Skip to main content

Hitta äventyret runt hörnet – 4 skäl till varför en bussresa i Sverige är bäst!

Ett litet steg ombord - ett stort kliv rätt ut i äventyret! En bussresa Sverige runt är något alldeles speciellt och inte bara för att du gör planeten en stor tjänst genom att välja vårt avlånga lands säregna smultronställen istället för att åka över ån efter vatten för mer exotiska motsvarigheter.

Se till att packa ner ett öppet sinne och en stor dos nyfikenhet i bagaget, innan du styr kosan mot Höga Kustens dramatiska landskap, Österlens vinfestivaler, Skånes kinesiska tempel eller midsommartraditionernas mecka i Dalarna. Och glöm inte att välja bussresor inom Sverige som är skräddarsydda efter upplevelser som ger genuint unika minnen med riktiga guider som kan resmålen som sin egen ficka.

Här är de fyra främsta skälen till varför en resa med buss i Sverige borde ligga i toppen på just din bucket list: 

1. Res med buss genom Sverige och gör både själen och planeten en tjänst

Att resa bygger broar mellan människor och gör oss alla till bättre världsmedborgare. Det går att resa både njutningsfullt och ansvarsfullt idag, särskilt om vi väljer att resa tillsammans med de mer miljövänliga och energieffektiva alternativ som finns.

Välj ett resebolag som har både miljön och människors bästa för ögonen och erbjuder bussar som drivs av fossilfritt bränsle under resans gång så minskar du klimatavtrycket ytterligare. Många researrangörer klimatkompenserar även på andra sätt och följer du med oss på Jörns hjälper du också till att rädda 2 000 kvm regnskog i ett helt år tack vare vårt samarbete med norska Regnskogsfondet. 

2. På en bussresa Sverige runt är vägen dit inte målet utan meningen

När du reser på en guidad äventyrsresa med buss genom Sverige börjar upplevelserna i samma ögonblick som du kliver ombord. Med buss är du alltid bokstavligen lite närmare nästa äventyr och själva resan är allt annat än en transportsträcka då du har fullt upp med att ta in alla intryck samtidigt som bussen rör sig genom ett ständigt föränderligt landskap.

En buss kan dessutom stanna till nästan varsomhelst och du kliver rätt ut i ett nytt äventyr varje gång. Ofta leder de mer oväntade stoppen längs vägen till upplevelser som i efterhand visar sig bli resans mest minnesvärda. 

3. Det blir inte mycket bekvämare än att resa med buss

När du reser med buss genom Sverige slipper du långa flygresor, den utdragna väntan i transithallar, bagageband som aldrig verkar få fram din väska i tid och inte minst den där sista tröttsamma färden till hotellet.

Med buss är allt praktiskt redan ordnat, bagaget ligger nära till hands och du behöver bara slå dig ner i sätet, luta dig lugnt tillbaka och fokusera på att knyta nya vänskapsband och ta in världen som passerar revy utanför fönstret. 

4. En bussresa ger både minnen och vänner för livet

Det ligger något helt ovärderligt i att resa tillsammans med likasinnade! På någon av alla bussresor i Sverige lär du snart känna dina medresenärer på sätt som inte är möjliga under varken middagsbjudningen med nya grannarna eller på charterflyget till solen. Att resa tillsammans med buss skapar en unik sammanhållning med riktigt sammansvetsande erfarenheter.

Den gemenskap som uppstår ombord är inte långt från en familjs när ni upptäcker nya smultronställen i Sverige ihop samtidigt som du fyller på din kunskapsbank med allt från svensk konst- och kulturhistoria till musik. När resan är slut och det är dags att kliva av har du garanterat fått minst ett par nya vänner för livet. 

Costa Smeralda
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 4this is a picture of the number 3this is a picture of the number 2