Skip to main content

Sydafrika med Kapstaden, safari i Krugerparken & vinprovningar

Waterfront i Kapstaden. Foto: Shutterstock

Waterfront i Kapstaden. Foto: Shutterstock

Bo-Kaap kvarteren i Kapstaden. Foto: Shutterstock

Bo-Kaap kvarteren i Kapstaden. Foto: Shutterstock

Kapstaden med det platta Taffelberget i bakgrunden. Foto: Shutterstock

Kapstaden med det platta Taffelberget i bakgrunden. Foto: Shutterstock

Godahoppsudden Foto: Shutterstock

Godahoppsudden Foto: Shutterstock

Pingvin på Boulder Beach. Foto: Ingrid Johansson

Pingvin på Boulder Beach. Foto: Ingrid Johansson

Dagisbarn Foto: Ingrid Johansson

Dagisbarn Foto: Ingrid Johansson

Linbanan till Taffelberget. Foto: Shutterstock

Linbanan till Taffelberget. Foto: Shutterstock

Vinstockar i Devon Valley. Foto: Shutterstock

Vinstockar i Devon Valley. Foto: Shutterstock

Protea Hotel Kruger Gate beläget vid Krugerparken.

Protea Hotel Kruger Gate beläget vid Krugerparken.

Elefant på vägen i Krugerparken. Foto: Ingrid Johansson

Elefant på vägen i Krugerparken. Foto: Ingrid Johansson

Lejonhona. Foto Ingrid Johansson

En nyfiken giraff. Foto: Ingrid Johansson

Babianer. Foto: Ingrid Johansson

Pris från:
37 495:-
Dagar:13
Guide, whispers, flyg till Kapstaden och från Johannesburg inkl flygskatt, flyg Kapstaden-Johannesburg, bussresor i Sydafrika, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (5 nätter Kapstaden, 2 Stellenbosch, 3 Krugerparken), 10 frukostar, 4 luncher inkl dricks, 8 middagar inkl dricks, välkomstdrink (dag 1), underhållning vid en av middagarna, 3 vinprovningar, safari i Kruger-Parken i öppna jeepar inkl safari-guide (1 ½ dag), utflykt till Godahoppsundden och fyrstationen Cape Point, besök på pingvinkolonin Boulders och ett diamantsliperi, utflykt Taffelbergen (inkl linbana) & båttur Robban Island, rundtur Kapstaden, inträde Kirstenbosch, utflykt till kåkförstaden Langa med gospel-gudstjänst.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Kontrastrikt och mångkulturellt, fascinerande och andlöst vackert. Molnen från Sydafrikas mörka historia har skingrats och lämnat plats för ett alldeles unikt land! Ett land med en komplett flora och oöverträffad fauna, 11 officiella språk, små byar och livliga metropoler.

Vi inleder vår resa i "The Mother City" – vackra, kosmopolitiska Kapstaden, där Afrika möter Europa. Vi besöker Godahoppsudden och pingvinerna vid Boulder's Beach, möter vardagen i en kåkstad och provar kvalitetsviner i landets högt aktade vindistrikt. En heldagssafari i den världsberömda Krugerparken lämnar oss mållösa. Välkommen till Regnbågslandet!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Kapstaden och från Johannesburg inkl flygskatter
 • Flyg Kapstaden-Johannesburg
 • Bussresor i Sydafrika
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (5 nätter i Kapstaden, 2 i Stellenbosch, 3 i Krugerparken)
 • 10 frukostar
 • 4 luncher inkl dricks
 • Välkomstdrink (dag 1)
 • 8 middagar inkl dricks
 • Underhållning vid en av middagarna
 • 3 vinprovningar
 • Safari i Kruger-parken i öppna jeepar inkl safari-guide (1 ½ dag)
 • Utflykt till Godahoppsudden och fyrstationen Cape Point
 • Besök pingvinkolonin Boulders och ett diamantsliperi
 • Utflykt Taffelbergen (inkl linbana) & båttur Robben Island
 • Rundtur Kapstaden
 • Inträde Kirstenbosch National Botanical Garden
 • Utflykt till kåkförstaden Langa med gospel-gudstjänst
 • Besök Cheetah Outreach

Tillägg

 • Enkelrum 6.245 kr
 • Afternoon tea ca 325 kr
 • Extra morgonsafari (dag 11) ca 450 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

Utflykter

På resan ingår många utflykter, se nedan - läs mer under Dagsprogram. 

Safari i Krugerparken i öppna jeepar inkl safari-guide (1 ½ dag)
Utflykt till Godahoppsudden och fyrstationen Cape Point
Besök pingvinkolonin Boulders och ett diamantsliperi
Utflykt Taffelbergen (inkl linbana) och båttur Robben Island
Rundtur Kapstaden
Utflykt till kåkförstaden Langa med gospel-gudstjänst


Utflykterna nedan går att boka till när du gör din bokning. Betalas på plats i landets valuta.

Afternoon Tea (ca 325 SEK)
Afternoon Tea på det koloniala hotellet Mount Nelson.

Extra morgonsafari (dag 11, ca 400 SEK)
Möjlighet att åka ut på en extra morgonsafari.

Bra att veta

Valuta: ZAR

Tidsskillnad:  + 1 timma

Pass mm
Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresan och det måste vara två lediga sidor i passet vid ankomst till Sydafrika.

Det är nya inreseregler till Sydafrika och vi skickar ut information om detta i god tid före avresa. Vi kommer att behöva en kopia av ditt pass alternativt att du fyller i blanketten som vi då bifogar vårt utskick. 

Viktig information till resande med barn under 18 år som ska resa till Sydafrika. Läs mer här.

Vaccinationer
Inga vaccinationer krävs vid inresa från Europa. Kruger Nationalpark är definierat som malariaområde och malariatabletter rekommenderas.

Valuta & växling
Valutan i Sydafrikan heter ZAR eller R (rand). Växlingskursen är ca 1 kr för 1,50 Rand. De flesta betalkort t.ex. Visa, Master Card, American Express och Diner’s Club är godkända att betala med. På växlingskontoren har du möjlighet att växla pengar före avresa. Det finns bankomater i Sydafrika, där du kan ta ut pengar på ditt kreditkort. Vanligtvis tar banken ut en avgift på SEK 35 kronor/uttag.

Klädsel
Vi rekommenderar lätta och bekväma kläder för 20 till 25 grader. För utflykten till Godahoppsudden är det bra med bekväma skor att vandra i. En vindjacka och lite varmare tröja rekommenderas för morgonsafari. En långärmad skjorta och långbyxor är praktiskt att ha med sig, liksom solskydd, solhatt, kikare och kamera. Det är avspänd klädsel i Sydafrika och vi rekommenderar att du tar med dig bekväma fritidskläder. På restaurang och vingårdsbesök gäller också avslappnad klädsel. Du kan på egen hand följa de dagliga väderrapporterna på www.cnn.com/weather.

Kommunikationer
Svenska mobiltelefoner kopplade till GSM-nätet fungerar nästan överallt i Sydafrika. Dock är mottagningen något sämre ute i "bushen". Det är billigare att använda sin mobiltelefon än att ringa från hotellen. Det kostar ca 15 kr/min + ev. kostnader från telefonoperatören. Var noga med att undersöka detta innan avresa.

Dagsprogram

 • DAG 1-2: Flyg till Kapstaden

  På förmiddagen lokal tid (Sverige + 1 tim) ankommer vi efter en mellanlandning till Kapstaden. På vägen in till centrum får vi en första bild av staden, som breder ut sig på en smal halvö vid foten av Taffelberget. Vi besöker Kirstenbosch National Botanical Garden, som kallas Sydafrikas vackraste trädgård, belägen vid de östra sluttningarna av Table Mountain. Här kan man vandra runt bland över 7000 inhemska växtarter, de flera av dem mycket sällsynta.
  Efter incheckning på City Lodge Victoria Alfred Waterfront, perfekt beläget vid Waterfront, Kapstadens nöjesområde och hamn, serveras vi något svalkande. Välkomstmiddag på en av distriktets många restauranger. Ca 3,5 mil med buss.


  Waterfront i Kapstaden. Foto: Shutterstock

  Flyg till Kapstaden
 • DAG 3-6 Utflykter runt Kapstaden: Kapstaden & Robben Island

  Under förmiddagen lär vi känna Kapstaden, som anlades 1652 som bunkringshamn för det nederländska ostindiska kompaniet. Vi inleder med att ta linbanan upp till toppen av Taffelberget, där vi ska göra en vandring. Vyerna vi bjuds över staden och de två omgivande världshaven är hänförande! I den pastellfärgade stadsdelen Bo-Kaap, grundad av slavar som hämtades från de holländska kolonierna i slutet av 1700-talet, äter vi lunch. I denna etniska smältdegel har den muslimska identiteten bevarats.
  Vi besöker även det historiska torget Green Market Square, där alla tänkbara afrikanska varor går att finna och vi promenerar genom Company Garden. Efter en gemensam lunch tar vi färjan ut till Robben Island, där Nelson Mandela och andra politiska fångar satt i säkert förvar under apartheidtiden. Ledsagade av en gammal "fängelsekund", som berättar om tiden på ön, är det gripande att vandra mellan cellerna.
  På kvällen serveras vi middag på en trendig strandrestaurang.


  Kapstaden med det platta Taffelberget i bakgrunden. Foto: Shutterstock

  Kapstaden & Robben Island
 • Utflykt Godahoppsudden

  Efter frukost gör vi en vacker färd till den mytomspunna Godahoppsudden, där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Kinesiska sjöfarare lär ha rundat den fruktade udden redan i början av 1300-talet, men portugisen Bartolomeu Diaz, som tog sig runt 1488, krediteras ofta med dess upptäckt. Vi vandrar upp till fyrstationen Cape Point, där vi belönas med en betagande utsikt – har vi tur får vi syn på både valar och delfiner, men knappast "Den flygande holländaren"!
  Utmed False Bay tar vi oss så norrut till Boulder's Beach, för att stifta bekantskap med den utrotningshotade afrikanska pingvinen, som har etablerat en koloni här. På vägen dit stannar vi till för lunch på en pittoresk fiskrestaurang. Innan vi vänder åter mot Kapstaden ges det även tillfälle till bad. Kvällens middag serveras på en genuin afrikansk restaurang. Ca 13 mil.


  Godahoppsudden Foto: Shutterstock

  Utflykt Godahoppsudden
 • Kåkstaden Langa

  Dagen inleds med en utflykt till Langa, en av Kapstadens kåkstäder. Ackompanjerade av en specialguide får vi en inblick i livet i kåkstaden. Vi besöker ett hem, en gospelgudtjänst och kanske även en "Sangoma", en traditionell doktor. Under vår lunch underhålls vi med olika historier från Xhosa-kulturen. Idag bor ca 8 miljoner Xhosa i Sydafrika – under apartheidtiden vägrades de sydafrikanskt medborgarskap.
  På eftermiddagen besöker vi ett rehabiliteringscenter för geparder, världens snabbaste däggdjur. Vår guide berättar mer och vi får även tillfälle att klappa "katterna". Ca 9,5 mil.


  Dagisbarn Foto: Ingrid Johansson

  Kåkstaden Langa
 • Fri dag i Kapstaden

  Dagen är fri att njuta av Kapstaden och dess härliga Medelhavsklimat. Säkert lockar såväl strandliv; staden har flera fina stränder, som shopping och marknadsbesök. Den som är intresserad av att veta mer om den mörka sidan av Sydafrikas historia bör besöka Slave Lodge eller District Six Museum.
  Det finns även möjlighet att dricka afternoon tea på Hotel Mount Nelson - läckra scones, sandwichar och kakor, och gott te står på menyn (tillägg, se under flik Utflykter).


  Bo-Kaap kvarteren i Kapstaden. Foto: Shutterstock

  Fri dag i Kapstaden
 • DAG 7: Kapstaden - Devon Valley

  Vi lämnar nu Kapstaden för inlandet och Kapprovinsens bördiga vindistrikt och kommer snart till den idylliska vingården Neethlingshof, med anor från tidigt 1700-tal. Här provar vi några av de exklusiva vinerna. Vi gör därefter ett stopp i den vackra gamla universitetsstaden Stellenbosch, centrum i Sydafrikas vinindustri. Omgivna av berg, fruktträdgårdar och vinodlingar strosar vi bland lummiga ekar och historiska byggnader.
  Vårt hotell de kommande två nätterna, den tjusiga vingården Devon Valley, ligger undangömd i ett rofyllt hörn av vindistriktet. Middag på gårdens prisbelönta restaurang Flavours. Ca 6,5 mil.


  Foto Hotel Devon Valley

  Kapstaden - Devon Valley
 • DAG 8: Vingårdar & vinprovningar

  Under morgonen får vi tid att njuta av vingården och dess pool. Därefter besöker vi en privat vingård för en påkostad vinprovning med harmonierande tilltugg. Vi fortsätter så till den andra vinhuvudstaden, Franschhoek, "franska hörnet", för en historisk vandring på en vingård med arkeologiska utgrävningar, och en vinprovning.
  Om tiden tillåter får vi även tillfälle att se oss omkring i den charmiga landsortsstaden, som grundades av franska hugenotter. Kvällens middag intas på en elegant vingård - i form av barbecue under den afrikanska himlen!


  Vinstockar i Devon Valley. Foto: Shutterstock

  Vingårdar & vinprovningar
 • DAG 9: Devon Valley-Kapstaden. Flyg till Johannesburg-Krugerparken

  Utrustade med frukostpaket tar vi oss åter mot Kapstaden, varifrån vi ska flyga till Johannesburg. Här väntar en buss på att ta oss vidare mot Mpumalanga och Krugerparken. I måleriska Dullstrom ges tillfälle att äta lunch och därefter går färden vidare över det natursköna och historiska Long Tom Pass. De vackra naturupplevelserna vi bjuds på gör att de ca 40 milen inte känns långa.
  På kvällen når vi så vårt lyxiga hotell, 4-stjärniga Protea Hotel Kruger Gate, beläget vid floden Sabie, 100 meter från ingången till nationalparken. Hotellet har pool, spa, minigolfbana mm. Middag under stjärnorna! Sitt och njut av de vilda djuren som kommer fram och dricker vid flodbädden - ett oförglömligt scenario! Ca 46 mil med buss


  Protea Hotel Kruger Gate beläget vid Krugerparken.

  Devon Valley-Kapstaden. Flyg till Johannesburg-Krugerparken
 • DAG 10: Heldagssafari

  Försedda med frukostpaket åker vi tillsammans med en välinitierad guide på heldagssafari i Krugerparken, som grundades 1898 för att skydda djurlivet i Lowveld-regionen. På en yta stor som Israel ryms här drygt 500 fågelarter, 114 reptilarter, 49 fiskarter, 23 000 växtarter och 147 däggdjursarter! Chanserna att komma nära "the big five" – buffel, elefant, leopard, lejon och noshörning, liksom zebror, giraffer mm, är goda!
  Lunch i form av en lyxig picknick ingår i utflykten. Middag på hotellet.


  Elefant på vägen i Krugerparken. Foto: Ingrid Johansson

  Heldagssafari
 • DAG 11: Eftermiddagssafari

  Den morgonpigge ger sig kanske ut på tidig safari även denna morgon? (tillägg se under Utflykter). Under förmiddagen får vi tillfälle att koppla av vid den stora utomhuspoolen och kanske bättra på solbrännan.
  Nya fantastiska upplevelser i form av en eftermiddagssafari väntar därefter. En god middag på hotellet avrundar dagen.


  Lejonhona. Foto Ingrid Johansson

  Eftermiddagssafari
 • DAG 12-13: Krugerparken-Johannesburg-flyg hem

  Efter frukost checkar vi ut och sätter kurs mot Johannesburg. På lämplig plats gör vi uppehåll för lunch. Vår spännande resa närmar sig sitt slut – på kvällen lyfter vi från Johannesburg, morgonen efter är vi åter i Sverige. Ca 44 mil med buss.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/10Göteborg, LandvetterSydafrika (fr Göteborg), 13 d
Guide: Karin Delvert Bester
Mer än 437 495:-BokaMer information
29/10Köpenhamn, KastrupSydafrika (fr Köpenhamn), 13 d
Guide: Karin Delvert Bester
337 495:-Fåtal platser kvarMer information
29/10Stockholm, ArlandaSydafrika (fr Stockholm), 13 d
Guide: Karin Delvert Bester
Mer än 437 495:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/1Göteborg, LandvetterSydafrika (fr Göteborg), 13 d
Guide: Karin Delvert Bester
Mer än 437 495:-BokaMer information
28/1Köpenhamn, KastrupSydafrika (fr Köpenhamn), 13 d
Guide: Karin Delvert Bester
Mer än 437 495:-BokaMer information
28/1Stockholm, ArlandaSydafrika (fr Stockholm), 13 d
Guide: Karin Delvert Bester
Mer än 437 495:-BokaMer information

Hotell

Utsida Hotel City Lodge Victoria And Alfred Waterfront

City Lodge Victoria & Alfred Waterfront, Kapstaden

City Lodge Victoria & Alfred Waterfront (1 Port Rd) beläget ca 1 km från centrum.
The Devon Valley Hotel, Stellenbosch

The Devon Valley Hotel, Stellenbosch

The Devon Valley Hotel ligger i ett skuggigt, grönt och fridfullt hörn av Stellenboschs vinområde (Devon Valley Road).
Utsida Hotel Protea Kruger Gate

Hotel Kruger Gate, Kruger National Park

Hotel Kruger Gate (On the Sabi River at the Paul Kruger Gate, Portia Shabangu Road, Skukuza, Mpumalanga) ligger 100 m från the Paul Kruger Gate i Kruger National Park. Hotellet består av flera byggnad...

Andra resenärer har också tittat på

Perus pärlor med Machu Picchu, Cusco och Lima

Perus pärlor med Machu Picchu, Cusco och Lima

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över...
Italiens okända skatt Apulien -

Italiens okända skatt Apulien - "klacken" på den italienska stöveln

Det exotiska Apulien, ”Italiens klack” och det hemlighetsfulla Basilicata är tveklöst gömda skatter som väntar på att upptäckas. Många kulturer har satt sin personliga prägel på landskapet, maten och...
Apulien - på cykel runt Italiens klack

Apulien - på cykel runt Italiens klack

Följ med oss till Italiens klack och upplev Apuliens soldränkta landsbygd på cykel! Vi färdas på fridfulla landsvägar mellan måleriska byar och gamla städer med tjusig arkitektur, längs med olivlundar...
Kullabygden i skördetid med Arilds vingård

Kullabygden i skördetid med Arilds vingård

Denna dag tillägnar vi Kullabygden. Efter att vi har avnjutit kaffe i Linneaträdgården går färden vidare till Vikentomater. Här får vi en guidad rundvisning samt introduktion till verksamheten och ges...
Peru med Machu Picchu, Cusco, Lima & Amazonas regnskog

Peru med Machu Picchu, Cusco, Lima & Amazonas regnskog

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över...
Tropiska ön Sri Lanka med världsarv, elefanter, sol och bad

Tropiska ön Sri Lanka med världsarv, elefanter, sol och bad

På Sri Lanka (tidigare Ceylon) har kulturer mixats genom årtusenden. Den tropiska öns rika buddhistiska arv kompletteras av hinduiska inslag och arvet efter de europeiska kolonisatörerna. Naturen är n...
Alaska - 'den sista vildmarken' Anchorage, Denali, Kenaihalvön

Alaska - 'den sista vildmarken' Anchorage, Denali, Kenaihalvön

I Nordamerikas sista utpost Alaska regerar den vilda, vackra naturen. På en yta sju gånger så stor som Sverige bor endast drygt 700 000 människor. Få platser framkallar sådan äventyrslystnad – under e...

Resekalender

21/9Kullabygden i skördetid med Arilds vingård, 1dfrån 1 165:-
21/9Hamburg med Elbphilharmonie (m Sydsvenskan-HD), 3 dfrån 6 195:-
27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo