Midsommar på Döllnsee-Schorfheide, 4 d

Vårt fina hotell, Hotel Döllnsee-Schorfheide - en riktig oas.
Hotel Döllnsee-Schorfheide
Bastu och brygga tillhörande vårt midsommarhotell Döllnsee-Schorfheide.
Den 60 meter höga båtlyften i Niederfinow.

Vid en sjö omgiven av grönskande skog, i biosfärområdet Schorfheide-Chorin, några mil norr om Berlin, ligger förnämliga Hotel Döllnsee-Schorfheide, ett perfekt hotell för JÖRNS traditionsrika midsommarfirande!

Med denna naturidyll som bas njuter vi av bad, promenader och läckra måltider. Utflykter till båtlyften i Niederfinow, klostret i Chorin och Schloss Oranienburg ingår, liksom en båttur vid Templin!

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Bro- väg- och färjeavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Groß Dölln)
 • 3 frukostar
 • 3 middagar (varav en med matjessill, nypotatis och jordgubbar
 • Midsommaraktivitet
 • Inträde och guidade visningar Schiffshebewerk Niederfinow, klostret i Chorin och Schloss Oranienburg
 • Båttur i Templin (2 h)
 • Stopp i Rostock

Tillägg

 • Enkelrum 595 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Groß Dölln
Under morgontimmarna tar vi oss via Göteborg söderut genom Halland och Skåne. Vi korsar Öresund och fortsätter i rask takt mot färjelägret i Gedser. Ombord på färjan till Rostock får vi tillfälle att äta lunch. Genom Mecklenburg-Vorpommern och Brandenburg går färden vidare mot tjusiga Hotel Döllnsee-Schorfheide, naturskönt beläget i UNESCO-biosfärområdet Schorfheide-Chorin vid sjön Großdöllner See. På denna rofyllda plats ska vi tillbringa en trivsam midsommarhelg. Vårt hotell har inomhuspool, och bastu och sommarterrass vid sjön. Runt sjön finns vackra promenadstråk och såväl cyklar som båtar finns att hyra. En välanrättad middag avrundar dagen. Ca 72 mil fr Göteborg & 45 mil fr Malmö.

Dag 2 Midsommafton - båtlyft & kloster
Kanske inleder du dagen med en stärkande simtur i sjön? Efter frukost tar vi oss ett stycke söderut, till Niederfinow, där vi ska få en guidad visning av det 60 meter höga lyftverket Schiffs-hebewerk Niederfinow, som invigdes 1934. Detta under av teknik konstruerades för att lyfta och sänka skepp mellan floden Oder och Oder-Havelkanalen. Årligen passerar över 13 000 båtar genom båtlyften, som kan lyfta fartyg lastade med upp till 1200 ton! 2009 lades första stenen för ett nytt kompletterande lyftverk. Efter detta spännande besök får vi tillfälle att äta lunch.

Vi fortsätter så till det berömda Cisterciensklostret i Chorin, en av Brandenburgs vackraste gotiska byggnader, grundat 1258 och upplöst 1542. En guide visar oss runt och berättar mer om klosterlivet. På eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet, där midsommaraktiviteter i olika former tar vid. Måhända lockar också en promenad eller en cykeltur innan vi sätter oss till bords för att inta kvällens middag, som har smak av midsommar? Ca 2 mil.

Dag 3 Midsommardagen - slott & båttur
Vi inleder dagens utflykt i Oranienburg vid floden Havel. Här ska vi få en guidad visning av Schloss Oranienburg, som gav namn åt staden. Slottet byggdes 1652 i holländsk barockstil åt kurfursten Fredrik Vilhelms hustru Louisa Henrietta von Nassau-Oranien. Under vårt besök ser vi bl a porslinsrummet, silvervalvet och en enastående samling målningar. Vi får också tid att strosa i den vackra slottsparken och beger oss så norrut förbi det ökända, forna koncentrationslägret Sachsenhausen, mot Templin, som omges av sjöar och genomkorsas av en kanal. Efter egen tid för lunch upplever vi staden och dess fina omgivningar under en härlig båttur. Åter på land beger vi oss mot hotellet för bad och annan rekreation. Middag. Ca 12 mil.

Dag 4 Groß Dölln-Hemorten
Efter frukost beger vi oss norrut, över Mecklenburgska sjöplatån, i riktning Rostock. Vid Neuer Markt får vi tillfälle att äta lunch och ta en promenad. Här ligger sevärdheter som Rådhuset, Steintor och Marienkirche. Efter ett stopp för inköp kör vi ombord på Gedserfärjan. Vid 19.30 är vi åter i Malmö, runt midnatt i Göteborg. Ca 45 mil till Malmö & 72 mil till Göteborg.

 

 

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo