Skip to main content

Trygghet - extra viktigt under Covid-19

Res tryggt med oss!

Din trygghet är viktig för oss!

Vi har över 50 års erfarenhet av resor och för oss är det viktigt att du känner dig trygg och väl omhändertagen när du reser med Jörns. Vi har kunnig personal på vårt kontor som hjälper dig med alla frågor du har i samband med din resa. Under resans gång har vi en erfaren guide, som tar hand om dig och övriga resenärer. Jörns Resor följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, UD:s rekommendationer och ev rekommendationer på resmålet. Vi arrangerar inga resor till länder som UD avråder att resa till. Vi vill att du ska känna att du är i trygga händer när du reser med oss!

Resegarantilagen

Jörns har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Det innebär att du som resenär har ett ekonomiskt skydd om din resa blir inställd eller avbruten på grund av att din researrangör blivit insovlent. På Kammarkollegiets hemsida visas de företag som ställt resegaranti. 

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar alla resenärer att ha ett avbeställningsskydd, som ger ersättning om du eller ditt resesällskap blir sjuk före avresa och måste avboka resan. I vissa hemförsärkingar och kortförsäkringar ingår avbeställningsskydd. Hör med ditt försäkringsbolag eller kortföretag vad som gäller. Ta reda på att ditt skydd även gäller Covid-19. Det finns möjlighet att köpa avbeställningsskydd via oss i samband med din bokning (som gäller vid sjukdom i Covid-19), läs mer här!   

Reseförsäkring

Kom ihåg att kontrollera att du har en fullgod försärking som täcker sjukvård, hemtransport mm om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka under resan. Se över din försäkringsskydd så att det inte finns några undantag för pandemier och covid-19. De flesta hemförsäkringar har ett visst skydd upp till 45 dagar. Du kan komplettera din hemförsäkring eller teckna en heltäckande försäkring via vår samarbetspartner Gouda, läs mer här! 

Öppet köp!

I dessa covid-tider är det svårt att planera sitt resande. För att du ska känna dig trygg med att boka din resa, erbjuder vi nu öppet köp på våra resor fram till 31 maj! Läs mer här!

Stolta medlemmar

Jörns är medlemmar i branschföreningarna:

Att vi är medlemmar i branschföreningar är en kvalitetsstämpel som ger dig trygghet i att Jörns är en seriös researrangör som verkar för branschens bästa. 

Mer information

Nedan kan du läsa några av de vanligaste frågorna vi får. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, vänligen kontakta oss via info@jorns.se eller ring till oss på 0770 - 787 000.

 • Vågar jag boka en resa?

  Än så länge är det lite tidigt att säga vilka reseråd och eventuella restriktioner som kommer att gälla framöver. För att du ska känna dig trygg med att boka en resa erbjuder vi just nu öppet köp till och med 31 maj. Läs mer här! 

 • Måste man vaccinera sig mot covid-19 för att kunna resa med Jörns?

  Vi följer utvecklingen löpande och vi följer som alltid myndigheternas rekommendationer både här hemma och dit vi reser. Än så länge är det lite tidigt att säga vilka reseråd som kommer att gälla för varje resa. Vi informerar berörda resenärer om vad som kommer att gälla närmare avresa. 

 • Vad händer om jag inte hunnit vaccinera mig innan min inbokade resa?

  Just nu är det lite tidigt för att svara på hur det kommer att bli och vilka krav länder kommer att ställa, men troligt är att ett negativt testresutlat från PCR-test kan vara en möjlighet vid inresa. Närmare avresa kommer vi att informera berörda resenärer vad som gäller.

 • Kommer min resa genomföras?

  UD (utrikesdepartementet) har bl a till uppgift att bestämma vart det är säkert att resa. Så länge inte UD avråder från resa till en region som du är inbokad till, är grundregeln att vi planerar att genomföra resan. Vi följer noggrant UDs rekommendationer och länders restriktioner. Skulle det vara så att UD avråder från resor till den destination du ska resa till, kommer resan ställas in.

 • Vad händer om min resa ställs in?

  Om din resa ställs in så kommer vi informera dig om detta så fort beslutet tagits. Du kommer då få välja om du vill få tillbaka pengarna eller om du hellre vill boka om till en annan resa. Vi följer alltid paketreselagen.

 • Vilka åtgärder har ni vidtagit för en trygg resa?

  Under våra resor kommer vi följa de rekommendationer och restriktioner som finns för aktuell destination. Det är därför svårt att ge ett generellt svar, då olika destinationer kan ha olika bestämmelser. Information om vad som gäller under just din resa kommer skickas ut till dig innan avresa. 

Costa Smeralda
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 9this is a picture of the number 5this is a picture of the number 3this is a picture of the number 3