Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Bohusläns bästa med TaubeSpelen, 4 d

Bild: På båttur i Bohuslän. Foto Carin Gunnarsson
Bild: Idylliskt. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Vackert segelfartyg. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Bohuslän. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Bohuslän. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Utsikt från Bohusgården.
Status:
Fullt

Sommar, Taube och Bohuslän hör ihop. Få landskap skapar så många känslor och ger så bred horisont. ”Här blir du frisk till hälsan och humöret ” skrev Evert Taube i balladen ”Inbjudan till Bohuslän”. Så sant! På Taubespelen tar vi del av hans fantastiska visskatt! Medverkar gör Sven-Bertil Taube, Uno Svenningsson, Elisa Lindström m fl.

Vår resa tar oss också runt på skärgårdsöar och till idylliska Fjällbacka och livliga Smögen. Vi njuter dessutom av en båttur på Sotenkanalen med middag ombord.

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Uddevalla)
 • 3 frukostar
 • 2 luncher (dag 1 & 4)
 • 3 middagar (varav 1 ombord på "Soten")
 • Båttur Smögen-Hunnebostrand t/r
 • Besök med guidning i Gustafsberg
 • Besök Klädesholmen, Smögen och Hönö
 • Guidad promenad i Fjällbacka
 • Inträde till TaubeSpelen
 • Sånghäfte & stol på TaubeSpelen

Tillägg

 • Enkelrum 700 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Tjörn-Orust-Uddevalla
Ett stycke in i Halland gör vi uppehåll för förmiddagskaffe och fortsätter sedan upp till  Tjörn och vidare ut till sillön Klädesholmen. Vita hus med utvändiga trätrappor och höga stengrunder smyckar det karga berget. Här äter vi lunch.

Via Skärhamn, landets största rederisamhälle, går vår resa vidare. Landskapet med öar utspridda likt ett skimrande pärlband är betagande! Från Orust åker vi färja till Flatön där vi känner igen Evert Taubes bilder av Maj på Malö. Åter på fastlandet tar vi sikte på Uddevalla och vårt 4-stjärniga hotell, Bohusgården. Med vacker utsikt över Byfjorden avnjuter vi här våra middagar. Passa också på och koppla av i hotellets fina relax-avdelning! Ca 43 mil från Malmö & 16 mil från Göteborg.

Dag 2 Gustafsberg & TaubeSpelen
Vi tillbringar förmiddagen i Gustafsberg, Sveriges äldsta badort, som ursprungligen besöktes för sin hälsokälla. De charmiga gamla husen minner om tiden då badortslivet blomstrade. Vi ges tillfälle att äta lunch och beger oss så till dagens stora höjdpunkt, TaubeSpelen, som åter arrangeras på Orust. På spelplatsen vid Göksäter pågår de sista förberedelserna. Snart ljuder musiken över den sommarfagra ängen.

Föreställningen pågår i 2,5 timmar inklusive paus och bygger på populära kända och mindre kända visor från framförallt västkusten. Duetter blandas med solosång, instrumentalt med a capella och lite skrönor med en och annan sanning. Poesin, prosan, texterna - Evert Taubes språk trollbinder! Efter en härlig eftermiddag i musikens tecken vänder vi åter till Bohusgården. Ca 12 mil.

Dag 3 Fjällbacka & Smögen med båttur och middag på Sotenkanalen
Vi sover ut och beger oss därefter till Fjällbacka, en verklig idyll, älskad av Ingrid Bergman, som tillbringade många somrar här. I detta lilla fiskeläge har också flera av Camilla Läckbergs fiktiva karaktärer mött sitt öde. Under en guidad rundvandring får vi veta mer.
Vårt nästa stopp blir "sommarfavoriten" Smögen. På den berömda bryggan är kommersen livlig så här års. Passa på och insup atmosfären!

En ljuv seglats på Sotenkanalen, som löper mellan Smögen och Hunnebostrand och skiljer det natursköna Ramsvikslandet från fastlandet, kröner dagen. I sakta mak glider vi ut på denna havets egen autostrada och låter det sköna landskapet ”omfamna” oss. Ombord på ”Soten” bjuds vi på en västkustbuffé. Efter en härlig stund till sjöss närmar vi oss åter Smögen, där vår buss väntar på att ta oss tillbaka till hotellet. Ca 16 mil.

Dag 4 Uddevalla-Hönö-Hemorten
Vi lämnar Uddevalla och sätter efter ett stopp på Bräckboden i Kungälv kurs mot Hönö i skärgården strax norr om Göteborg. Lunchen serveras så nära havet du kan komma. Oj, vilken utsikt! Färjan tar oss snabbt till Göteborg; på kvällen är vi tillbaka i Skåne. Ca 14 mil till Göteborg & 41 mil till Malmö.
 

Karta

Hotell

Bohusgården, Uddevalla

Bohusgården, Uddevalla

Bohusgården Hotell & Konferens ligger vid Byfjorden i Uddevalla.

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo