl a längs den tjusiga paradgatan Nevskij Prospekt och utmed floden Neva, förbi pansarkryssaren Aurora, som markerade starten för Oktoberrevolutionen. Vi slås av klasskillnaderna i detta det nya Ryssland och förundras över den storslagna arkitekturen som gjort St Petersburg till en av vår tids vackraste städer. Vackert pastellfärgade 1700-talsfasader, rikt smyckade kyrkor och palats med ovärderliga konstskatter står i skarp kontrast till stadens bakgator.

Eftermiddagen tillägnar vi ett av världens främsta konstmuseer, Eremitaget, som finns inrymt i Vinterpalatset – det forna ryska tsarresidenset. Vi fängslas av de enorma rikedomar i form av konstverk, statyer, möbler mm som finns samlade här. Michelangelo, van Gogh, Rembrandt, Renoir m fl finns alla representerade! Efter en tidig middag på hotellet finns det möjlighet att följa med och se en föreställning på Mariinskij-teatern eller annan teater beroende på program.

Dag 3 Peterhof & folklore
Vi inleder dagen med en spännande utflykt till tsarens sommarresidens Peterhof, som är listat som världsarv. Efter Peter den stores seger över svenskarna vid Poltava 1709 beslöt han att bygga ett palats vid Finska viken som "anstod den högste av monarker" Och nog lyckades han! Peterhof, som påbörjades 1714 med avsikt att överträffa Versailles, består av ett större och flera mindre palats och fantastiska trädgårdar som är kända för sina otroliga kaskader och fontäner med förgyllda statyer.

På eftermiddagen är vi åter i St Petersburg. Kvällen förgylls med en festlig folkloreafton på Nikolaevskij-palatset, uppfört i mitten av 1800-talet och ursprungligen kejsar Nikolaj I:s sons residens.

Dag 4 Isakskatedralen 
Tillsammans med vår guide besöker vi den väldiga Isakskatedralen med plats för 14000 gudstjänstbesökare. En visning ger oss en uppfattning om katedralens överdådiga interiör och dess väldiga gyllene kupol, som bjuder ett tjusigt panorama över staden.

Eftermiddagen är fri för att upptäcka på egen hand. Passa på att titta in i Uppståndelsekyrkan eller "Kyrkan på blodet", som den även kallas. Med sin färgprakt och sin lökkupoler lämnar den bestående avtryck. Vår guide tipsar om museer, affärer och andra aktiviteter. Måhända njuter Du av en stillsam båttur på Neva? På kvällen intar vi gemensamt en god middag på stan.

Dag 5 Peter-Paulfästningen. Flyg hem från Sankt Petersburg.
Efter frukost beger vi oss till St Petersburgs ”vagga”, Peter-Paulfästningen, som tillkom för att skydda den planerade staden mot attacker från svenskarna. Den förväntade svenska offensiven uteblev förvisso, men utbyggnaden av fästningen fortsatte till år 1740. Området rymmer även den praktfulla Peter-Paulkatedralen, där Peter den Store och flera andra ryska tsarer ligger begravda, samt övergivna fängelsehålor och en populär badstrand.

Innan vi tidig eftermiddag åter tar oss ut mot flygplatsen får vi tillfälle att äta lunch. Sen kväll är vi åter i Sverige.

OBS! Programmet kan ske i annan ordning.

Visum

För resan till St Petersburg hanterar JÖRNS Resor visumansökan hos ryska visumcentralen för hela gruppen.

Vid resa till Ryssland måste passet vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Du måste ha en reseförsäkring. Cirka 3 månader före avresa skickar vi ut ytterligare information.

Pass, försäkringsintyg, visumblankett och foto behöver vi ha senast 5 veckor innan avresa.

Kommentarer

2017

Aldrig långa väntetider. Guiden Lena P - Mycket tillmötesgående och informerade klart o tydligt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Marie-Louise Folkesson

Vi fick se väldigt mycket på kort tid; välplanerat schema, fungerande logistik, man fick känslan av att reseledaren & guiderna hade stenkoll hela tiden. Alla hade stor kunskap och kunde berätta mycket om alla resmål vi besökte. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Effektivt men ändå balanserat utnyttjande av tiden. Guiden Lena P - Bästa tänkbara! Kunnig, trevlig och alltid närvarande och såg till att vi inte tog några risker i trafiken vid i- och urstigning av bussen. De flesta av oss var ju äldre människor så det kändes tryggt. Bevakade noga att personer med dieter fick rätt mat. /Betyg resan 5, guiden 5 /Karl Ivan Hedin

Jättebra program otroligt kunniga, trevliga och bra guider.  Fantastiskt hjälpsam och vänlig (Lena P). /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
24/4Göteborg, LandvetterHotel Dostoevsky, St Petersburg
Guide: Lena Persson
Mer än 812 295:-BokaMer information
24/4Köpenhamn, KastrupHotel Dostoevsky, St Petersburg
Guide: Lena Persson
Mer än 812 295:-BokaMer information
24/4Stockholm, ArlandaHotel Dostoevsky, St Petersburg
Guide: Lena Persson
Mer än 812 295:-BokaMer information
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo