Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Vandring Dolomiterna med fantastiskt SPA-hotell

Bild: Vår guide Jonas.
Bild: På vandring. Foto Jonas Håkansson
Bild: Foto Jonas Håkansson
Bild: På vandring. Foto Jonas Håkansson
Bild: På vandring. Foto Jonas Håkansson
Bild: Foto Jonas Håkansson
Bild: Bland molnen. Foto Jonas Håkansson
Bild: Malcesine, kabinbanan upp till toppen av Monte Baldo. Foto: Funivia Malcesine Monte Baldo
Bild: Foto Adler Hotel
Pris från:
16 995:-
Dagar:8
 • Guide, whispers, flyg Verona t/r inkl flygskatt, bussresor i Italien, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (7 nätter i Andalo), 7 frukostar, 3 lunchpaket, 7 middagar, 1 välkomstdrink, 1 vinprovning på hotellet, tillgång till hotellets spa (med 3 sorters bastu, bubbelpool, hamam, romerskt bad mm), utflykt Gardasjön med båttur, utflykt till Trento, guidade vandringar (inkl liftar).
Transportsätt:Flyg
Boka resa

De har kallats "världens vackraste arkitektoniska verk". Sedan 2009 är de upptagna på UNESCOs världsarvslista – Dolomiternas skönhet är väldokumenterad! De är också ett eldorado för vandring. Bergsmassiven i nordöstra Italien karaktäriseras av sina taggiga formationer och lodräta väggar som lyser i olika färgnyanser.

Med bas på ett spa-hotell i byn Andalo vid Brentamassivet varvar vi vandringar med avkoppling. Mörkgröna skogar, blommande alpängar och fantasieggande berg är vår kuliss, de hisnande vyerna vår ständige följeslagare!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Verona t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (7 nätter i Andalo)
 • 7 frukostar
 • 3 lunchpaket
 • 7 middagar
 • 1 välkomstdrink
 • 1 vinprovning på hotellet
 • Tillgång till hotellets spa med 3 sorters bastu, bubbelpool, hamam, romerskt bad mm
 • Utflykt Gardasjön med båttur
 • Utflykt till Trento
 • Guidade vandringar (inkl liftar)

Tillägg

 • Enkelrum 1.200 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Verona. Verona-Andalo
Med flyg ankommer vi under dagen till operans förlovade stad Verona. Här väntar en buss på att ta oss vidare norrut, in i regionen Trentino-Alto Adige, som består av två autonoma provinser; italienskspråkiga Trentino och tyskspråkiga Alto Adige (Sydtyrolen). Dolomiternas karaktäristiska kalkstenstoppar tornar upp sig i horisonten och förkunnar att vi närmar oss vårt slutmål, 4-stjärniga Adler Hotel Wellness & Spa i pittoreska Andalo på Paganellaplatån.

Från vårt tjusiga hotell bjuds vi en hänförande vy över Dolomiti di Brenta, Brentamassivet. Vi har fri tillgång till hotellets wellness-avdelning, som erbjuder tre sorters bastu, bubbelpool, hamam, romerskt bad mm! Innan kvällens middag serveras en välkomstdrink. Ca 13 mil med buss.

Dag 2-7 Vandringar och utflykter
Under vår vistelse gör vi vandringar i omgivningarna och dessutom två spännande utflykter. Frukost och middag äter vi på hotellet. Vandringarna kommer att anpassas efter de väderförutsättningar som gäller från dag till dag, och på flera vandringar kan man välja en kortare, mindre ansträngande rutt. På vissa turer har vi lunchpaket med oss.
 
Vandring runt Molvenosjön
En kort bussresa tar oss till grannbyn Molveno, som ligger naturskönt vid Molvenosjön, insvept av skogsbekädda berg. I lagom tempo tar vi oss runt den vackra, kristallklara sjön, en relativt lätt vandring som bitvis går lite uppför och nerför, längs med vattnet och genom skog. Vi passerar bl a ett vattenfall och ruinerna av en fästning byggd 1805 av österrikarna i syfte att stoppa Napoelons framfart. Här ligger också en restaurang med härlig utsikt över sjön.

Vandring ca 11 km.

Vandring Paganella
Från centrum tar vi linbanan upp till toppstationen på berget Paganella, 1.730 m.ö.h. Vår vandring går först genom tät barrskog, som endast bryts av blommande skidbackar i sommarvila. Därefter påbörjar vi i etapper stigningen upp till Paganellas topp, 2.125 m.ö.h. Utsikten blir bara bättre och bättre. Väl på toppen belönas vi med sagolika vyer över såväl Brentamassivet och dalarna nedanför som Trento och Gardasjön!

I alphyttan La Roda får vi tillfälle att äta en bit mat och/eller ta något läskande, innan vi inleder vandringen tillbaka, som går på delvis nya stigar med andra perspektiv.

Vandring ca 8 km, ca 545 m höjdskillnad.

Halvdagsutflykt Trento
En halvdag tillägnar vi regionen Trentino-Alto Adiges vackra huvudstad Trento, som omges av berg. Magnifika kyrkor från alla stilepoker, gator kantade av praktfulla renässanshus och en rikt utsmyckad borg förgyller stadsbilden.
 
I den imponerande Duomo hölls en del av sammankomsterna i det berömda s k Tridentinska mötet (1545-1563), en motreaktion på reformationen. Ca 8 mil.

Vandring Molveno-Brentamassivet
Denna lätta vandring går från Pradel (1.350 m.ö.h.), som vi når med kabinbana från Molveno, till alphyttan Croz dell'Altissimo i Brentamassivet, och tillbaka. Genom tät skog, på en smal stig nära klipporna, och via en liten tunnel uthuggen i berget, vandrar vi mot vårt mål. Spektakulära vyer över Dolomiterna får vi på köpet.

Vandring ca 7 km, ca 180 m höjdskillnad.
 
Heldagsutflykt Gardasjön
I centrum för vår uppmärksamhet i dag står den underbara Gardasjön, Italiens största sjö. Från charmanta Malcesine på sjöns östsida tar vi kabinbanan upp till toppen av Monte Baldo.
 
Vi befinner oss nu på 2000 meters höjd. Panormat över den glittrande sjön, böljande kullar och snötäcka toppar är enastående! Tiotals kilometer leder av olika svårighetsgrad inbjuder till vandring – vi väljer lämplig rutt och njuter av det grönskande landskapet, som är berikat med fridlysta orkidéer, stengetter och murmeldjur. Innan vi tar kabinbanan ner till Malcesine finns det möjlighet att äta lunch. Ovanför stadens medeltida gränder höjer sig borgen Castello Scaligero, som vållade den gode Goethe en del problem...

Vi lämnar Malcesine sjövägen. Från vattnet har vi en fantastisk utsikt över de omkringliggande bergen som här och var pryds av prunkande trädgårdar och ståtliga villor. I idylliska Riva del Garda vid sjöns norra ände lägger vi till. Här väntar vår buss på att ta oss åter till Andalo. Ca 15 mil.

Vandring "Örnarnas stig"
På Paganellas topp följer vi skyltarna mot "Örnarnas stig", en ny vandringsled med fabulösa vyer över dalen nedanför. Rutten är relativt flack, men kräver inledningsvis lite extra uppmärksamhet och stöd i form av ett stålräcke fäst i klippväggen. Vi passerar genom en naturlig grotta och därefter öppnar stigen upp sig och slingrar sig genom ett skogsparti.
 
Slutligen når vi Trono dell’Aquila, "Örnens tron", där vi blickar ut över Adigedalen i 360 graders perspektiv! Längs "Botaniska stigen" tar vi oss tillbaka.

Ca 155 m höjdskillnad.
 
Dag 8 Andalo-Verona-flyg hem
Efter frukost tar vi farväl av Andalo och sätter kurs mot Veronas flygplats. Under dagen lyfter våra plan; med härliga resminnen och stärkt kondition kommer vi åter till Sverige.
Ca 13 mil med buss.

Kommentarer

2018

Resan överträffade mina förväntningar på alla sätt. Jonas var toppen; kunnig, engagerad och mycket trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Helena

Omväxlande och bra aktiviteter. Lång väntetid i Munchen på nerresan. Guiden Jonas - inkännande och trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Klas

Jättebra arrangerat med duktiga guider och jag fick se mycket. Trevlig personal på hotellet. Otroligt god mat och fräscht. En trygghet att resa med er. Sedan väldigt fina vandringar som jag ville. En mycket trevlig guide (Jonas) som tog hänsyn till alla. Uppskattade extra mycket att alla guider erbjöd variation i vandringen dvs de som ville gå mer erbjöds det. Han skapade bra känsla i gruppen och mycket kunnig och påläst i allt och ödmjuk. Något extra var whispers funktionen då vi kunde gå i vår takt och lyssna ändå. /Betyg resan 5, guiden 5 /Fredrik

Överträffade mina förväntningar. Guiden Jonas - Fantastiskt bra! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Välordnat. Bra och kunnig reseledare (Jonas). Lagom svårighetsgrad för oss. Välfungerande och trevlig grupp. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

En härlig upplevelse med fina vandringar, fantastiska vyer, god mat och dryck! /Betyg resan 5, guiden 4 /Ann

2017

Jag kunde ha önskat mig bättre väder men det styr en ju inte över så därför blir det en femma trots en hel del vandring i regn med blöta kängor. Guiden Jonas - Mycket bra. Gedigna kunskaper om mycket. Klar och tydlig information hela tiden. Imponerande språkkunskaper. Glad och trevlig och bidrog till den gemytliga stämningen i gruppen. Omtänksam och såg till att alla hade det bra. /Betyg resan 5, guiden 5 /Annica Lindén

Upplägg, service, allt var toppen. Jonas är perfekt som guide: erfaren, lugn o påläst. Och trevlig! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anita Andersson

2016

Mycket välplanerat och innehållsrikt. Det var jättefina utflyktsmål och god variation på typerna av sevärdheter. Guiden (Jonas H) mycket kunnig, med fullt av intressant information. Hotellet var mycket trevligt och fräscht med god service. Ett stort plus för relax och spaavdelningen som var härlig efter en dags vandring. /Betyg resan 5, guiden 5 /Martin Christenson

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/8Göteborg, LandvetterVandring i Dolomiterna (fr Göteborg), 8 d
Guide: Jonas Håkansson
Mer än 816 995:-BokaMer information
31/8Köpenhamn, KastrupVandring i Dolomiterna (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Jonas Håkansson
Mer än 816 995:-BokaMer information
31/8Stockholm, ArlandaVandring i Dolomiterna (fr Stockholm), 8 d
Guide: Jonas Håkansson
Mer än 816 995:-BokaMer information

Hotell

Adler Hotel Wellness & Spa, Andalo

Adler Hotel Wellness & Spa, Andalo

Adler Hotel Wellness & Spa i Andalo.

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo