Tyska Rivieran på cykel, 5 d

Holstentor i Lübeck. Foto: Thomas Radbruch
På cykel i Mecklenburg-Vorpommern. Foto: Frank Neuman/Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern
Rast i Heiligendamm. Foto: Frank Neuman/Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern
Hamnen i Hansastaden Wismar. Foto: Thomas Grundner/Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern
Idylliska Wismar. Foto: Thomas Kliem/Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern

Följ med och upplev den tyska Östersjökusten på cykel! Vår färd går mellan de historiska Hansastäderna Lübeck, Wismar och Rostock och anrika bad- och kurorter. Ändlösa sandstränder, klippor, grönskande slätter och skog kantar vår väg.

Vi cyklar i behagligt tempo på cykelstigar och småvägar och pausar med jämna mellanrum för att äta och ta in de vackra vyerna. Vid fint väder badar vi från härliga stränder.

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Väg-, bro- och färjavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt i Lübeck, 2 i Wismar, 1 i Rostock)
 • 4 frukostar
 • 2 luncher (varav 1 picknick)
 • 3 middagar
 • Guidade stadspromenader i Lübeck, Wismar och Rostock
 • Hyra flerväxlad cykel
 • Cykelturer enligt program

Tillägg

 • Enkelrum 1.250 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr
 • Tillägg elcykel 425 kr
 • Extra cykeltur dag 5 75 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Lübeck
Via Själland och Lolland och färjan från Rödby tar vi oss mitt på dagen till ön Fehmarn. Sju resliga torn förkunnar en dryg timme senare att vi närmar oss Lübeck, där vi ska inkvartera oss på flotta Holiday Inn Lübeck. Efter incheckning gör vi en stadspromenad i den idylliska stadskärnan som kantas av idel ädel tegelbebyggelse. Stadsporten Holstenstor, Heiliger-Geist-Hospital, rådhuset och Marienkirche är välkända inslag i stadsbilden, liksom Niederegger, som sedan 1806 försett sötsugna världen över med marsipan. På historiska Schiffergesellschaft från 1537 serveras vi middag. Innan dess har vi även fått tid att strosa på egen hand. Ca 56 mil fr Göteborg & 29 mil fr Malmö.

Dag 2 Lübeck-Wismar på cykel
Efter en stadig frukost är det så dags för första etappen av vår cykelfärd. Vi påbörjar vår cykling ca 2,5 mil utanför Lübeck, strax väster om den vackra halvön Priwall. Efter att ha provat ut våra cyklar ansluter vi till Der Ostsee Radweg, som löper längs med den tyska Östersjökusten. Vi cyklar i behagligt tempo genom Brooker Walds naturreservat och vidare mot Boltenhagen, en av Mecklenburgs äldsta badorter och värd för VM i segling. På lämplig plats intar vi medhavd lunch.

Längs med Wismarbuktens sanddyner närmar vi oss på eftermiddagen den pittoreska hansastaden Wismar, där vi ska bo två nätter på 4-stjärniga Steigenberger Hotel Stadt Hamburg, beläget mitt i den gamla, världsarvsklassade stadskärnan. Alldeles intill står Alter Schwede, ett vackert tegelhus i gotik, uppfört ca 1380, och rådhuset. Under en stadspromenad får vi se och veta mer om Wismar, som i princip var svenskt från 1648 till 1903! Middag. Cykling ca 45 km.

Dag 3 Wismar-Kühlungsborn på cykel
Dagens cykelrutt går till anrika spaorten Kühlungsborn, som etablerades på 1860-talet. Landskapet varierar mellan klippor och kritvita stränder. Vi passerar ön Poel och genom Die Kühlung, ett område som domineras av en skogsbeklädd ås. På någon trevlig restaurang längs med vår färdväg äter vi lunch. I Kühlungsborn lockar en kilometerlång sandstrand till härliga bad och landets längsta strandpromenad, som kantas av hus i klassisk badarkitektur, till fina strövtåg. På eftermiddagen tar oss bussen åter till Wismar, där resten av dagen är "ledig". Cykling ca 40 km.

Dag 4 Kühlungsborn-Rostock på cykel
Med buss återvänder vi efter frukost till Kühlungsborn. Inledningsvis cyklar vi via Heiligendamm, som har Tysklands äldsta havsbad, mot Bad Doberan, en sträcka som också trafikeras av det 100-åriga ångtåget "Molli". Efter ett besök i Bad Doberan cyklar vi åter ut mot kusten. Vi stannar till i "spökskogen" Gespensterwald, vars träd antagit fantasifulla former till följd av exponeringen för havsvindarna, och följer därefter havet till Warnemünde, där vi får tillfälle att äta lunch.

Parallellt med hamninloppet närmar vi oss centrala Rostock och vårt fina hotell, Steigenberger Hotel Sonne. Alldeles runt hörnet ståtar flera av de främsta sevärdheterna; Marienkirche, Steintor och Rådhuset. Efter vila och en stadspromenad äter vi middag. Cykling ca 45 km.

Dag 5 Rostock-Hemorten
Denna dag är fri att njuta av Rostock och/eller bad i Warnemünde. Det finns även möjlighet att göra en cykeltur på den vackra halvön med de tre före detta öarna Fischland, Darss och Zingst. Med 15-färjan från Rostock påbörjar vi hemresan. Ca 36 mil t. Malmö & 63 mil t. Göteborg.

Karta

Hotell

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo