Jul på Van der Valk i Hildesheim, 5 d

Julstämming i Hildesheim. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing
Entrén på Van der Valk, vackert julsmyckad.
Julstämning på torget framför vårt hotell, Van der Valk. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing

På ett av våra absoluta favorithotell, lyxiga Van der Valk i Hildesheim, förbereds det för ett stämningsfyllt julfirande i tysk anda. Julmaten är tysk, men en del svenska traditioner tar vi förstås med oss! Hotellet är utrustat med pool och ligger direkt vid det vackra marknadstorget i hjärtat av staden. Vi roar oss med film, spel och knep & knåp. Stadspromenad och utflykt till pittoreska korsvirkesstaden Goslar med besök på julmarknaden, står också på programmet. Varmt välkomna till en tysk jul med svenska inslag!

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (4 nätter i Hildesheim)
 • 4 frukostar
 • 2 luncher
 • 4 middagar (4 rätter på julafton)
 • Glögg och pepparkakor (dag 1)
 • Punsch (dag 3)
 • Em-kaffe (dag 4)
 • Stadspromenad i Hildesheim och Golsar med julmarknad
 • Julprogram med film mm
 • Julklapp

Tillägg

 • Enkelrum 995:-
 • Avbeställningsskydd 300:-

Kommentarer

2015

En underbar julresa med lugnt julfirande. Guiden (Anna P) engagerande och full av energi att dela med sig. Allmänt gladtokig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Det var min sjätte Hildesheimjul, det säger väl allt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Astrid Lundberg

Har försökt tänka ut om något kunde vara bättre. Men inte lyckats!!! Allt var bäst. /Betyg resan 5, guiden 5 /Lisbeth Ringdahl

Anna (guiden) var en stjärna!! /Betyg resan 5, guiden 5 /Karin Mårtensson

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Hildesheim
Med julstämningen på topp tar vi plats i bussen för avfärd mot Rödby och färjan till Puttgarden. I Burg serveras vi en sen, men god lunch och fortsätter därefter söderut förbi Lübeck och Hamburg mot Hildesheim. Svensk glögg och pepparkakor förgyller vår resväg.  Efter att ha gjort oss hemmastadda på vårt mysiga hotell, Van der Valk, avrundar vi ”lillejulafton” på bästa sätt med en välanrättad trerätters middag.
Ca 52 mil fr Malmö & 79 mil fr Göteborg.

Dag 2 Julafton
Efter en stadig frukost ligger ett julsmyckat Hildesheim för våra fötter. Och nog vågar vi väl hoppas på en vit jul på dessa breddgrader? Under en guidad stadspromenad får vi se och veta mer om Hildesheim. Självklara riktmärken är de båda världskulturarven; domkyrkan och Michaeliskyrkan samt Knochenhaueramtshaus, Tysklands största och mest kända korsvirkesbyggnad. Butikerna håller öppet, så ännu finns det tid att ordna de sista klapparna! Efter lite tid för egna strövtåg intar vi en läcker lunch på hotellet.

På eftermiddagen samlas vi så för ett traditionellt tyskt julfirande som bjuder på julcocktail, sång och musik och säkert även ett besök av tomten, der Weihnachtsmann... Pyssel och dans kring granen sätter ytterligare guldkant på vårt julfirande. Dagen till ära serveras vi en fyrarätters julmiddag. För de som önskar avslutar vi med midnattsmässa i någon av Hildesheims vackra kyrkor.

Dag 3 Juldagen. Utflykt Goslar.
Vi sover ut och njuter av en läcker julfrukost och gör oss därefter redo för en utflykt till den gamla kejsarstaden Goslar vid foten av Harzbergen. Den närbelägna gruvan i Rammelsberg, där man förr utvann zink, koppar och silver, skänkte välstånd till staden, vilket de många vackra korsvirkeshusen och det ståtliga palatset Kaiserpfalz - den tyskromerske kejasarens bostad, vittnar om. Efter en inledande stadspromenad och besök på den gemytliga julmarknaden som lockar med hantverk, julgotter och mycket annat, ges det tillfälle att äta lunch.

Vid återkomsten till Hildesheim sätter vi oss så tillrätta för julens traditionella filmvisning. Kanske föredrar man att ta en promenad på stan eller koppla av med ett bastubad eller ett dopp i poolen? Valet är fritt! En innehållsrik dag avslutas med tysk julbuffé ackompanjerad av ljuv pianomusik. Vi skålar med ett glas ”Feuerzangenbowle” (tysk julpunsch) – en händelse i sig – och låter oss väl smaka av maten...
Ca 13 mil.

Dag 4 Annandagen
Under förmiddagen spelar vi bingo och ”knäcker” tankenötter och säkert passar man även på att motionera bort en del av julmaten med en stärkande promenad eller botaniserar på den pågående julmarknaden. Under eftermiddagen roar vi oss med diverse knep och knåp och avnjuter tillsammans kaffe och kaka. Efter en stunds vila svidar vi om för kvällens trerätters middag.

Dag 5 Hildesheim-Hemorten
Frukost avslutar vår behagliga julvistelse på Van der Valk och vi letar oss på nytt upp genom Niedersachsen. Innan vi kör ombord färjan till Danmark har vi fått tillfälle att äta en bit mat och säkert även passat på att proviantera för kommande högtidsstunder. Färden genom Lolland och Själland går snabbt och snart är vi åter på svensk mark. Den varma julstämningen tar vi med oss hem.
Ca 52 mil till Malmö & 79 mil till Göteborg.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
23/12BussJul på Van der Valk i Hildesheim, 5 d
Guide: Helena Moll
27 995:-BokaMer information
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo