Skip to main content

Fira jul & nyår i hjärtat av Hildesheim

Julstämming i Hildesheim. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing

Entrén på Van der Valk, vackert julsmyckad. Foto Van der Valk Hotel.

Juldukning. Foto Van der Valk Hotel.

Schloss Bückeburg från ovan. Foto: Jörg Müller, www.jm-luftaufnahmen.de

Den stora festsalen på Schloss Bückeburg, där vi får en guidad rundvisning. Foto: Jan Brandes

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

”Vårt” hotell i Hildesheim är mycket populärt – så populärt att vi liksom i fjol valt att förlägga även ett nyårsfirande på hotellet! Du som önskar fira både jul och nyår i Hildesheim med JÖRNS har till ett mycket förmånligt pris förlänga din vistelse på Van der Valk och bo kvar även under mellandagarna, 27-30 december.

Den 30 december ansluter så övriga nyårsfirare och den 2 januari återvänder vi i gemensam trupp till våra respektive hemorter! Låter det lockande?

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

OBS! Under mellandagarna från förmiddagen den 27/12 till eftermiddagen den 30/12 finns ingen guide från JÖRNS på plats i Hildesheim.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (10 nätter Hildesheim)
 • 10 frukostar
 • 3 luncher (dag 1, 2 o 9)
 • 9 middagar (varav 1 4-rätters på julafton)
 • 1 5-rätters nyårsmeny (inkl husets vin, fatöl, softdrinks, te/kaffe)
 • Punsch (dag 3)
 • Eftermiddagskaffe (dag 4)
 • Glögg och pepparkakor
 • 1 cocktail (Nyårsafton)
 • Dans till levande musik
 • Stadspromenad i Hildesheim och Goslar
 • Besök på julmarknaden i Goslar
 • Julklapp
 • Julprogram med film mm
 • Inträde & guidning på Schloss Bückeburg

Tillägg

 • Enkelrum 2.395:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Hildesheim

  Med julstämningen på topp tar vi plats i bussen för avfärd mot Rödby och färjan till Puttgarden. I Burg serveras vi en sen, men god lunch och fortsätter därefter söderut förbi Lübeck och Hamburg mot Hildesheim. Svensk glögg och pepparkakor förgyller vår resväg. Efter att ha gjort oss hemmastadda på vårt mysiga hotell, Van der Valk, avrundar vi ”lillejulafton” på bästa sätt med en välanrättad trerätters middag.
  Ca 52 mil fr Malmö & 79 mil fr Göteborg.


  Julstämming i Hildesheim. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing

  Hemorten-Hildesheim
 • Dag 2: Julafton

  Efter en stadig frukost ligger ett julsmyckat Hildesheim för våra fötter. Och nog vågar vi väl hoppas på en vit jul på dessa breddgrader? Under en guidad stadspromenad får vi se och veta mer om Hildesheim. Självklara riktmärken är de båda världskulturarven; domkyrkan och Michaeliskyrkan samt Knochenhaueramtshaus, Tysklands största och mest kända korsvirkesbyggnad. Butikerna håller öppet, så ännu finns det tid att ordna de sista klapparna! Efter lite tid för egna strövtåg intar vi en läcker lunch på hotellet.

  På eftermiddagen samlas vi så för ett traditionellt tyskt julfirande som bjuder på julcocktail, sång och musik och säkert även ett besök av tomten, der Weihnachtsmann... Pyssel och dans kring granen sätter ytterligare guldkant på vårt julfirande. Dagen till ära serveras vi en fyrarätters julmiddag. För de som önskar avslutar vi med midnattsmässa i någon av Hildesheims vackra kyrkor.


  Entrén på Van der Valk, vackert julsmyckad. Foto Van der Valk Hotel.

  Julafton
 • Dag 3: Juldagen. Utflykt till Goslar.

  Vi sover ut och njuter av en läcker julfrukost och gör oss därefter redo för en utflykt till den gamla kejsarstaden Goslar vid foten av Harzbergen. Den närbelägna gruvan i Rammelsberg, där man förr utvann zink, koppar och silver, skänkte välstånd till staden, vilket de många vackra korsvirkeshusen och det ståtliga palatset Kaiserpfalz - den tyskromerske kejasarens bostad, vittnar om. Efter en inledande stadspromenad och besök på den gemytliga julmarknaden som lockar med hantverk, julgotter och mycket annat, ges det tillfälle att äta lunch.

  Vid återkomsten till Hildesheim sätter vi oss så tillrätta för julens traditionella filmvisning. Kanske föredrar man att ta en promenad på stan eller koppla av med ett bastubad eller ett dopp i poolen? Valet är fritt! En innehållsrik dag avslutas med tysk julbuffé ackompanjerad av ljuv pianomusik. Vi skålar med ett glas ”Feuerzangenbowle” (tysk julpunsch) – en händelse i sig – och låter oss väl smaka av maten... Ca 13 mil.


  Juldukning. Foto Van der Valk Hotel.

  Juldagen. Utflykt till Goslar.
 • Dag 4: Annandagen

  Under förmiddagen spelar vi bingo och ”knäcker” tankenötter och säkert passar man även på att motionera bort en del av julmaten med en stärkande promenad eller botaniserar på den pågående julmarknaden. Under eftermiddagen roar vi oss med diverse knep och knåp och avnjuter tillsammans kaffe och kaka. Efter en stunds vila svidar vi om för kvällens fyrarätters middag.


  Julstämning på torget framför vårt hotell, Van der Valk. Foto: Obornik/Hildesheim Marketing

  Annandagen
 • Dag 5-7: Egen tid i Hildesheim

  Från förmiddagen den 27/12 till eftermiddagen den 30/12 finns ingen guide från JÖRNS på plats i Hildesheim, men hotellpersonalen står till förfogande och hjälper dig gärna med tips på utflyktsmål i regionen, tågtider och tågbiljetter mm. Måhända lockar en tur till Hannover med museer och shopping eller mysiga korsvirkesstaden Celle med sitt praktfulla slott?

  Under vistelsen ingår en härlig frukostbuffé på morgnarna och trerätters middag på kvällarna.


  Hildesheims "hjärta" Marktplatz där vårt fina hotell Van der Valk ligger. Foto: Obornik/Hildesheim-Marketing

  Egen tid i Hildesheim
 • Dag 8: Nyårsgäster ankommer

  På eftermiddagen anländer så ytterligare JÖRNs-resenärer till Hildesheim. Tillsammans avnjuter vi en läcker trerättersmiddag.

 • Dag 9: Nyårsafton. Utflykt till Bückeburg.

  Vi njuter av frukostbuffén och kan därefter se framemot en utflykt till den lilla staden Bückeburg, där vi ska få en guidad visning på det praktfulla renässansslottet Schloss Bückeburg, som varit i familjen Schaumburg-Lippes ägo i över 700 år. I slottsparken ligger världens största privatägda mausoleum, liksom Prinsen av Bückeburgs ridskola, som under barocken var beundrad över hela Europa. Efter guidningen ges vi tid att se oss omkring på egen hand i Bückeburg och därefter äter vi lunch tillsammans.

  Åter i Hildesheim får vi tillfälle att koppla av en stund innan aftonens festligheter tar vid. Vi hälsas välkomna och slår oss därefter ner för att avnjuta en 5-rätters nyårsmeny inkl husets vin och fatöl. Sektglasen fylls och stämningen höjs. Orkestern spelar upp till dans och förgyller kvällen. Ett nytt år med nya löften och utmaningar står för dörren! Fram på småtimmarna avrundar vi så smått denna festliga afton, som även bjudit på en eller annan överraskning! Ca 21 mil.


  Den stora festsalen på Schloss Bückeburg, där vi får en guidad rundvisning. Foto: Jan Brandes

  Nyårsafton. Utflykt till Bückeburg.
 • Dag 10: Nyårsdagen

  Morgonstund lär ha guld i mund, men så här på självaste nyårsdagen känns det skönt att sova ut. Vi serveras en välbehövlig s k Katerfrühstück, dagen-efter-frukost, och samlas därefter för en guidad stadspromenad som så här på årets första dag avslutas med något ”värmande”. Eftermiddagen bjuder på filmvisning och kvällen på en välanrättad trerättersmiddag.

  Nyårsdagen
 • Dag 11: Hildesheim-Hemorten

  Efter ytterligare en gedigen frukost lämnar vi vår trivsamma värdstad och tar oss i lagom takt norrut. Innan vi slutligen ”överger” Tyskland för Danmark har vi även fått tillfälle att proviantera för kommande högtidsstunder. Med en känsla av tillfredsställelse närmar vi oss tidig kväll Sverige och kan säkerligen konstatera att vi fått en strålande inledning på det nya året!
  Ca 52 mil till Malmö & 79 mil till Göteborg.

Resekalender
7/3Algarve 1 (fr Göteborg), 22 dfrån 18 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo