Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Vandringar vid Kaprun - Areitalm, Maiskogel, Grossglockner

Bild: Vandring Maiskogel. Foto Åse Bjurstam
Bild: Får på alpsluttningarna. Foto Åse Bjurstam
Bild: Alpros. Foto Åse Bjurstam
Bild: Mat vid Maiskogel. Foto Åse Bjurstam
Pris från:
16 995:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg München t/r inkl flygskatt, bussresor i Tyskland & Österrike, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (7 nätter i Kaprun), välkomstdrink, 7 frukostar, 1 lunchpaket, 6 middagar (3-rätters gourmet), "afternoon snack" på hotellet, guidade vandringar (inkl liftar), tillgång till uppvärmd utomhuspool samt relaxavdelning med bubbelpool, bio-bastu, finsk bastu och relaxrum på hotellet, Zell am See-Kaprun-kort, båttur på Zeller See, fackelvandring Sigmund-Thun-Klamm, tåg till Krimml Wasserfälle med besök på Nationalparkzentrum Hohe Tauern, Heimatabend i Burg Kaprun, bussutflykt till Grossglockner med vandring.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Grönskande dalgångar med insekters surr över blommande ängar, porlande bäckar och spegelblanka sjöar, alptoppar "draperade i sockervadd" – Österrike är nog som allra vackrast under sommarhalvåret! Mil efter mil av vackra vandringsleder löper genom alplandskapet och skänker storartade naturupplevelser.

Med den pittoreska alpbyn Kaprun som bas kommer vi nära naturen. Vandringar i behagligt tempo och varierad terräng kombineras med utflykter och avkoppling. Dessutom finns det möjlighet till en rad andra aktiviteter, t ex forsränning, ridning och cykling! Gourmetmiddagar sätter extra guldkant på vår tillvaro!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg München t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Tyskland/Österrike
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (7 nätter i Kaprun)
 • Välkomstdrink
 • 7 ekologiska frukostar
 • 1 lunchpaket
 • 6 middagar "3-rätters gourmet"
 • "Afternoon snack" står uppdukat på hotellet varje eftermiddag
 • Guidade vandringar (inkl liftar)
 • Tillgång till uppvärmd utomhuspool på hotellet
 • Relaxavdelning med bubbelpool, bio-bastu, finsk bastu och relaxrum med vattensängar på hotellet
 • Zell am See-Kaprun-kort (rabatt eller fritt inträde till flera sevärdheter)
 • Båttur på Zeller See
 • Fackelvandring Sigmund-Thun-Klamm
 • Tåg till Krimml Wasserfälle med besök på Nationalparkzentrum Hohe Tauern
 • Heimatabend i Burg Kaprun
 • Bussutflykt till Grossglockner med vandring

Tillägg

 • Enkelrum 750 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till München. München-Kaprun
Under dagen anländer vi med flyg till München, där en buss väntar på att ta oss vidare till Österrike. Vårt slutmål Kaprun ligger naturskönt vid foten av bergskedjan Hohen Tauern. Här ska vi bo sju nätter på förnämliga Hotel Sonnblick, där vi även kommer att serveras 3-rätters gourmetmiddagar. Ca 21 mil med buss.

Dag 2-7 Utflykter & vandringar
OBS! Programmet kan ändras pga väderförhållanden.

Med Hotel Sonnblick som bas njuter vi av spännande utflykter och vandringar i det storslagna alplandskapet. Vi har dessutom fri tillgång till hotellets uppvärmda utomhuspool och relax-avdelning med bubbelpool, bastu mm.

Ackompanjerade av en guide gör vi vandringar i varierande terräng och svårighetsgrad - alternativa vägar finns. Med normal grundkondition klarar du dig bra. Pauser görs med jämna mellanrum. Lift/kabinbana ingår. Tänk på att ta med dig lämpliga kängor och vandringsutrustning.

Krimml Wasserfälle, vandring & museum
Med tåg till Mittersill för ett spännande besök på Nationalparkzentrum Hohe Tauern. Därefter åker vi på smalspårig järnväg till Krimml Wasserfälle, Österrikes högsta vattenfall, i vars omgivningar vi ska göra en vandring. På eftermiddagen återvänder vi till Kaprun.

Vandring Mittelstation-Areitalm
Försedda med lunchpaket tar vi lokalbussen till Zell am See och därefter kabinbanan upp till Mittelstation (1320 m.ö.h.). Här påbörjar vi vår vandring, som inledningsvis går runt en reservoar med grandiosa vyer. Vi fortsätter därefter ett stycke uppför Areitalm, till 1400 meters höjd. De med god kondition kan härifrån bege sig ytterligare en bit uppför berget, övriga tar liften ner i dalen.

Åter i Kaprun är eftermiddagen fri att njuta på egen hand. Det finns bl a möjlighet att besöka Kaprun Museum, som ger en bild av bygden och dess historia.

Ledig dag/cykel runt Zeller See (tillägg)
Större delen av denna dag är fri för egna aktiviteter. Under en båttur på Zeller Sees kristallklara vatten tar vi in det vackra alplandskapet. Det finns även möjlighet att göra en cykeltur runt sjön (tillägg) med vanlig cykel eller elcykel.

Vandring Kitzsteinhorn-Maiskogel
Med bergbanan tar vi oss upp till Kitzsteinhorns glaciär på 3029 m höjd, där vi bjuds på ett underbart panorama. Vid Alpincenter, ca 600 m nedanför, påbörjar vi dagens etapp, som går nedför till Maiskogels topp. Vi följer vandringsleden mot Drei-Wallner-Höhe, genom en bergskittel, över grönskande alpängar, och vandrar på bergskammen 1850 m.ö.h. Med jämna mellanrum stannar vi till för att ta in det praktfulla landskapet - dagens sträcka är en av de vackraste i regionen. 

Vandring Grossglockner & fackelvandring
Med buss på sceniska Grossglockner Hochalpenstrasse tar vi oss upp för Grossglockner, Österrikes högsta berg. Här väntar oss vandringsleder med storslagna vyer.

Efter en god middag på hotellet förgylls kvällen med en fackelvandring i ravinen Sigmund-Thun-Klamm. Med vattnet forsande under oss strosar vi på en specialkonstruerad träbrygga genom ravinen. Vandringen avslutas framför lägerelden och därefter tar oss bussen åter till hotellet. Ca 8 mil.

Mooserboden med vandring & Heimatabend
Efter frukost tar vi en shuttle-buss upp till den väldiga vattenreservoaren Mooserboden, belägen på 2000 meters höjd, inramad av alptoppar. Efter denna imponerande syn följer vi "Örtstigen" ner till Fürthermoaralm, där det tillverkas ost och andra specialiteter.

Efter middag tar vi del av traditionell musik och folkdans under en Heimatabend i borgen Burg Kaprun.

Dag 8 Kaprun-München-flyg hem
Dags att ta adjö av Kaprun. Efter frukost sätter vi kurs mot den tyska gränsen. På eftermiddagen lyfter vår plan från München. Ca 21 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Vandringar
Vi rekommenderar att du använder vandrarskor eller vandrarkängor på vandringarna. Det är inget krav, förutom för de mer avancerade turerna, men de kan underlätta det för dig. Ett par vandrarkängor är stabila vilket minskar risken för vrickningar, de gör också att du blir mindre trött i fötterna, vilket kan var en fördel när det är vandringar flera dagar på rad.

Ett par vandringsstavar är ett bra hjälpmedel vid vandring. De avlastar din rygg, dina ben och knän. De hjälper dig att röra dig snabbare och överkroppen tar en större del av bördan då det är höjdskillnader. Vi rekommenderar att du tar med dig hopfällbara stavar som du kan packa ner i ditt incheckade bagage. Vill du ta med dig stavar som inte går att fälla ihop räknas det som ett extra bagage och du får då betala 50 euro/väg. Det beställs och betalas direkt på flygplatsen. Tänk då på att komma i extra god tid.

Tänk på att det kan vara snabba väderväxlingar i Alperna. Det är bra att klä sig lager på lager och att alltid ha med sig regnkläder under vandringarna. Ha gärna med en ryggsäck där du kan förvara extrakläder och vattenflaska.

Övrig utrustning som kan vara bra att ha med sig är en keps eller solhatt, solglasögon, solskyddsmedel och plåster.

Aktiviteter på egen hand

Kanske vill du någon dag hoppa över en vandring eller utflykt för att istället roa dig på egen hand? Kaprun erbjuder ett brett utbud av aktiviteter.

Forsränning på Salzach (ca 44 €). Ca 1,5-2 h på floden. Lämplig även för nybörjare.
Vid porten till de högsta bergen i Österrike, forsar vattnet vilt. På den gröna Salzach, förbi dånande vattenfall Gastein och orörda stränder. Kallt smältvatten skvätter i ansiktet och på händerna, resten av kroppen i varma våtdräkter. Garanterat 1,5-2 tim på floden, adrenalin, action och massor av kul. Du måste vara simkunnig, ha med badkläder och handduk.
www.kaprun-burgi.at/comp1.php?hid=59559&us=6&tplid=7&lang=se&cook_land=1

Ridning med Haflingerhäst (ca 25 €/h). Ridning i små grupper.

Windsurfing (ca 29 € för halvdag)

Cykel och e-cykel (fr 13 € för halvdag)
Se dig omkring i de vackra omgivningarna med cykel eller e-cykel.

Spa (inträde poolområde fr 10 €)

Golf (9 hål fr 45 €, 18 hål fr 79 €)
www.golf-zellamsee.at

Golfclub Zell am See Kaprun
Golfstrasse 25
Tel +43 (6542) 56161, golf@zellamsee-kaprun.at

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/7Göteborg, LandvetterVandringar vid Kaprun (fr Göteborg), 8 d
Guide: Åke Roslund
Mer än 816 995:-BokaMer information
3/7Köpenhamn, KastrupVandringar vid Kaprun (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Åke Roslund
Mer än 816 995:-BokaMer information
3/7Stockholm, ArlandaVandringar vid Kaprun (fr Stockholm), 8 d
Guide: Åke Roslund
816 995:-BokaMer information

Hotell

Hotel Sonnblick, Kaprun

Hotel Sonnblick, Kaprun

Hotel Sonnblick ligger ca 200 m från Kapruns centrum och ca 5 km från sjön Zell am See.

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
24/3Sicilien 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Göteborg), 8 dfrån 15 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo