Skip to main content

Irland - den sköna ön med Dublin, Ring of Kerry & Kilkenny

Cliffs of Moher. Foto Peter Olséni

Floden Liffy och Dublin by night.

Trinity College, Dublin.

Kylemore Abbey

Folkliv i Temple Bar, Dublin. Foto: Brian Morrisson/Tourism Ireland

Guinness Store House. Foto: Tourism Ireland

Lakes of Killarney. Foto: Chris Hill/Tourism Ireland

Muckross House and Gardens. Foto: Chris Hill/Tourism Ireland

Powerscourt House and Gardens. Foto: Chris Hill/Tourism Ireland

Ring of Kerry. Foto: Arthur Ward/Tourism Ireland

Sin turbulenta historia till trots framstår Irland som en ständig källa till njutning! Storslagna naturscenerier med grönskande ängar och hisnande kustlinjer, färggrann flora och böljande betesmarker får musiken och poesin att flöda. Det är ingen hemlighet att några av litteraturvärldens största föddes och inspirerades till storverk här. Joyce, Wilde, Shaw, Beckett m fl kom alla från Dublin!

På vår resa bekantar vi oss med såväl den livliga huvudstaden som pittoreska småstäder. Vi möter de vänliga, humoristiska irländarna; smakar på ”livets vatten” och kapitulerar för de bedårande naturupplevelserna. Välkomna till den ”sköna ön”!

Guide på resan är Bente Ekfeldt.

Programmet i korthet

Dag 1: Ankommer till Dublin. Besök till Powerscourt Gardens. Buss vidare till Kilkenny. (M)
Dag 2: Besök till Rock of Cashel. Buss till Killarney. (F,M)
Dag 3: Åker Ring of Kerry med små stopp. Besök på herresätet Muckross House. (F,M)
Dag 4: Färja till orten Spiddal. (F,M)
Dag 5: Utflykt till County Galway. Besök till slottet Kylemore Abbey. Stadspromenad i Galway. (F,M)
Dag 6: Buss till Dublin. Besök hos whiskytillverkare med provsmakning. Stadsrundtur. (F,L,M)
Dag 7: Dagen är fri att spendera på valfritt sätt. "Celtic Nights" under kvällen. (F,M)
Dag 8: Hemresa. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Bor du långt från flygplatsen?

Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och kan lätt ta dig till flyget.  

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Dublin t/r inkl flygskatt.
 • Bussresor på Irland
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Kilkenny, 2 i Killarney, 2 i Spiddal, 2 i Dublin)
 • 7 frukostar
 • 1 lunch (dag 6)
 • 6 middagar
 • Stadsrundtur i Dublin
 • Besök Jameson whiskey med provsmakning
 • Kortare stadspromenad i Galway
 • Besök Cliffs of Moher
 • Utflykt till Ring of Kerry
 • Inträde Powerscourt Gardens, Kylemore Abbey, Rock of Cashel och Muckross House
 • "Celtic Nights" (middag inkl live-musik & dansshow)

Tillägg

 • Enkelrum 3.100 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Bra att veta

Tidsskillnad: -1 timma

Valuta: Euro

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Dublin. Dublin-Kilkenny via Powerscourt Gardens

  Med flyg ankommer vi till Dublin, där vår irländske chaufför väntar på att ta oss vidare söderut. Vi passerar den forna viktorianska kurorten Bray och närmar oss strax Irlands finaste trädgårdar, Powerscourt Gardens, tjusigt belägna intill foten av Great Sugar Loaf Mountain. Markerna anlades på 1730-talet och kompletterades senare med nya trädgårdar. Vi ges gott om tid att strosa runt och njuta av prakten och får även tillfälle att äta lunch på det pampiga godsets café.

  Vår resa fortsätter så, bitvis genom Wicklow Mountains vilda landskap, i vars inre motståndarna till det brittiska styret en gång i tiden fann ett tryggt gömställe. På kvällen når vi slutligen den vackra bryggeristaden Kilkenny vid floden Nore. Här slår vi oss till ro på 4-stjärniga Hotel Kilkenny, beläget 5-10 minuters promenad från stadens medeltida hjärta. Innan middagen lockar kanske en promenad längs de smala gränderna, s k ”slips”, som är en del av det medeltida arvet, eller till Kilkennys berömda slott? Ca 20 mil med buss.


  Powerscourt House and Gardens. Foto: Chris Hill/Tourism Ireland

  Flyg till Dublin. Dublin-Kilkenny via Powerscourt Gardens
 • DAG 2: Kilkenny-Killarney via Rock of Cashel

  Vi lämnar efter frukost Kilkenny och sätter kurs mot fästningen Rock of Cashel, som tronar på en klippa ovanför Tipperary-slätten. Fästningen, som under många år var en symbol för kungens och prästerskapets makt, belägrades 1647 av Cromwell – Irlands erövrare. Under vårt besök får vi veta mer. Genom County Corks gröna dalar går färden vidare västerut, men innan dess får vi även tillfälle att äta en bit mat.

  Under eftermiddagen kommer vi till det omsjungna Killarney, naturskönt beläget vid Killarneysjöarna. I denna trivsamma stad, känd för sin öppna och glada atmosfär, ska vi bo två nätter på trevliga Parkavon Hotel. Middagarna intar vi på hotellet. Ca 21 mil.


  Lakes of Killarney. Foto: Chris Hill/Tourism Ireland

  Kilkenny-Killarney via Rock of Cashel
 • DAG 3: Ring of Kerry

  Denna dag tillägnar vi Ring of Kerry, den gamla vägen som så vackert ramar in halvön Iveragh. Charmiga fiskebyar med färgglada hus pryder det fascinerande kust- och bergslandskapet. På väl utvalda platser gör vi små stopp för närmare betraktelse och reflektion. Subtila ljus- och färgskiftningar ackompanjerar oss genom Killarneys bedårande sjölandskap och fulländar naturupplevelsen.

  Ett besök på Muckross House, uppfört på 1800-talet och ett av Irlands förnämsta herresäten, avrundar en innehållsrik utflykt. Ca 16 mil.


  Muckross House and Gardens. Foto: Chris Hill/Tourism Ireland

  Ring of Kerry
 • DAG 4: Killarney-Cliffs of Moher-Spiddal

  Från Killarney går färden nu norrut. Med hjälp av färjan från Tarbert korsar vi Irlands största flod Shannon, och nalkas via den sceniska kustvägen Cliffs of Moher, en av västkustens mest dramatiska sträckor. Här vidgar vi våra vyer! 200 m rakt upp ur havet höjer sig denna imponerande klippa som sträcker sig 8 km.

  Över den vidsträckta kalkstensplatån Burren, som har en unik botanisk miljö, går färden mot den lilla orten Spiddal. Här ska vi bo två nätter på Park Lodge Hotel. Middagarna intas på hotellet. Ca 28 mil.


  Cliffs of Moher. Foto Peter Olséni

  Killarney-Cliffs of Moher-Spiddal
 • DAG 5: Connemara, Kylemore Abbey, Galway

  Vi befinner oss i County Galway, landets största Gaeltacht – gaelisktalande del – där nästan hälften av befolkningen har iriska som modersmål. Vi tar oss mot slottet Kylemore Abbey, som under första världskriget konverterades till kloster. Under ett besök får vi se klostret, dess kyrka och den viktorianska trädgården.

  Vi tangerar Connemara National Park, där de berömda Connemarahästarna strövar fritt och sällsynta växter frodas, och färdas genom ett säreget hedlandskap som här och var kontrasteras av uppskjutande bergstoppar och blänkande vattendrag. Parallellt med Lough Corrib närmar vi oss bohemiska Galway. Vi njuter av en promenad längs de vindlande gränderna i stadskärnan, som breder ut sig vid floden Corrib, och beger oss därefter åter mot Spiddal. Ca 20 mil.


  Kylemore Abbey

  Connemara, Kylemore Abbey, Galway
 • DAG 6: Spiddal-Dublin

  Efter frukost lämnar vi västkusten och tar oss genom Midlands, den irländska civilisationens vagga, mot Dublin och den anrika whiskeytillverkaren Jameson, som startades av skotten John Jameson 1780. Efter en guidad rundvisning testar vi smaklökarna – vi får provsmaka såväl irländsk som skotsk och amerikansk whiskey.

  Vi äter en gemensam lunch och får därefter under en stadsrundtur en god introduktion till Dublin och några av dess många sevärdheter. Ett självklart riktmärke är stadens äldsta universitet, Trinity College, som grundades av drottning Elisabeth I år 1591 och ståtar med ett lika praktfullt som välfyllt bibliotek. Paradgatan O’Connell Street, en gång i tiden Dublins mest fashionabla bostadsområde; Grafton Street, medelpunkten för stadens shopping och S:t Patrick’s Cathedral, Irlands största kyrka, är andra välkända platser. Temple Bar med sina stenlagda gränder, färgglada hus, små butiker och rika pub- och restaurangliv har något att erbjuda såväl flanören som nattsuddarna. Vi bor två nätter på Clayton Hotel Cardiff Lane. Här serveras även kvällens middag. Ca 23 mil.


  Folkliv i Temple Bar, Dublin. Foto: Brian Morrisson/Tourism Ireland

  Spiddal-Dublin
 • DAG 7: Dublin

  Dublin ligger för våra fötter! Välinitierade efter gårdagens stadsrundtur får vi idag tillfälle att "göra" Dublin efter eget tycke och smak. Apropå smak, gillar Du öl är ett besök på Guinness Storehouse ett måste! Rundturerna avslutas med generös provsmakning i Gravity Bar, varifrån man har en fantastisk utsikt över Dublin.

  Den konstintresserade beger sig med fördel till National Gallery; den som vill ta del av stadens rika litterära arv till Writer’s Museum eller något av författarhemmen. Utbudet är stort, valet fritt!

  Vi avrundar kvällen i festlig stil med "Celtic Nights", en fartfylld irländsk afton där middagen ackompanjeras av traditionell irländsk live-musik och dansshow!


  Trinity College, Dublin.

  Dublin
 • DAG 8: Flyg hem från Dublin

  Under dagen lyfter våra plan med destination Skandinavien. Ca 1,5 mil med buss.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

Augusti 2021

24/8- se avresetiderGöteborg, LandvetterIrland - den sköna ön (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 418 495:-BokaSe avresetider
24/8- se avresetiderKöpenhamn, KastrupIrland - den sköna ön (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
218 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider
24/8- se avresetiderStockholm, ArlandaIrland - den sköna ön (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
418 495:-Fåtal platser kvarSe avresetider

Hotell

Hotel Kilkenny, Kilkenny

Hotel Kilkenny, Kilkenny

Hotel Kilkenny ligger i centrum av Kilkenny, endast en kort promenad från Kilkenny Castle & Gardens. Hotellet har en välomtalad restaurang som heter Taste, de serverar en rad olika maträtter i en avsl...

Andra resenärer har också tittat på

Gå på en spännande resa till tyskland och spendera en trevlig helg | Jörns Resor

Advent på Schloss Wedendorf med Lübeck, Schwerin & Rostock

Med naturskönt belägna Schloss Wedendorf - ett ståtligt slott med anor från 1600-talets slut, som hemvist, tillbringar vi en trivsam adventshelg i norra Tyskland. Vi utforskar de gamla hansastäderna L...
Beethoven 250-årsjubileum med Bonn & Köln

Beethoven 250-årsjubileum med Bonn & Köln

2020 var det 250 år sedan den store tyske kompositören Ludwig van Beethoven föddes i Bonn, vilket firas med en rad olika arrangemang under 2021. JÖRNS uppmärksammar händelsen med en specialkomponerad...
Berlin - världsmetropolen med Potsdam & Bauhaus-skolan 100 år

Berlin - världsmetropolen med Potsdam & Bauhaus-skolan 100 år

Historia. Kultur. Mångfald. Det finns tusen skäl att åka till Berlin! Denna fängslande metropol sjuder av liv och rörelse, av kreativitet och nyskapande. Att ge en kortfattad bild av staden är inte en...
De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

I havet utanför Siciliens nordkust reser sig sju vulkaniska öar, skapade av naturens förunderliga krafter. Döpta efter vindguden Aiolus av grekerna och präglade av 5000 års kulturhistoria. Möt Isole E...
Bussresor från sverige en av de mest fantastiska platserna i europa | Jörns Resor

Göta kanal - Östergötland med Kinda Kanal & Visingsö

På initiativ av Baltzar von Platen påbörjades i maj 1810 byggandet av Göta kanal. 22 år senare stod den klar; 190 km i hela sin sträckning och komplett med 58 slussar för att överbrygga nivåskillnader...
Kryssning på Rhen - Strasbourg - Amsterdam

Kryssning på Rhen - Strasbourg - Amsterdam

Stillsamt ringlar sig den buteljgröna floden fram genom grönskande dalgångar. Idylliska vinbyar med vackra korsvirkeshus pryder flodbankerna. På sluttningarna växer vinrankorna som blir till de välren...
Leipzig med Bach-festival, Hamburg & Weimar

Leipzig med Bach-festival, Hamburg & Weimar

Kulturstaden Leipzig är den nya innestaden i Tyskland. Hit söker sig de unga och de kreativa. Det var också här som den fredliga revolution tog fart som skulle få muren och kommunismen att falla för 3...
Njut av advent i kulturstaden Kraków - Polens forna huvudstad

Njut av advent i kulturstaden Kraków - Polens forna huvudstad

Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad av stora mått utan även en av Europas vackraste städer. Två gånger under 2010-talet har staden blivit utsedd till Europas främsta turist...
Nyårsfirande i Bremen med galamiddag & vinprovning på Bremer Ratskeller

Nyårsfirande i Bremen med galamiddag & vinprovning på Bremer Ratskeller

Vid floden Weser breder den gamla hamnstaden Bremen ut sig. Här i "stadsmusikanternas stad" ryms mer 1200 år av historia. Världsarv och pittoreska kvarter, stolta öltraditioner, rymdcenter och spännan...
Resekalender
13/4Holland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 dfrån 8 995:-
16/4Holland med blomstertåget, 6 dfrån 9 295:-
3/5Baskien, Galicien & Kantabrien (fr Göteborg), 8 dfrån 18 495:-
3/5Baskien, Galicien & Kantabrien (fr Köpenhamn), 8 d från 18 495:-
3/5Baskien, Galicien & Kantabrien (fr Stockholm), 8 d från 18 495:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo