Guider

JÖRNS - RESOR med GUIDE

JÖRNS är researrangören som värnar om detaljerna och som därigenom får en riktigt bra helhet. Våra guider är vår stolthet som ger JÖRNS dess proffsiga profil. Våra guider är personliga, pålästa och peppade för sina uppdrag. På våra flygresor möter guiden upp på destinationen.

Vi presenterar här ett antal av våra guider som reser återkommande för oss. Klicka på namnet så kan du läsa mer om guiden och också se vilka resor, som guiden är inbokad på. 

Vi utbildar våra guider i hjärt-lungräddning (HLR) vartannat år (se bilder länk HLR ovan).

Ibland händer saker som man inte styr över och därför måste vi reservera oss för att ändringar kan ske av inbokade guider. Sker det byte av guide kommer vi att ändra informationen på vår hemsida.

Agneta Sporsén

Andreas Coniavitis

Anna Palm

Bente Ekfeldt

Bodil Braun

Carina Palm

Elisabeth Magnusson

Eva Bruce

Ewa Basilewsky

Gunnel Svensson

Helena Moll

Ingrid Johansson

Jonas Håkansson

Karin Delvert Bester

Karin Erlandsson

Lena Persson

Lillian Zacharoff

Lina Pollack

Lis Helgesson

Madeleine Persson

Margaretha Körner

Marianne Andersson

Martin Törnebohm

Tom Birkeland

Ulla Dieden

Åke Roslund

 

HLR

Agneta Sporsén

Pensionerad lärare och rektor med stor erfarenhet av Europas länder - språk, historia, kultur och musik. Favoritland Norge, men Andalusien kommer stort. Läs mer »

Andreas Coniavitis

 Jag har arbetat som auktoriserad guide i 35 år, både i Grekland med skandinaviska grupper och med grekiska grupper i Skandinavien, Ryssland, Turkiet och hela Balkan. Jag älskar mitt jobb. Jag får möjligheten att ständigt träffa nya människor, vilket är mycket givande och dessutom får ....Läs mer »

Anna Palm

Jag har en förkärlek till det franska språket, och Provence och Rivieran ligger mig särskilt varmt om hjärtat som resmål. Irland är en annan favorit, ett land där jag både bott och guidat. Jag tycker även om att resa i Sverige, där det finns många resmål med spännande kultur ....Läs mer »

Bente Ekfeldt

I bland får jag frågan från tidigare gäster och från vänner: Bente, du som har varit reseledare så många år och rest i så många länder, tröttnar du aldrig..? Och då är jag glad att kunna svara, nej jag älskar mitt arbete och mina resor ute i Europa och i Norden. ....Läs mer »

Bodil Braun

Jag har alltid älskat att resa. Det har funnits som en röd tråd genom livet. Studietiden på universitetet i Florens bidrog till att jag fastnade speciellt för Italien. När jag läste juridik blev det semesterresor med bil i Europa, och när jag senare blev egen företagare arbetade jag med Italien och då ....Läs mer »

Carina Palm

I mitt jobb som reseledare har jag förmånen att få se och uppleva många olika platser, städer och länder runt om i Europa. I ena stunden befinner jag mig bland lufttorkade skinkor i Andalusien för att på nästa resa guida bland de småländska glasbruken… Vart än resan går finns ....Läs mer »

Elisabeth Magnusson

Att resa ger glädje och delad glädje är dubbel glädje. Välkomna att dela glädjen på en resa tillsammans med mig!  Läs mer »

Ewa Basilewsky

Jag har varit guide i hela mitt liv, ända från tonårens stadsvandringar i Simrishamn. Det är fortfarande det roligaste jag vet. När jag började med utlandet var det Paris och Frankrike som gällde, senare “resten av Europa”. Med åren har det även blivit resor till andra delar av världen. ....Läs mer »

Gunnel Svensson

Jag började på 80-talet med resor till Holland och nu åker jag gärna till de flesta länder i Europa - gärna tysktalande. För mig är möten och gemenskapen i bussen lika viktig som upplevelser på plats.  Läs mer »

Helena Moll

Jag är konsthistoriker och har även lång erfarenhet som lärare i grundskolan. Har alltid arbetat med kommunikation och möten i olika former. Några år som flygvärdinna väckte reslusten för alltid. Mitt stora intresse är natur, konst och arkitektur. Därför uppskattar jag konstens stora ....Läs mer »

Ingrid Johansson

Jag har lång erfarenhet som reseledare med stora delar av världen som arbetsfält. Jag började redan under studieåren och har sedan kombinerat reseledaryrket med mitt ordinarie arbete som interiörarkitekt. Som pensionär tenderar resorna nu att ta överhand. När jag inte är bortrest är jag lokalguide ....Läs mer »

Jonas Håkansson

Jag har arbetat som reseledare sedan 1991 och har gjort många olika sorters resor med varierat innehåll. Att resa är ett sätt inspireras, uppleva och lära. För mig finns det inget bättre än att koppla historiska kunskaper med roliga reseupplevelser. Reser man dessutom med andra människor så får ....Läs mer »

Karin Delvert Bester

Karin Delvert Bester har ett genuint intresse för människor och kultur. Hon har de senaste 15 åren bott och arbetat i Sydafrika. Det mesta har varit inom resebranschen, som Karin älskar och därför utbildade sig till auktoriserad turistguide för några år sedan. Karin älskar Sydafrika och känner ....Läs mer »

Karin Erlandsson

Karin har arbetat som reseledare sedan 1980-talets början och har ett brinnande intresse och stort engagemang för guideyrket. Karin har rest på många resmål i Europa. ”Jag tycker det är inspirerande att inspirera gäster på ett informativt sätt, men i kombination med en stor portion humor”! ....Läs mer »

Lena Persson

Lena reser till många destinationer i Europa och gärna till Frankrike, Ryssland och Spanien. Vin är ett stort intresse och Lena är aktiv Munskänk.Läs mer »

Lillian Zacharoff

Jag har rest mycket i Sverige, Norge och Danmark. Att möta människor, ge service och bidraga till en bra resa tycker jag är stimulerande. Det är trevligt och roligt att resa och uppleva saker tillsammans.Läs mer »

Lina Pollack

En bra resa är en upptäcktsfärd där man lär känna nya människor, platser och kulturer. Man får med sig nya kunskaper och upplevelser hem och man minns samvaron och skratten när man tittar på bilderna länge efteråt. Till vardags är jag språklärare med förkärlek ....Läs mer »

Lis Helgesson

Språkkunnig reseentusiast som varit bosatt i ett antal av Europas länder. Därför älskar jag att förmedla fakta om främmande kulturer, historia och ländernas flora och fauna. Jag reser lika gärna i vårt vackra Sverige som ut i världen!Läs mer »

Madeleine Persson

Har erfarenheter som reseledare från de flesta av Europas länder och delvis från USA och Canada. Dessutom haft nöjet att de senaste åren få vara reseledare till Dubai. Redan för den trevlige Jörn Nilsen, Jörns resors grundare, fick jag reseledareuppdrag ca 1980. Därmed är jag numera den reseledare ....Läs mer »

Margaretha Körner

Margaretha reser på många destinationer i Europa. Hon är guide på långresorna till Spanien men också på dagsturer i Sverige. Margaretha är intresserad av musik, historia, kultur i de länder hon besöker - arkitektur, konst, språk, blommor. Hon har bott flera år utomlands. ....Läs mer »

Marianne Andersson

Det är en stor förmån att få arbeta som guide och reseledare på JÖRNs, var helst det bär. Italien, Tyskland, Schweiz, Kroatien, Tjeckien, Skottland - eller Österlen, varje resa är unik och skapad med omsorg. Att få uppleva natur, kultur, historia och god mat blandad med trivsam gemenskap är ....Läs mer »

Martin Törnebohm

Efter att under många år ha arbetat internationellt och tillbringat mycket tid framför allt i tysktalande Europa är det väldigt roligt att arbeta som guide. Jag har ett mycket stort intresse för europeisk kulturhistoria, inte minst musik och konst, och jag älskar att lära nytt och förmedla kunskaper ....Läs mer »

Tom Birkeland

Tom har rest på när sagt alla möjliga resmål i Europa genom över 30 år. Han tröttnar aldrig på att dela kunskaper och insikt upparbetat genom åren. Med en förkärlek för historia, botanik och matkultur träffas han oftast på våra resor till Italien, Spanien och Storbritannien. ....Läs mer »

Ulla Dieden

Jag älskar att resa! Det har jag gjort i 42 år alltsedan jag började som flygvärdinna på SAS 1970. Efter 8 år i luften övergick jag i marktjänst på SAS. Sedan 6 år är jag reseledare. Jag ser fram emot varje resa. Varje resa är ett nytt spännande äventyr! Mina favoritresmål ....Läs mer »

Åke Roslund

Arbetet som guide är ett stort intresse vid sidan om mitt ordinarie arbete som skolledare. Jag har arbetat som guide för Jörns sedan 1991. Min erfarenhet omfattar resmål i hela Europa, på senare år har dock Tyskland kommit att ta allt mera utrymme i min säsongsplanering. Min utbildning till ämneslärare ....Läs mer »
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Regnskogfondet logo
  • SRF logo