Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Trivsamt julfirande på spanska sydkusten - Costa Tropical

Bild: Almuñécar. Foto Gunilla Hedin
Bild: Almuñécar. Foto Gunilla Hedin
Bild: Hotel Helios. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Saluhallen Almuñécar. Foto Agneta Pettersson Studeny
Pris från:
12 295:-
Dagar:8
Guide, flyg Málaga t/r inkl flygskatt, bussresor i Spanien, logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (7 nätter i Almuñécar), 7 frukostar, 6 buffémiddagar m husets vin, 1 trerätters middag julafton, 1 trerätters lunch juldagen. Bergspromenad, stadspromenad i Almuñécar, utflykter till Svenska kyrkan i Fuengirola, buddisthelgedom och Mijas samt Málaga, inträde buddisthelgedom, kaffe hos Svenska kyrkan.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Under snart 15 år har JÖRNs förgyllt vinterhalvåret med långresor till pittoreska Almuñécar på Costa Tropical, den spanska sydkusten. På många resenärers begäran arrangerar vi sedan några år även resor under jul och nyår. Precis som vanligt bor vi på populära Hotel Helios. Fly den bistra svenska vintern och låt dig omfamnas av Andalusiens ljumma vindar! Vi njuter av behagliga temperaturer, sköna promenader, utflykter och inte minst, ett trivsamt julfirande!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Flyg Málaga t/r inkl flygskatt 
 • Bussresor i Spanien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (7 nätter i Almuñécar) 
 • 7 frukostar 
 • 6 buffémiddagar med husets vin 
 • 1 trerätters middag julafton 
 • 1 trerätters lunch juldagen 
 • Bergspromenad 
 • Stadspromenad i Almuñécar 
 • Utflykt till Málaga
 • Utflykt till Svenska kyrkan i Fuengirola, Mijas & buddisthelgedom
 • Inträde till Stupa de Illuminación
 • Kaffe i Svenska kyrkan i Fuengirola

Tillägg

 • Enkelrum 1.995:-

 • Avbeställningsskydd 600:-

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Málaga. Málaga-Almuñécar
Med flyget anländer vi under dagen till Málaga, där vår buss väntar på att ta oss de ca 10 milen till Almuñécar och vårt populära hotell, Helios, beläget precis vid strandpromenaden. På kvällen avnjuter vi en god middagsbuffé, men innan dess finns det möjlighet att se mer av omgivningarna. Ca 10 mil med buss

Dag 2-7 Julfirande, utflykter mm
Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett mikroklimat, ett speciellt varmt och behagligt klimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja, mango mm, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen ligger vintertid på ca 18ºC.
Under vår vistelse gör vi en gemensam stadspromenad i Almuñécar, besöker marknaden och gör en stärkande promenad i det kuperade landskapet som omger staden. Säkert passar Du även på att njuta av salta bad i Medelhavet eller en simtur i hotellets uppvärmda pool. På programmet står dessutom följande evenemang och utflykter:

JULFIRANDE (Julafton & juldagen, dag 5-6)
Så här på självaste dopparedagen serveras vi en läcker 3-rättersmiddag med smak av spansk jul! Vem vet, kanske får någon även besök av Tomten – om han nu hittar till dessa sydliga breddgrader? På juldagen njuter vi av en välanrättad jullunch – även den med spanska inslag.

Málaga
En dag tillägnar vi storstaden Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga.

Svenska kyrkan i Fuengirola, Mijas & buddisthelgedom
Efter ett besök i Svenska kyrkan i Fuengirola, där vi även bjuds på kaffe, fortsätter vi till den idylliska vita byn Mijas Pueblo, som breder ut sig på Sierra de Mijas sluttning, 428 m.ö.h. Vi njuter av den fina utsikten och strosar längs smala, vindlande gränder kantade av vitkalkade hus. Tar orken slut kan du alltid anlita byns berömda åsnetaxi! Det ges tillfälle att äta lunch och kanske tittar du också in i tjurfäktningsarenan från år 1900, ovanlig då den till formen är oval.

På återresan gör vi ett besök i den buddistiska stupan Stupa de Illuminación de Benalmádena, Europas största. Det 33 meter höga monumentet till fred, välstånd och harmoni, rymmer en stor meditationssal och är rikt smyckad med heliga objekt.

Det finns även tillfälle att göra utflykter på egen hand (OBS! Ingår ej i resans pris), t ex:

Nerja med kalkstensgrottorna & den vita byn Frigiliana
Grannstaden Nerja bjuder på såväl härliga sandstränder som berg och tjusiga vyer. Från ”Europabalkongen”, en utskjutande klippudde, har man milslång utsikt över Medelhavet – vid klara dagar kan Du till och med skymta Afrikas kust. Mest känd är staden för sina 5 miljoner år gamla kalkstensgrottor - stora som katedraler - som upptäcktes först 1959. Grottornas väggmålningar tros vara 20 000 år gamla! Denna fantastiska värld av underjordiska salar med stalaktiter och stalagmiter lämnar tveklöst ett bestående avtryck!

På en bergssluttning strax norr om Nerja tronar den pittoreska vita byn Frigiliana. En labyrint av smala, branta kullerstensgränder kantade av vitmålade hus genomsyrar stadens historiska centrum. Det moriska arvet är påtagligt. Här och var ”gömmer” sig små butiker, barer och restauranger. Det är inte för intet som Frigiliana vunnit utmärkelser som Spaniens vackraste by!

Skinkbyn Trevélez
Idylliska Trevélez är den högst belägna byn i Spanien och ett centrum för "jamón serrano", den berömda skinkan.

Granada med Alhambra
Granada med sitt rika historiska arv, däribland det storslagna palatset Alhambra och Generalife – nasridernas sommarpalats, är tveklöst en av Spaniens allra största attraktioner. Kaliferna ville med Alhambra förverkliga sin föreställning av paradiset på jorden. Rymd, ljus, vatten och utsmyckningar i perfekt harmoni gör palatset till ett veritabelt underverk. Panoramat över Granada är betagande.

Dag 8 Almuñécar-Málaga-flyg hem
Efter en trivsam julhelg, som bjudit på både behagliga temperaturer och spännande utflykter, lämnar vi under dagen Costa Tropical och tar oss åter till Málaga för flyg hem till Sverige/Köpenhamn. Ca 10 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/12Göteborg, LandvetterCosta Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 d
Guide: Margaretha Körner
Fullbokad, väntelista12 295:-Boka på väntelistaMer information
20/12Köpenhamn, KastrupCosta Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Margaretha Körner
Fullbokad, väntelista12 295:-Boka på väntelistaMer information
20/12Stockholm, ArlandaCosta Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 d
Guide: Margaretha Körner
Fullbokad, väntelista12 295:-Boka på väntelistaMer information
20/12Göteborg, LandvetterCosta Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 d
Guide: Margaretha Körner
Fullbokad, väntelista12 295:-Boka på väntelistaMer information
20/12Köpenhamn, KastrupCosta Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Margaretha Körner
Fullbokad, väntelista12 295:-Boka på väntelistaMer information
20/12Stockholm, BrommaCosta Tropical - julfirande (fr Stockholm), 8 d
Guide: Margaretha Körner
Fullbokad, väntelista12 295:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Hotel Helios, Almuñécar

Hotel Helios, Almuñécar

Hotel Helios ligger vid strandpromenaden San Cristobal i Almuñécar. Tionde våningens solterass är till för gästerna; att umgås på eller bara sitta och njuta av vyn över det azurblå Medelhavet...

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo