Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Irland - den sköna ön med Dublin, Ring of Kerry & Kilkenny

Bild: Cliffs of Moher. Foto Peter Olséni
Bild: Floden Liffy och Dublin by night.
Bild: Trinity College, Dublin.
Bild: Kylemore Abbey
Pris från:
17 245:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg t/r Dublin inkl flygskatt, bussresor på Irland, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt i Kilkenny, 2 Kerry, 2 Clarremorris, 2 Dublin), 7 frukostar, 1 lunch (dag 6), 6 middagar, stadsrundtur i Dublin, besök Jameson whiskey med provsmakning, kortare stadspromenad i Galway, besök Cliffs Of Moher, utflykt till Ring Of Kerry, inträde Powerscourt Gardens, Kylemore Abbey, Rock Of Cashel & Muckross House, "Celtic Nights" (middag inkl live-musik & dansshow).
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Sin turbulenta historia till trots framstår Irland som en ständig källa till njutning! Storslagna naturscenerier med grönskande ängar och hisnande kustlinjer, färggrann flora och böljande betesmarker får musiken och poesin att flöda. Det är ingen hemlighet att några av litteraturvärldens största föddes och inspirerades till storverk här. Joyce, Wilde, Shaw, Beckett m fl kom alla från Dublin!

På vår resa bekantar vi oss med såväl den livliga huvudstaden som pittoreska småstäder. Vi möter de vänliga, humoristiska irländarna; smakar på ”livets vatten” och kapitulerar för de bedårande naturupplevelserna. Välkomna till den ”sköna ön”!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Dublin t/r inkl flygskatt.
 • Bussresor på Irland
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Kilkenny, 2 i County Kerry, 2 Claremorris, 2 i Dublin)
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 6)
 • 6 middagar
 • Stadsrundtur i Dublin
 • Besök Jameson whiskey med provsmakning
 • Kortare stadspromenad i Galway
 • Besök Cliffs of Moher
 • Utflykt till Ring of Kerry
 • Inträde Powerscourt Gardens, Kylemore Abbey, Rock of Cashel och Muckross House
 • "Celtic Nights" (middag inkl live-musik & dansshow)

Tillägg

 • Enkelrum 2.575 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Dublin. Dublin-Kilkenny via Powerscourt Gardens
Med flyg ankommer vi till Dublin, där vår irländske chaufför väntar på att ta oss vidare söderut. Vi passerar den forna viktorianska kurorten Bray och närmar oss strax Irlands finaste trädgårdar, Powerscourt Gardens, tjusigt belägna intill foten av Great Sugar Loaf Mountain. Markerna anlades på 1730-talet och kompletterades senare med nya trädgårdar. Vi ges gott om tid att strosa runt och njuta av prakten och får även tillfälle att äta lunch på det pampiga godsets café.

Vår resa fortsätter så, bitvis genom Wicklow Mountains vilda landskap, i vars inre motståndarna till det brittiska styret en gång i tiden fann ett tryggt gömställe. På kvällen når vi slutligen den vackra bryggeristaden Kilkenny vid floden Nore. Här slår vi oss till ro på 4-stjärniga Hotel Kilkenny. Efter middagen lockar säkert en promenad längs de smala gränderna, s k ”slips”, som är en del av Kilkennys medeltida arv. Ca 20 mil med buss.

Dag 2 Kilkenny-County Kerry via Rock of Cashel
Vi lämnar efter frukost Kilkenny  och sätter kurs mot fästningen Rock of Cashel, som tronar på en klippa ovanför Tipperary-slätten. Fästningen, som under många år var en symbol för kungens och prästerskapets makt, belägrades 1647 av Cromwell – Irlands erövrare. Under vårt besök får vi veta mer. Genom County Corks gröna dalar går färden vidare västerut, men innan dess får vi även tillfälle att äta en bit mat.

Under eftermiddagen kommer vi så in i det vackra, vänliga County Kerry, som pga sin starka frihetstradition är känt som "Kungadömet". Här ska vi bo två nätter. Middag på hotellet. Ca 20 mil.

Dag 3 Ring of Kerry
Denna dag tillägnar vi Ring of Kerry, den gamla vägen som så vackert ramar in halvön Iveragh. En naturlig start- och/eller slutpunkt för en tur är den omsjungna staden Killarney, naturskönt belägen vid Killarneysjöarna.

Charmiga fiskebyar med färgglada hus pryder det fascinerande kust- och bergslandskapet. På väl utvalda platser gör vi små stopp för närmare betraktelse och reflektion. Subtila ljus- och färgskiftningar ackompanjerar oss genom Killarneys bedårande sjölandskap och fulländar naturupplevelsen.

Ett besök på Muckross House, uppfört på 1800-talet och ett av Irlands förnämsta herresäten, avrundar en innehållsrik utflykt. Middag. Ca 20 mil.

Dag 4 County Kerry-Cliffs of Moher-Claremorris
Från Kerry går färden nu norrut. Med hjälp av färjan från Tarbert korsar vi Irlands största flod Shannon, och nalkas via den sceniska kustvägen Cliffs of Moher, en av västkustens mest dramatiska sträckor. Här vidgar vi våra vyer! 200 m rakt upp ur havet höjer sig denna imponerande klippa som sträcker sig 8 km.

Över den vidsträckta kalkstensplatån Burren, som har en unik botanisk miljö, och strax öster om Galway går färden vidare mot den lilla staden Claremorris. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga McWilliam Park Hotel, som har pool. Middagarna intas på hotellet. Har vi tur bjuuds det även på livemusik. Ca 21 mil.

Dag 5 Connemara, Kylemore Abbey, Galway
Vi befinner oss i County Galway, landets största Gaeltacht – gaelisktalande del – där nästan hälften av befolkningen har iriska som modersmål. Vår första anhalt är slottet Kylemore Abbey, som under första världskriget konverterades till kloster. Under ett besök får vi se klostret, dess kyrka och den viktorianska trädgården.

Vi tangerar Connemara National Park, där de berömda Connemarahästarna strövar fritt och sällsynta växter frodas, och färdas genom ett säreget hedlandskap som här och var kontrasteras av uppskjutande bergstoppar och blänkande vattendrag. Parallellt med Lough Corrib närmar vi oss bohemiska Galway. Vi njuter av en promenad längs de vindlande gränderna i stadskärnan, som breder ut sig vid floden Corrib, och beger oss därefter åter mot Claremorris. Ca 23 mil.

Dag 6 Claremorris-Dublin
Efter frukost lämnar vi västkusten och tar oss genom Midlands, den irländska civilisationens vagga, mot Dublin och den anrika wiskeytillverkaren Jameson, som startades av skotten John Jameson 1780. Efter en guidad rundvisning testar vi smaklökarna - vi får provsmaka såväl irländsk som skotsk och amerikansk whiskey.

Vi äter en gemensam lunch och får därefter under en stadsrundtur en god introduktion till Dublin och några av dess många sevärdheter. Ett självklart riktmärke är stadens äldsta universitet, Trinity College, som grundades av drottning Elisabeth I år 1591 och ståtar med ett lika praktfullt som välfyllt bibliotek.

Paradgatan O’Connell Street, en gång i tiden Dublins mest fashionabla bostadsområde; Grafton Street, medelpunkten för stadens shopping och S:t Patrick’s Cathedral, Irlands största kyrka, är andra välkända platser. Temple Bar med sina stenlagda gränder, färgglada hus, små butiker och rika pub- och restaurangliv har något att erbjuda såväl flanören som nattsuddarna.

Vi bor två nätter på centralt belägna 4-stjärniga North Star Hotel (27/8 Wynn's Hotel). Ca 21 mil.

Dag 7 Dublin
Dublin ligger för våra fötter! Välinitierade efter gårdagens stadsrundtur får vi idag tillfälle att "göra" Dublin efter eget tycke och smak. Apropå smak, gillar Du öl är ett besök på Guinness Storehouse ett måste! Rundturerna avslutas med generös provsmakning i Gravity Bar, varifrån man har en fantastisk utsikt över Dublin.

Den konstintresserade beger sig med fördel till National Gallery; den som vill ta del av stadens rika litterära arv till Writer’s Museum eller något av författarhemmen. Utbudet är stort, valet fritt!

Vi avrundar kvällen i festlig stil med "Celtic Nights", en fartfylld irländsk afton där middagen ackompanjeras av traditionell irländsk live-musik och dansshow!

Dag 8 Flyg hem från Dublin
Vi äter frukost i lugn och ro och beger oss därefter ut till Dublins flygplats. Mitt på dagen lyfter våra plan med destination Skandinavien. Ca 1,5 mil med buss.

Bra att veta

Tidsskillnad: -1 timma

Valuta: Euro

Kommentarer

2018

Resan var mycket omväxlande i innehåll och med olika miljöer. Vi fick möta den genuina miljön på många platser både i byar, små städer och i de skiftande omgivningarna. Det har under hela resan varit en lättsam stämning med många glada skratt. Vår guide Bente tog hand om oss alla på bästa tänkbara sätt. Såg till att alla hade det bra och var uppmärksam. Hjälpte till där det behövdes och gav oss hela tiden tydlig information om vad som skulle ske och vad vi skulle få uppleva. Informationen under resans gång om vad vi såg och gav oss enkel, tydlig information om historia, människor och platser på Irland. /Betyg resan 5, guiden 5 /Annika

Bente är påläst, kunnig och mycket omtänksam. Vi fick många glada skratt. Jättebra guide! /Betyg resan 5, guiden 5 /Ing-Britt

Guiden Bente - glad kunnig hjälpsam superbra guide. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bo

2017

Trevligt omväxlande program, gav mkt bra bild av landskap skiftande i norr o söder, öster o väst. Trevliga uppehåll på väl valda platser under rundresan. Hotellen bra klass, maten suverän klass nästa för bra med 3-rätters varje dag!. Resan motsvarade våra högt ställda förväntningar! Bentes insatser under hela resan höll mkt hög klass. Kunnig, påläst, informativ på ett avslappnat och trevligt sätt bidrog hon till trevlig stämning i och utanför bussen. Hon ska dessutom ha ett stort tack för sin insats att ordna så att jag genom henne och chauffören Mike kunde få tillbaka min kvarglömda mobil uppsänt till Dublin! Mycket bra och vänligt! Sammantaget en av de bästa guider vi har haft genom åren!! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Välplanerad och intressant toppen guidning, fina hotell och god mat, bussen bekväm och chauffören pålitlig på de smala och slingriga vägarna. Bente är en duktig guide kunnig, glad och spontan. Lotsade oss genom köer och fixade olika önskemål från oss. /Betyg resan 5, guiden 5 /Lena Sander  

Lagom tempo. Man hann att se ordentligt plus att man slapp stressa inför middagen på kvällen. Varierande och intressanta resmål. Guiden Bente E - Toppen! Kunde väldigt mycket, presenterade det på ett bra sätt. Tydlig, noggrann med vad som gällde avseende tider mm. Omtänksam, man kände sig sedd. Hörde av sig innan resan om det var något vi undrade över. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ann-Louise Persson

2016

Bente (guiden) var mycket kunnig, berättade om Irlands historia från långt tillbaka fram till och med nutid. Positiv, engagerad och en riktig glädjespridare. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket bra guide allt klaffade perfekt. Resmål omväxling bra upplagt hela resa. Guiden (Bente E) kunnig rolig omhändertagande på ett lagom sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra upplägg. Bra utvalda besöksmål. Mycket positivt att det var väl tilltagen tid vid varje stopp. Mycket positivt med en resdag dag ett som också gav utrymme för studiebesök. Trevligt med så många gemensamma måltider vilket ger en bra sammanhållning inom gruppen och möjlighet att hinna byta middagssällskap flera gånger under resan. En mycket bra grupp som naturligtvis bidrog till en härlig upplevelse och alla var bra på att passa tider! Skönt med Whispers som gör att alla kan höra guiden. Mycket bra guide (Bente) som verkligen såg alla deltagare och var lyhörd för önskemål. Vi kände oss verkligen omhändertagna, fanns med oss hela tiden och bjöd på sig själv och var otroligt påläst. Vi lämnade Irland med massor av kunskaper om platserna vi besökte och landet som helhet. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bente var helt suverän. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anders Borg

Mycket duktig och omtänksam guide, en sån man vill ha på alla rundresor. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Irland är ett mycket vackert land, som bjöd oss på sol, lantliga miljöer, spännande städer och många historiska platser härliga att tänka tillbaka på! Guiden (Bente) fick oss till en sammanhållen grupp med sitt goda humör, säkerhet och värme! /Betyg resan 4, guiden 5 /Anne-Marie Karlsson Forsberg

Allt över förväntan. Väl utvalda resmål. Guiden (Bente) fantastisk och MYCKET kunnig - påläst. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra upplägg/innehåll. Bra hotellval. Man märker att kvalitetsambitionen styr utformningen av resa. /Betyg resan 5, guiden 5 /Börje Persson

2015

En av de bästa guider (Bente E) vi haft, stort plus. Bussen bra och en underbar bussförare. Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Kunnig, varm, inkännande, glad, tog sura kommentarer lysande, fixade allt (Bente). Resan var personlig. Bra grupp. Mycket litet kvirr. Betyg resan 5, guiden 5 /Lars Munters

Åkte med Bente till Berlin i nyår, lika bra då som resan till Irland, en toppenguide. Social och påläst. Betyg resan 5, guiden 5 /Karin Sundberg

Bente mycket påläst och fanns alltid tillgänglig om någon behövde hjälp. Hon gav oss alternativa promenader om vi ville göra något extra. Hon kunde ge många tips efter olika intressen; affärer, trädgårdar, musik, simturer... Betyg resan 4, guiden 5 /Anonym

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/5Göteborg, LandvetterIrland - den sköna ön (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
217 245:-BokaMer information
14/5Köpenhamn, KastrupIrland - den sköna ön (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 817 245:-BokaMer information
14/5Stockholm, ArlandaIrland - den sköna ön (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 817 245:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/8Göteborg, LandvetterIrland - den sköna ön (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
417 245:-BokaMer information
27/8Köpenhamn, KastrupIrland - den sköna ön (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 817 245:-BokaMer information
27/8Stockholm, ArlandaIrland - den sköna ön (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
817 245:-BokaMer information

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo