Skip to main content

Wien i vårskrud med Icakuriren, 4 d

Schönbrunn. Foto Österrikiska Turistbyrån

Sachertårta. Foto Österrikiska Turistbyrån

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Wien inspirererade Mozart, Beethoven, Schubert och Strauss-familjen till oanade höjder. De i sin tur förseglade Wiens status som valsernas- och operetternas stad, musikens huvudstad. Praktfulla slott som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument, påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga Habsburgska riket.

På vår resa summerar vi det bästa av staden. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachau-dalen är några av ingredienserna. Mozarts berömda opera Trollflöjten på Volksoper fulländar upplevelsen!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Flyg till Wien t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Wien
 • Logi i dubbelrum med dusch/wc (3 nätter i Wien)
 • Guide
 • Whispers
 • 3 frukostar
 • 2 middagar (dag 1 & 2)
 • Guidad stadsrundtur i Wien
 • Biljett till operan Trollflöjten på Volksoper
 • Inträde Schönbrunn & Spanska ridskolan (morgonträning)
 • Utflykt i Wachau-dalen med båttur på Donau (Krems-Melk)
 • En vinprovning (4-5 viner)
 • Representant från Icakuriren (vid minst 25 deltagare)

Tillägg

 • Enkelrum 1.495 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Wien. Stadsrundtur med buss.
Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt 4-stjärniga hotell, Hotel Ananas. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg; habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stephansdom, och Schönbrunn; den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats är bara några av sevärdheterna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern ”Den tredje mannen”, och fantasieggande Hundertwasserhaus, andra. En del möter vi under rundturen, en del får vi tillfälle att se på egen hand.

Eftermiddagen är fri att efter eget tycke och smak bese Wien. Kanske tar du in stadens skönhet från en hästdroska, en s k fiaker? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Middag på hotellet.

Dag 2 Spanska ridskolan & Volksoper
Dagen inleds med ett besök på den världsberömda Spanska ridskolan, där man sedan 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får vara med under de vita Lipizzanerhästarnas morgonträning, som sker till musik – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren.

Vi gör även en guidad stadspromenad och får därefter lite tid på egen hand. Tidig kväll äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang och vi beger oss därefter till Volksoper för att njuta av den berömda operan Trollflöjten med musik av Wolfgang Amadeus Mozart och libretto av Emanuel Schikaneder.

Dag 3 Donaukryss Krems-Melk
Idag lämnar vi för en stund Wien för dess vackra omgivningar! Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduktionen i Wachaudalen. Härifrån ska vi njuta av en seglats ”an der schönen blauen Donau”!

I sakta mak  glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terrasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rickard Lejonhjärta satt fången, och Spitz passerar revy. Vi seglar söderut, motströms mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse.

Under en gemensam promenad ser vi mer av Melk innan vi åter beger oss mot Wien, för att besöka vi en vinkällare med vinprovning. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4 Schönbrunn. Flyg hem från Wien
Efter frukost beger vi oss med tunnelbana till Schönbrunn, där vi försedda med audioguider får se flera av de pampiga salarna och även slottsparken. På slottet har berömdheter som t ex kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, liksom kronprins Franz Ferdinand, vars avrättning blev starten till 1:a världskriget. Det var också här Mozart, som sexåring hade sin första konsert i Wien.

Våra flyg avgår först på eftermiddagen/kvällen varför vi även denna dag får lite egen tid att ta del av Wiens rika utbud!

Resekalender

21/9Kullabygden i skördetid med Arilds vingård, 1dfrån 1 165:-
21/9Hamburg med Elbphilharmonie (m Sydsvenskan-HD), 3 dfrån 6 195:-
21/9Kroatien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 995:-
21/9Kroatien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 995:-
21/9Kroatien (fr Göteborg), 8 dfrån 17 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo