Mellan Tyrrenska havet och Joniska havet utkristalliserar sig ”Italiens tå”, det hemlighetsfulla Kalabrien. En gång i tiden var detta en central del av Magna Graecia. Grekerna kallade området Oenotria Tellus, Vinlandet, och grundade betydande vinodlingskolonier här. Genom Bo Hagströms kulinariska resor i ”Solens mat” blev Kalabrien ”känt” för en bredare svensk allmänhet. Denna resa på temat mat och vin är inspirerad av Bos strövtåg i området.
Förutom rika smakupplevelser kommer vi också att få uppleva den orörda landsbygden, de vidsträckta stränderna och pittoreska städer omhuldade av mystik.
Programmet i korthet
Dag 1: Flyg till Catania. Båtresa Messinasundet. Buss till Roccella Jonica. (M)
Dag 2-6: Dessa dagar består av intressanta utflykter i Kalabrien. (F,M)
Utflykter som ingår:
- Utflykt till antika staden Gerace med besök i katedralen. Provsmakning av bergamottlikör. (L)
- Utflykt till Reggio di Calabria. Besök på det arkeologiska museet. Vinprovning i Bianco.
- Utflykt till Tropea och Pizzo. Promenader i båda städerna. (L)
- Utflykt till Mammola och Siderno Superiore med provsmakningar. (L)
- Utflykt till Ciminá och Locri med provsmakning av ost. (L)
Dag 7: Båtresa över Messinasundet till Sicilien. Besök Taormina. (M)
Dag 8: Buss till Catania och flyg hem. (F)
F=Frukost L=Lunch M=Middag
Du har också möjlighet att förlänga din Italienvistelse med tre nätter på 4-stjärniga Hotel Sabbie d'Oro i Giardini Naxos!
Guide på resan är Bodil Braun.
Bor du långt från flygplatsen?
Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och kan lätt ta dig till flyget.
Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.