Costa Tropical - jul- & nyårsfirande, 15 d

Strandpromenaden i Almuñécar. Foto: Gunilla Hedin.
Apor i Gibraltar. Foto: Gunilla Hedin
Alhambra. Foto: Gunilla Hedin
Vy från Alhambra. Foto: Gunilla Hedin
Inne i Alhambra. Foto: Gunilla Hedin
Läckerheter från havet. Foto: Gunilla Hedin
Almuñécar. Foto Gunilla Hedin
Poserande apor på Gibraltarklippan. Foto: Gunilla Hedin
Takterrassen på Hotel Helios. Foto: Gunilla Hedin
Färgglad keramik på marknaden i Almuñécar. Foto: Gunilla Hedin
Läcker Paella serverades på Hotel Helios. Foto: Gunilla Hedin
Typisk andalusisk gatuskylt i Salobreña. Foto: Gunilla Hedin
Växtlighet i Almuñécar. Foto: Gunilla Hedin
Vy från vårt hotell, Helios. Foto: Peter Olséni

Under snart 15 år har JÖRNS förgyllt vinterhalvåret med långresor till pittoreska Almuñécar på Costa Tropical, den spanska sydkusten. På allmän begäran arrangerar vi sedan några år även en jul- och nyårsresa dit. Precis som vanligt bor vi på populära Hotel Helios. Fly den bistra svenska vintern och låt dig omfamnas av Andalusiens ljumma vindar! Vi njuter av behagliga temperaturer, sköna promenader, utflykter och inte minst, ett trivsamt julfirande och ett festligt avslut på året!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Flyg Málaga t/r inkl flygskatt 
 • Bussresor i Spanien 
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (14 nätter i Almuñécar) 
 • 14 frukostar 
 • 12 buffémiddagar med husets vin 
 • 1 trerätters middag julafton 
 • 1 trerätters lunch juldagen
 • 1 galamiddag med dans och dryck (nyårsafton)
 • Bergspromenader 
 • Stadspromenad i Almuñécar
 • Utflykter Málaga, Motril med romfabrik och olivoljemuseum, Fuengirola med Svenska kyrkan, Mijas & buddisthelgedom
 • Inträde till buddisthelgedomen, olivoljemuseum och romfabrik
 • Kaffe med dopp i Svenska kyrkan
 • Guidad rundvisning och vinprovning (5 viner) på vinbodega

Tillägg

 • Enkelrum 3.450:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Málaga. Málaga-Almuñécar
Med flyget anländer vi under dagen till Málaga, där vår buss väntar på att ta oss de ca 10 milen till Almuñécar och vårt populära hotell, Helios, beläget precis vid strandpromenaden. På kvällen avnjuter vi en god middagsbuffé, men innan dess finns det möjlighet att se mer av omgivningarna. Ca 10 mil med buss

Dag 2-14 Julfirande, nyårsfirande, utflykter mm
Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett mikroklimat, ett speciellt varmt och behagligt klimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja, mango mm, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen ligger vintertid på ca 18ºC.

Under vår vistelse gör vi en gemensam stadspromenad i Almuñécar, besöker marknaden och gör stärkande promenader i det kuperade landskapet som omger staden. Säkert passar Du även på att njuta av salta bad i Medelhavet eller en simtur i hotellets uppvärmda pool.

På programmet står dessutom följande evenemang och utflykter:

JULFIRANDE (Julafton & juldagen, dag 5-6)
Så här på självaste dopparedagen serveras vi en läcker 3-rättersmiddag med smak av spansk jul! På juldagen njuter vi av en välanrättad jullunch – även den med spanska inslag.

Svenska kyrkan i Fuengirola, Mijas & buddisthelgedom
Efter ett besök i Svenska kyrkan i Fuengirola, där vi även bjuds på kaffe, fortsätter vi till den idylliska vita byn Mijas Pueblo, som breder ut sig på Sierra de Mijas sluttning, 428 m.ö.h. Vi njuter av den fina utsikten och strosar längs smala, vindlande gränder kantade av vitkalkade hus. Tar orken slut kan du alltid anlita byns berömda åsnetaxi! Det ges tillfälle att äta lunch och kanske tittar du också in i tjurfäktningsarenan från år 1900, ovanlig då den till formen är oval.

På återresan gör vi ett besök i den buddistiska stupan Stupa de Illuminación de Benalmádena, Europas största. Det 33 meter höga monumentet till fred, välstånd och harmoni, rymmer en stor meditationssal och är rikt smyckad med heliga objekt.

Málaga
En dag tillägnar vi storstaden Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga.

Självklart finns det även tillfälle att göra utflykter på egen hand. Granada med sin spännande historia och sitt rika moriska arv – inte minst Alhambra och Generalife – är något utöver det vanliga! Andra goda förslag är den högt belägna skinkbyn Trevélez, grannstaden Nerja med 5 miljoner år gamla kalkstensgrottor och "Europabalkongen", samt pittoreska Frigiliana, som vunnit utmärkelsen "Spaniens vackraste by"!

NYÅRSFIRANDE (Nyårsafton, dag 12)
En festlig afton med galamiddag och dans står på menyn! Tolvslaget närmar sig och vi höjer våra glas – ett nytt år med nya utmaningar och spännande upplevelser ligger framför oss!

Motril med romfabrik och olivoljemuseum
I Motril ska vi besöka ett museum tillägnat olivoljan. Vi får veta mer om dess tillverkning, men även om andra andalusiska livsmedelsprodukter och om matkulturen i stort. Det ges dessutom tillfälle till inköp. Vi gör även ett besök i den lokala romfabriken, där vi bjuds på smakprov och lär oss mer om framställningen. Huvudingrediensen sockerrör har en central plats i Motrils historia, även om de många sockerraffinaderierna numera är övergivna.

Vinbodega - rundvisning & vinprovning
Idag ska vi få en guidad rundvisning på en välrenommerad vingård strax norr om Almuñécar. Vi provar även fem av bodegans goda viner, vars druvor formats av ett kontinentalt mikroklimat med starka influenser från Medelhavet.

Dag 15 Almuñécar-Málaga-flyg hem
Efter en härlig, förlängd nyårshelg lämnar vi under dagen Costa Tropical och tar oss åter till Málaga för flyg hem till Sverige/Köpenhamn.

 

Bra att veta

Valuta: Euro

Karta

Hotell

Hotel Helios, Almuñécar

Hotel Helios, Almuñécar

Hotel Helios ligger vid strandpromenaden San Cristobal i Almuñécar. Tionde våningens solterass är till för gästerna; att umgås på eller bara sitta och njuta av vyn över det azurblå Medelhavet...
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo