Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Venedig & Verona, 8 d

Bild: Canal Grande med Santa Maria della Salute.
Bild: Vy från Dogepalatset. Foto Åse Bjurstam
Bild: En av Venedigs kanaler. Foto Åse Bjurstam
Bild: Macarones. Foto Åse Bjurstam
Bild: Hav av chili. Foto Åse Bjurstam
Bild: Glaskonst Murano. Foto Åse Bjurstam
Bild: Trafik på kanalen. Foto Åse Bjurstam
Bild: Taxibåt i Venedig. Foto Åse Bjurstam
Bild: Villa Rotonda.
Bild: Sirmione vid Gardasjön. Foto Fototeca ENIT
 
Status:
Fullt

Kanalernas och gondolernas Venedig – unikt och romantiskt, en klenod där tiden tycks stå stilla. Förföriska, uråldriga Verona – Romeo & Julias stad. Palladios storslagna Vincenza. Tre fantastiska städer, tre världsarv. Och en del av den välmående Veneto-regionen, som sträcker sig från Dolomiterna i norr till Venedigs laguner i söder. I Veneto ligger också den undersköna Gardasjön och Valpolicella, ett av Italiens bästa vindistrikt. Detta är vår scen!

Som extra guldkant kan vi erbjuda biljetter till operan "Carmen" på Veronas romerska Arena!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Verona & från Venedig inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (4 nätter i Verona, 3 i Villalta di Gazzo Padovano)
 • 7 frukostar
 • 2 luncher inkl vin (dag 2 & 4)
 • 4 middagar inkl vin
 • Vinprovning (5 viner)
 • Utflykt till Vicenza, Gardasjön, Venedig & Padova
 • Stadsrundtur i Verona & Venedig
 • Båttur på Gardasjön
 • Båtturer Venedig
 • Inträde till Teatro Olimpico, Villa La Rotonda, Casa di Giulietta, Dogepalatset, Capella degli Scrovegni

Tillägg

 • Enkelrum 2.545 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr
 • Operabiljett Carmen: Numrerad sittplats med stol ca 1.550 kr, Onumrerad sittplats på stentrappan ca 300 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Verona
Med flyg kommer vi till Verona, där buss väntar på att ta oss till 4-stjärniga Hotel Leopardi, som är utrustat med Spa. Här vi ska bo fyra nätter och även inta kvällens middag. Ca 2 mil med buss.

Dag 2 Verona
Efter frukost bekantar vi oss med Verona, operans förlovade stad. Till fots utforskar vi den historiska stadskärnan med dess trånga gränder och vackra torg. Här ryms en mängd magnifika romerska ruiner liksom flera ståtliga palats byggda men den lokala rosa kalkstenen rosso di Verona. Hjärtat är det livliga, 2000-åriga torget Piazza delle Erbe, ursprungligen platsen för ett romerskt forum. Vid Casa di Giulietta påminns vi om Shakespeares tragiska kärlekshistoria om Romeo och Julia, som utspelade sig i här i Verona. Vi ser den berömda balkongen och besöker även huset. Efter en gemensam lunch är eftermiddagen fri för egna strövtåg. Middag på egen hand.

Vid 21-tiden väntar så en av resans verkliga höjdpunkter, Bizets hyllade opera "Carmen" (tillägg), som ges på Arenan, Veronas främsta monument. Denna världens tredje största romerska amfiteater fullbordades år 30 e.Kr! Sedan drygt 100 år framförs här under sommaren operaföreställningar av yppersta klass. Efter midnatt beger vi oss åter till hotellet.

Dag 3 "Ledig" dag i Verona
Även denna dag tillägnar vi Verona, men idag får vi tillfälle att uppleva den vackra staden på egen hand. Botanisera bland marknadsstånden på Piazza delle Erbe och strosa i den underbara renässansträdgården Giardino Giusti, anlagd 1580. Ta del av det arkeologiska museets omfattande utställningar och de fantastiska konstsamlingarna i borgen Castelvecchio, som den hårdföre och föga uppskattade härskaren Cangrande II lät uppföra på 1300-talets mitt. Utbudet är stort, valet fritt! Middag på egen hand.

Dag 4 Utflykt Gardasjön & Valpolicella
I centrum för vår uppmärksamhet i dag står den bedårande Gardasjön, Italiens största sjö. Vi beger oss till sjöns vänstra strand och idylliska Gardone Riviera, känd för sin botaniska trädgård och för den excentriske poeten Gabriele d'Annunzios art deco-hus. Härifrån ska vi njuta av en båttur till Malcesine på ostsidan. Från vattnet har vi en fantastisk utsikt över de omkringliggande bergen som här och var pryds av prunkande trädgårdar och ståtliga villor. Konturerna av borgen Castello Scaligero, som höjer sig över Malcesines medeltida gränder, skvallrar om att vi närmar oss vårt mål.

Åter på land har vi tid att äta lunch och ta en promenad och sätter därefter kurs mot Valpolicella, en av Italiens absolut främsta vinregioner. På en vingård ska vi prova ett antal utsökta viner. Ca 16 mil.

Dag 5 Verona-Vicenza-Villalta di Gazzo Padovano
Vi lämnar efter frukost Verona och kommer på förmiddagen till Vicenza, Palladios storslagna stad. Andrea Palladio, född i Padova 1508, var sin tids främste arkitekt och upphov till den s k palladianismen. Under en guidad stadspromenad ser vi flera av de magnifika palats och villor han byggde för Vicenzas välbärgade. Vi besöker Teatro Olimpico, Europas äldsta återstående inomhusteater och Palladios sista verk, fullbordat av hans elev Vincenzo Scamozzi. På Piazza dei Signori ståtar det praktfulla medeltida rådhuset "Basilica" med kolonnader ritade av Palladio.

Vi får tillfälle att äta lunch och besöker därefter Villa La Rotonda - den mest berömda av arkitektens alla villor, belägen på en kulle strax utanför centrum. Dess centrala kupol sägs vara inspirerad av Pantheon. På 4-stjärniga Villa Tacchi i Villalta di Gazzo Padovano, en dryg mil utanför Vicenza, ska vi bo de kommande tre nätterna. Vårt hotell, som ryms i en "villa" från 1600-talets slut, ligger i en grönskande park och är utrustat med utomhuspool.  Middag på hotellet. Ca 7 mil.

Dag 6 Utflykt till Venedig
Efter frukost lägger vi Venedig för våra fötter! Och liksom Marco Polo anländer vi sjövägen. På de små sandholmarna som på 400-talet varit en tillfällig tillflyktsort undan Attilas hunner växte staden fram. Eleganta palats influerade av österländsk arkitektur och kyrkor fyllda med konstskatter – Venedig innebär överdåd! På de många kanalerna regerar gondoljärerna.

Med utgångspunkt från den pampiga Markusplatsen visar oss en lokalguide höjdpunkterna. Skyddade av arkader ståtar här den storslagna Markuskyrkan och Dogepalatset; där dogen, den högste ämbetsmannen, residerade fram tills Napoleons invasion 1797 då ämbetet avskaffades. Suckarnas bro förbinder palatset med fängelset, varifrån kvinnotjusaren Casanova lyckades fly. Efter besök i kyrkan och palatset är eftermiddagen fri för egna strövtåg. Kanske kostar du på dig en romantisk gondoltur? Middag på hotellet. Ca 14 mil.

Dag 7 Utflykt till Padova
Dagens utflykt går till den gamla lärdomsstaden Padova, på vars universitet – ett av världens äldsta – Galileo undervisade. Vi inleder med ett besök i Scrovegni-kapellet, som är smyckat med fantastiska fresker av Giotti, och därefter görs en guidad stadspromenad.

Bättre orienterade får vi tillfälle att äta lunch och upptäcka på egen hand. Den exotiska kyrkan "Il Santo", populärt mål för pilgrimer, universitetets historiska huvudbyggnad Palazzo del Bo, och den botaniska trädgården – Europas äldsta, är några av institutionerna i denna vackra stad. På kvällen kommer vi åter till hotellet. Middag. Ca 6,5 mil.

Dag 8 Villalta di Gazzo Padovano - Venedig - flyg hem
Vi hinner njuta lite till av Italien innan det är dags att lämna Villalta di Gazzo Padovano och bege oss till Venedigs flygplats. Ca 7 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Kommentarer

2018

Fantastiskt härlig resa. Fick se mycket jag annars inte hade hittat själv. Trevliga medresenärar. Bra chaufför o buss! Ulla Dieden som vanligt mycket påläst och bra! /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva

Varierat program, omväxlande och lärorikt. Guiden Ulla - Lyhörd för våra synpunkter, kunnig och med stor bredd i kunskaperna. /Betyg resan 5, guiden 5 /Christina

2016

Kommentar-pdf

En fantastisk resa, rekommenderas varmt! Guiden Outstanding! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

En fantastisk guide. Hon var som ett uppslagsverk. Mycket givande. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

(Guiden Ulla D) Mycket energi och omtanke om alla. Väldigt påläst och väl förberedd! /Betyg resan 5, guiden 5 /Annika Khalif

Mycket bra, nitisk och kunnig (guiden Ulla D). /Betyg resan 5, guiden 5 /Betyg 5, guiden 5 /Christer Borgenstierna

Guiden Ulla Dieden var helt suverän. Glad, hjälpsam och mycket kunnig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ingela Simonsen

2015

Vi fick reda på otroligt mycket. Mycket kunnig och organiserad (Ulla D). Mycket trevligt att få telefonsamtal från Ulla dagarna innan resan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Karta

Hotell

Hotel Leopardi, Verona

Hotel Leopardi, Verona

Hotel Leopardi i Verona.
Hotel Villa Tacchi, Villalta di Gazzo PD

Hotel Villa Tacchi, Villalta di Gazzo PD

Hotel Villa Tacchi , Villalta di Gazzo Padovano uppfördes under 1600-talet.

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
24/3Sicilien 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Göteborg), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Stockholm), 8 dfrån 15 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo